Cercetătorii pentru stadiul incipient al cercetării pentru "Oboseala de transformare întârziată în Europa Centrală și de Est: reacția la creșterea illiberalismului / populismului" (FATIGUE)

Corvinus University of Budapest, Faculty of Social Sciences and International Relations

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Cercetătorii pentru stadiul incipient al cercetării pentru "Oboseala de transformare întârziată în Europa Centrală și de Est: reacția la creșterea illiberalismului / populismului" (FATIGUE)

Corvinus University of Budapest, Faculty of Social Sciences and International Relations

POZIȚII OPEN

Căutăm cercetători în faza inițială pentru acest proiect!

Universitatea Corvinus din Budapesta, Institutul de Economie Mondială, încearcă să numească trei cercetători de rang înalt, care să se alăture rețelei de formare inovatoare Marie SkłodowskaCurie privind "Oboseala de transformare întârziată în Europa Centrală și de Est: răspunsul la creșterea illiberalismului / Populism "(FATIGUE).

Termenul de depunere a cererilor: 28 februarie 2018

Poziție: cercetător la etapa timpurie

Locație: Universitatea Corvinus din Budapesta (anii 1 și 3) și Universitatea din Londra sau Universitatea din Tartu (anul 2)

Timp de lucru: Full Time (40 ore pe săptămână)

Durata: Termen fix (1 august 2018 - 31 iulie 2021)

Salariu: Salariul brut anual de 23 797 € (mai multe informații în fișa postului)

JOB DESCRIERE ȘI GHID DE APLICARE:

Postul vacant 1: ESR8_1211

Postul vacant 2: ESR9_1211

Post vacant 3: ESR14_1211

CE ESTE FATIGUL H2020?

FATIGUE este proiectul a cinci universități, cu scopul de a explica și interpreta oboseala de tranziție a societăților postcomuniste.

După prăbușirea socialismului de stat, liberalizarea vieții publice, democratizarea politicii, abolirea economiilor conduse de stat și introducerea piețelor începute în statele fostei blocuri sovietice. Aceste transformări necesare și totuși costisitoare din punct de vedere social nu au avut loc niciodată fără probleme și în aceeași direcție în toate statele postcomuniste, dar până la mijlocul anilor 2000 țările cele mai de succes, grupate în Europa Centrală și în Marea Baltică, păreau că au reușit să consolideze democrația liberală. Apoi, ceva sa stricat. Traiectoria politică a rămas în direcții noi, iar partidele populiste au început să câștige mai mult sprijin. Toți populiștii se angajează în delegitimizarea sistemului democratic în numele majoritarismului necondiționat. Acum avem două cazuri (Ungaria și Polonia) în care popoarele de dreapta se află la putere și dezmembrează instituțiile de control și balanțe și cazuri în care dominarea populistului tehnocratic sau stâng (Cehia, Slovacia) pare să riscă eroziunea democratică. FATIGUE își propune să explice și să interpreteze această întorsătură uimitoare, să reflecte asupra apariției sale întârziate, să-și diagnoze consecințele și să propună soluții de politică viabile. 15 ESR vor fi numiți la șase universități partenere.

FATIGUE este conceput pentru a interpreta și a explica acest leagăn întârziat în direcția populismului de dreapta, prin studierea a patru fenomene interdependente:

  • Costurile sociale, economice și culturale ale transformărilor post-comuniste, incluzând niveluri scăzute de încredere în elite și instituții democratice, precum și culturi legale slabe
  • Susceptibilitatea sporită a anumitor segmente ale populațiilor din Europa Centrală și de Est la discursurile care pun accentul pe eșecurile transformării, nu pe succese.
  • Consolidarea forțelor politice și a antreprenorilor care susțin discursurile nelipsite și formând organizații și mișcări populiste.
  • Compoziția, strategiile și forța / slăbiciunea relativă a părților și actorilor care susțin platformele politice și programele culturale liberale și "cosmopolite".

Toți cercetătorii de la începutul studiilor vor fi înscriși la un program de doctorat la una din cele șase universități participante, care se reunesc ca o cohorta pentru o serie de ateliere de instruire privind proiectarea cercetării, metodologia, angajamentul de cercetare-la-politică / părțile interesate și publicațiile. În cel de-al doilea an al programului, toate ESR vor petrece până la 10 luni la o altă universitate partenere, precum și vor efectua o detașare la un partener non-academic. Consorțiul este alcătuit din șase parteneri universitari și 12 organizații non-academice, a căror lățime și calibru fac ca acest program să iasă în evidență. Prof. Jan Kubik și dr. Richard Mole de la UCL SSEES conduc grupul care include:

  • Universitatea din Belgrad, Serbia
  • Universitatea Charles, Praga, Cehia
  • Universitatea Corvinus din Budapesta, Ungaria
  • Universitatea Jagielloniană, Cracovia, Polonia
  • Universitatea Tartu, Estonia

CE ESTE FATIGUL H2020?

FATIGUE este proiectul a cinci universități, cu scopul de a explica și interpreta oboseala de tranziție a societăților postcomuniste.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite aici: http://worldeconomy.hu/our_projects/fatigue/

Această școală oferă programe în:
  • Engleză


Ultima actualizare January 17, 2018
Durata & Pret
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Data începerii
Aug. 2019
Duration
Durata
3 anii
Cu normă întreagă
Price
Preţ
Contact school
Information
Deadline
Contact school
Locations
Ungaria - Budapest
Data începerii : Aug. 2019
Termen limită de aplicare Contact school
Data terminării Iulie 31, 2021
Dates
Aug. 2019
Ungaria - Budapest
Termen limită de aplicare Contact school
Data terminării Iulie 31, 2021