Școala Doctorală Comună

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Silesian University Of Technology își organizează doctoratul. studii în cadrul Școlii Doctorale Comune. Școala își propune să promoveze și să implementeze domenii de cercetare definite în strategia de dezvoltare a universității. Doctorat studiile pregătesc studenții pentru a obține un grad ridicat de specializare și expertiză într-o disciplină științifică.

Școala comună de doctorat oferă educație interdisciplinară care acoperă o gamă largă de discipline științifice. Durata unui doctorat. programul este de 4 ani cu înscriere cu normă întreagă. Fiecare doctorat studentul primește o bursă fără a percepe taxa pentru școlarizare.

Școala comună de doctorat selectează viitorul doctorat. studenților prin concursuri anuale deschise sub formă de examene de admitere.

Cele mai importante informații despre înscrierea la Școala comună de doctorat în anul universitar 2020/2021

 1. Înscrierea la Școala Doctorală Comună are loc printr-un concurs anual deschis, conform regulilor stabilite în Rezoluția nr. 4/2020 a Senatului Silesian University Of Technology din Silesian University Of Technology din 27 ianuarie 2020.
 2. Înscrierea este deschisă din 29 iunie 2020, conform calendarului detaliat stabilit de rector.
 3. Înregistrarea și depunerea documentelor în formă electronică au loc datorită platformei on-line DreamApply.
 4. Tematica doctoratului proiectele, împărțite pe discipline științifice, sunt disponibile începând cu 22 iunie 2020. Candidatul alege subiectul doctoratului. proiect la care vrea să se aplice.
 5. După alegerea temei doctoratului. proiect, candidatul trebuie să contacteze prin e-mail supraveghetorul responsabil pentru acest proiect, pentru a discuta detaliile implementării proiectului și pentru a obține declarația supraveghetorului, necesară în timpul înscrierii.
 6. În cazuri justificate, când candidatul nu poate apărea personal la examenele de admitere (în special în situația actuală legată de epidemie sau în cazul candidaților străini), examenele de admitere au loc în afara universității, utilizând tehnologia IT cu controlul desfășurării examenului și înregistrarea acestuia.

Calendarul procedurii de înscriere și al examenelor de admitere

29.06.2020 (12:00, CET) Începerea procedurii de înscriere electronică.
03.09.2020 (23:59, CET) Termenul limită pentru procedura de înscriere.
Termenul de livrare a documentelor solicitate.
Închiderea sistemului electronic de înscriere.
04.09.2020 - 08.09.2020 Evaluarea calificărilor și a documentelor livrate.
09.09.2020 - 24.09.2020 Examenele de admitere (orale).
Asamblarea versiunii pe hârtie a documentelor solicitate în biroul principal al școlii comune de doctorat.
28.09.2020 (12:00, CET) Lista clasamentului final al doctoratului studenți admiși la Școala comună de doctorat.

Datorită faptului că interviurile vor fi realizate de la distanță, fiecare candidat calificat pentru a doua etapă a recrutării va primi informații despre data interviului prin e-mail.

Cum se solicită doctoratul program

Selecția doctoratului candidații la Școala Doctorală Comună implică o examinare competitivă.

Cerințe de intrare

Apel pentru admitere la doctorat programul este deschis studenților de toate vârstele și naționalitățile care au obținut o diplomă universitară de nivel secundar (nivel master). Calificările internaționale vor fi evaluate de comisia de examinare în timpul procedurii de selecție și evaluare și vor fi declarate echivalente (sau nu) cu o diplomă de nivel secund polonez - Masterat.

Echivalența calificărilor internaționale

Înainte ca cererea dvs. să poată fi evaluată pentru admitere, calificările dvs. internaționale trebuie declarate echivalente cu o diplomă poloneză. Dacă rezultatul evaluării este pozitiv, cererea dvs. va fi evaluată pentru admiterea la un doctorat. program. Rezultatele acestei evaluări vă vor fi trimise prin e-mail.

Cerințele de admitere

Cererea de admitere este deschisă în următoarele discipline științifice:

 • Arhitectură și urbanism
 • Automatizare, electronică și inginerie electrică
 • IT tehnic și telecomunicații
 • Inginerie biomedicala
 • Inginerie Chimica
 • Inginerie civilă și transporturi
 • Ingineria Materialelor
 • Inginerie Mecanică
 • Ingineria mediului, minelor și energiei
 • Studii chimice
 • Studii de management și calitate

Apel pentru admitere la doctorat programul este deschis studenților de orice cetățenie și vârstă care au obținut un nivel de masterat sau o altă calificare academică echivalentă de nivel al doilea ciclu acordată de o universitate străină și care acordă acces la doctorat. studii. Calificările internaționale vor fi evaluate de comisia de examinare în timpul procedurii de selecție și evaluare și vor fi declarate echivalente (sau nu) cu o diplomă de nivel secund polonez - Masterat.

O persoană care este absolventă a studiilor universitare de prim nivel sau un student care a absolvit al treilea an de studii uniforme de masterat poate fi, de asemenea, admisă la Școala de doctorat, dacă:

pe baza documentelor prezentate de candidat, Comisia centrală de înscriere confirmă faptul că candidatul are realizări academice deosebit de ridicate în domeniul disciplinei conexe în care se desfășoară Școala doctorală de înscriere,

pe baza interviului realizat cu candidatul, Comisia Centrală de Înscriere confirmă faptul că candidatul are cunoștințe extinse în domeniul metodologiei cercetării științifice și diseminării rezultatelor activităților științifice.

În același timp, puteți fi student la o singură școală doctorală.

Înscrierea se efectuează electronic prin sistemul DreamApply.

Candidații depun documentele solicitate la Biroul Principal al Școlii Doctorale de Înscriere în termenul specificat în Calendarul înscrierii. Comisia centrală de înscriere va susține examenele de admitere (orale) numai cu candidații care au prezentat un set de documente.

Admiterea la Școala Doctorală de Înscriere se bazează pe rezultatele concursului în cadrul numărului de locuri din Școală. Lista clasamentului este stabilită pe baza numărului de puncte câștigate de candidați individuali.

Candidații sunt calificați în funcție de locul din lista de clasare până la numărul de locuri și o persoană pentru fiecare subiect de cercetare anunțat.

Comisia centrală de înscriere definește numărul minim de puncte pe care candidații trebuie să le câștige pe parcursul întregului proces de înscriere. Numărul de puncte este același pentru toate recrutările din acest an.

Admiterea la Școala Doctorală Comună are loc prin înscriere pe lista de doctorat. studenți. Rezultatul negativ al admiterii la Școala Doctorală Comună necesită o decizie administrativă. Din decizia rezultatului negativ al admiterii, puteți depune cererea de reexaminare a cazului în termen de paisprezece zile de la luarea deciziei.

Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

Welcome to the Silesian University of Technology (SUT), a place that, without any doubt, educates successful people. SUT is included in the prestigious group of 10 Polish universities, winners of the ... Citeste mai mult

Welcome to the Silesian University of Technology (SUT), a place that, without any doubt, educates successful people. SUT is included in the prestigious group of 10 Polish universities, winners of the "Excellence Initiative-Research University" competition organized by the Ministry of Science and Higher Education. Citește mai puţin