Citește Descrierea Oficială

informaţii despre program

Programul Licențiat în Comunicare și motivația propriu-zisă a consumatorilor Practici ESPM (PPGCOM ESPM) a început în 2006, cu curs de Master universitar și a avut un curs de doctorat aprobat în 2012. Acesta are ca scop de a instrui profesori și cercetători cu experiență în operațiunile naționale și internaționale, capabile să efectueze și să conducă activități de cercetare, de orientare și de educație în domeniul comunicării și a consumului. facultate și studenții săi au o producție intelectuală evaluate la nivelul maxim de CAPES.

Diferențială și abordare

Diferentialul programului este subiectul investigat: acesta este primul și singurul PPGCOM brazilian dedicat in intregime la studiul interfeței dintre comunicare și consum și relațiilor pe care le articulate. O analiză critică a societății de masă și consumului, pe culturi mass-media și conturile de capital, include studiul teoriilor clasice și discutarea abordărilor contemporane. Este o prioritate a PPGCOM promovarea unui mediu intelectual angajat să agendei științifice naționale și internaționale și dezvoltarea societății braziliene.

structura de căutare

Concentrarea Zona

 • miez comun epistemică (comunicare);
 • concentrare tematică (comunicare și consumul de interfață).

Domenii de cercetare

 • Recepția și de producție.

Proiecte de cercetare

 • Profesorii și mentees.

De Comunicon GT

 • Domenii de performanță a cadrelor didactice și a altor subiecte.

Grupuri de cercetare CNPq

 • cross-mixt.

Domenii de cercetare

procesele de primire și consum contexte socioculturală articula

comunicare de cercetare interfață / consum la planul de recepție și contextele sociale macro. Diversele implicații ale comunicării și a consumului în viața de zi cu zi, cultură și societate: recepție și segmentele de public; educație; probleme de generații și de clasă; noi sisteme senzoriale, vizibilitate, și spectacol; estetică credit și reinterpretare tehnică; procesele socio-culturale și acțiuni caracteristice culturilor de angajament și de consum media.

Consumul de logica de producție și media strategii articulate

Investigarea interfață de comunicare / consumatorilor în ceea ce privește strategiile de producție și media. Sistemele și procesele, luând în considerare condițiile lor, narativă și logică: lumea muncii și reprezentările lor; Relația dintre divertisment, tehnologie și digitalizarea culturii; poetic și narativ în ceea ce privește domeniul producției în discursurile și materialitatea lui; media și consumul dinamic asociat cu construcția de narațiuni de identitate și diferență.

saci

Programul politicii de atribuire este structurată după cum urmează:

a) Programul de burse oferite de către instituție, pentru a lucra cu echipa PPGCOM-ESPM, contemplând scutirea totală sau parțială de școlarizare, ambele cu screening-ul anual;

b) Programul de burse oferite de către instituție, pentru personalul școlii și facultății aprobat în procesul de selecție, care acoperă dispensă de școlarizare;

c) Bursele acordate de agențiile de dezvoltare, inclusiv:

 • granturi asociate cu Partajarea Programul de sprijin pentru Universitar din instituțiile de învățământ private (PROSUP) / cursuri / Capes (screening anual)
 • pungi individuale invocate de FAPESP (ca calendarul Agenției)

Schimburile Comitetul permanent (format de Coordonare a Programului, un reprezentant din fiecare facultate a liniei de căutare și doi reprezentanți ai studenților) conduce procesul de selecție prin următoarele criterii:

 • merite: realizări academice, curriculum-ului și / sau a procesului de selecție
 • disponibilitatea studenților la full-time pentru activitățile de doctorat sau de masterat
 • competențe și abilități specifice

finanțare

De-a lungul ultimilor ani, The PPGCOM-ESPM au primit un sprijin important și fonduri de la diverse agenții și instituții de cercetare, cum ar favorizează ar fi:

 • Saci POSTDOCTORALĂ: cape, FAPESP, Clacso și Fulbright.
 • burse de doctorat: PROSUP / Capes.
 • Saci: PROSUP / cape și FAPESP.
 • productivitate acordă CNPq
 • Notă de Umaniste: CNPq
 • Granturi pentru proiecte de cercetare: FAPESP
 • Evenimente de ajutor: cape și FAPESP
 • Ajutorul acordat proiectului de extindere: Bradesco
 • publicare a ajutorului: cape și FAPESP
 • Ajutor de cumpărare cărți: FAPESP

stagiu post-doctorat

PPGCOM-ESPM are reglementări specifice pentru promovarea cercetării post-doctorat. Standardele sunt aplicate atât a personalului său didactic permanent precum și aplicații externe pentru efectuarea program de stagiu post-doctorat supravegheat de profesori.

Cadrele didactice ale personalului permanent al PPGCOM-ESPM care sunt interesați și să îndeplinească cerințele Regulamentului pentru efectuarea de formare post-doctorat la alte instituții, ar fi prezentat cererile lor la coordonarea PPGCOM-ESPM, urmând termene și calendare oficiale. După evaluare, acestea sunt encaminhas pentru Comitetul de Evaluare Propunerile pentru aprobarea consiliului. Începând cu 2012, în conformitate cu această politică, cea mai mare parte facultății permanente PPGCOM ESPM-a avut loc stagii post-doctorale în instituțiile naționale și internaționale.

Program predat în:
Portuguese (Brazil)

Vezi 1 mai multe cursuri de la ESPM »

Acest curs este Campus based
Start Date
Mar. 2019
Duration
După locații
După dată
Start Date
Mar. 2019
Termen limită de aplicare

Mar. 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date