Doctor în Afaceri Maritime

Universitatea Maritimă Mondială (WMU) a fost înființată de Organizația Maritimă Internațională a ONU în 1983 și este instituția de vârf a OMI pentru educația și cercetarea postuniversitară în domeniul maritim. Acest lucru înseamnă că WMU este unic pentru a oferi o perspectivă și o înțelegere a convențiilor, operațiunilor și politicilor OMI. Programul oferă posibilitatea de a efectua cercetări în domeniul maritim, dar cu accent pe aspectele legate de misiunea OMI de siguranță maritimă, securitate și protecție a mediului. Programul nostru de doctorat oferă un acces neegalat experților maritimi internaționali atât din mediul academic, cât și din afara acestuia, precum și organizațiilor care lucrează în prim-planul cercetării și dezvoltării. Doctoranzii au venit la WMU din industrie, mediul academic și sectorul guvernamental și și-au terminat disertațiile într-o gamă largă de domenii, de la investigarea atenuării scurgerii petrolului la o analiză a învățării organizaționale în companiile de transport maritim.

Programul de doctorat este format din 240 de credite ECTS realizate de obicei pe o perioadă de înregistrare de trei până la șase ani. Candidații pot avea sediul la universitate sau în altă parte, de obicei la locul de muncă. În termenul limită, candidații pot lucra în ritm propriu, ceea ce poate varia și în timpul perioadei de înscriere. Un candidat care a absolvit o diplomă de doctorat în altă parte poate fi transferat în programul WMU cu o poziție avansată. Perioada de înscriere la WMU va varia în funcție de volumul cercetărilor pe care le-au realizat deja, însă perioada minimă de înscriere trebuie să includă cel puțin înregistrarea, un seminar de progres și disertația (120 EC).


Principalele domenii de cercetare

Managementul marin al mediului: probleme de mediu în oceane și pe coastele, în special cele legate de chestiuni maritime cum ar fi transportul maritim. Problemele interdisciplinare care implică oceanografia, poluarea și managementul de mediu se încadrează, de asemenea, în acest domeniu de cercetare.


Administrația maritimă: legea, politica și securitatea: rolul legislativ, de reglementare și de aplicare al guvernelor și al administrațiilor în contextul problemelor specifice cu care se confruntă industria maritimă. Acestea includ securitatea, legea mării, drepturile navigatorilor, standardele de muncă, legislația privind mediul marin și așa mai departe.


Transportul maritim și managementul portului: acest domeniu de cercetare explorează toate domeniile de transport maritim și de gestionare a porturilor și oferă șansa de a efectua investigații aprofundate în domeniile economiei maritime, operațiunilor și gestionării navelor sau portuare și politicii maritime și portuare ca și în domeniile conexe ale logisticii, finanțării navelor, manipulării încărcăturii și guvernării portuare.


Tehnologia și educația maritimă: evoluții tehnice în industria navală și procese educaționale, inclusiv aspecte culturale, de gen și lingvistice. Acesta include o activitate interdisciplinară care leagă inovația și educația tehnică, cum ar fi formarea în domeniul simulării, tehnologia informației / comunicațiilor și managementul cunoștințelor organizaționale.


Securitatea maritimă în materie de risc și siguranță a sistemelor: unghiuri de cercetare multidisciplinare în domeniul guvernanței și gestionării riscurilor maritime, cu un accent deosebit pe siguranța maritimă și pe problemele legate de om. Sunt incluse, de asemenea, dezvoltări tehnice, cum ar fi conceptul de navigație electronică sau utilizarea simulării pentru evaluarea riscului maritim.

Program predat în:
  • Engleză
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Sept 2019
Duration
3 - 6 anii
La zi
Price
50,000 USD
După locații
După dată
Start Date
Sept 2019
Termen limită de aplicare

Sept 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date