chim

Introducere

program Doctor în Chimia mediului și fundamentale este o diplomă universitară oficial al cărui obiectiv general este de a instrui medicii în chimie cu orientare atât domeniul mediului și spre sinteza și caracterizarea noi compuși care sunt capabili de a aborda și de a rezolva probleme dificile industrie, administrație și societate în general, încurajarea cercetării, dezvoltării și inovării științifice și tehnologice, atât la nivel de bază și aplicată.

Acesta este un program de doctorat interdepartamentala în care medicii implicați în următoarele domenii ale cunoașterii: chimie analitică, chimie fizică, chimie anorganică, Chimie organica, Inginerie Chimică și Fizică.

De ce studia gradul

Chimia este unul dintre sectoarele cu cea mai mare dezvoltare socială și industrială, în ultimii ani, și este unul dintre domeniile în care Uniunea Europeană menține un nivel comparabil cu Statele Unite și Japonia, atât în ​​mediul academic și științific și industrial . Mai precis, chimia are un rol proeminent în rol de protecție a sănătății și a mediului în dezvoltarea de noi materiale și procese care îmbunătățesc calitatea vieții și a dezvoltării socio-economice., Devenind unul dintre pilonii competitivitatea unei țări.

În acest sens, programul de doctorat prezintă o imagine de ansamblu a acestui domeniu științific cât mai larg, care se ocupă cu compușii și materialele macroscopice și microscopice de toate tipurile de proprietăți: anorganice, organice și biologice precum și aspectele chimice ale schimbării și reactivitate și include o specializare strategică importantă în legătură cu mediul înconjurător.

Ce ai învățat

Programul oficial de doctorat în „Chimia mediului și fundamentală“ este un program interdisciplinar în care medicii în șase domenii ale cunoașterii care participă în domeniul științelor (chimie analitică, chimie fizică, chimie anorganică, Chimie organica, Inginerie Chimică și Fizică ) aparținând 10 grupuri de cercetare enumerate în catalogul de grupuri de cercetare ale UDC, cea mai mare parte atașat la Facultatea de Stiinte si Centrul de cercetare științifică avansată. Acest centru de cercetare, care combină cercetarea în domeniul grupurilor internaționale de referință de Chimie și Biologie Indice, formulare, împreună cu Institutul de Cercetări Biomedicale din A Coruña (INIBIC), Asociația strategică CICA-INIBIC. Respectivul grup, recunoscut și finanțat de Xunta de Galicia, este un mediu multidisciplinar și sinergice concentrat pentru a răspunde provocărilor în mod eficient biomedicale, tehnologice și de mediu, iar obiectivul său principal este de a fi un lider in cercetare, formare și transfer la marile provocări ale societate, astfel încât să se asigure retenția talentelor și a resurselor de recrutare pentru o creștere durabilă.

Programul de interes de cercetare, centrat chimie, se concentrează asupra structurilor de cercetare, procese și mecanisme de reacții chimice și, desigur, sinteza de noi compuși cu scopuri tehnologice evidente care pot fi sau nu imediat. metodologii de analiză și dezvoltare a acestora, precum și prelucrarea informațiilor existente pentru a sprijini toate acestea sunt, de asemenea, abordate. Aceste studii sunt distribuite în 31 de linii de cercetare, care, la rândul lor, sunt grupate în 4 domenii principale:

 1. Moleculara si supramoleculara Chimie. Materiale moleculare. L1. „lantanidelor cu de complexe de aplicații tehnologice și Diagnostics“
 2. chimie solid Non-moleculara si Materiale polimerice.
 3. reactivitate chimică.
 4. Chimia mediului și analiza chimică.

Diferitele linii de program de cercetare caută să răspundă provocărilor în Orizont 2020 și obiectivele strategice ale planului de stat al cercetării științifice și tehnice și inovare în vigoare și sunt aliniate cu prioritățile Programului RIS3 Galicia. Ele nu constituie zone izolate, dar au stabilit mai multe sinergii între ele, care permit dezvoltarea studenților de cercetare „cruce“ și să permită doctorat dobândi o viziune globală asupra chimiei.

linii de cercetare

Acestea sunt liniile de cercetare a acestui program de doctorat:

 • Analiza de contaminare radioactivă
 • Aplicații ale Compostos organometalici
 • Centre de Difuzați de metal de auto-asamblare
 • Caracterizarea teoretică a mecanismelor de reacție
 • Organometalica Cataliza și Chimia Durabilă. Reacții acoplamento metale de tranziție: indiu organometalică sau Ouro
 • cinetică chimică. reacții de nitrozare și hidroliză. Microheterogéneos catalizarea mass-media. Simularea de cataliză enzimatică
 • complexarea lantanidelor cu tecnolóxicas și aplicații de diagnosticare
 • complexare selectiva a metalelor grele
 • Augas apelor uzate. digestia anaerobă
 • Dezvoltarea durabilă a bioprocese pentru efluentul lichid tratamento și gasosos
 • domenii de dezvoltare și aplicarea metodologiilor de analiză ne-industriale, de mediu și de produse agroalimentare
 • Proiectarea polimerilor activi pentru produse alimentare
 • Proiectarea și sinteza de vitamina D și analogi pentru aplicații biomedicale. Izotopic marcat Compostos
 • Estudo materiais funcționale și multifuncionais (proprietăți dielectrice, electrice, magnetice, multiderroicas, termice, termice etc.)
 • în studiul in vitro a proceselor de oxidare celulare
 • Compostos fotochimiei de interes ecologic
 • Illamento, determinarea estrutural și sinteza noilor substanțe de origine naturală și analogii
 • Modelare interacțiuni în soluții ionice: Aspecte termodinamice și cinetice
 • Novas metodologii RMN Determinarea estrutural
 • procese fizico-chimice de interacțiune cu biomaterialelor metalice:-oxidarea
 • complecși de vanadiu bioanorganică Chimie cu APLICACIONS catalitice și complecși de ruteniu cu aplicații antitumorale
 • chimie computațională aplicate compușilor coordinativi
 • chimie coordonare macrociclic Da
 • chimie materiale lignocelulozice
 • chimiei supramoleculare și complexarea selectiv anioni și metaboliți
 • Chemometrics și controlul calității
 • Reologia și prelucrarea materialelor polimerice
 • Sinteza Bioactive Compostos și materiais moleculare
 • Sinteza și reactivitatea Compostos organometalici
 • Sinteza stereoselectivă si modelare moleculara
 • Sinteza, caracterizarea si materiale estrutural microestrutural (amestecuri de oxizi, hibrizi anorganici-organici, nanomateriale etc.)

suplimente de formare specifice

În cazul în care studentul doctorand îi lipsește formarea prealabilă completă cerute de program, admiterea la programul va fi condiționată de depășirea suplimente de formare specifice care pot fi subiecte sau module și masterat. Ins atribuite aceluiași student de doctorat nu poate depăși 15 de credite ECTS și pot fi efectuate înainte sau simultan înscrierea în supravegherea academică sub formă de program.

În cazul studenților de performanță simultane trebuie să se înregistreze pentru aceste suplimente la momentul înscrierii în programul de supraveghere academică, care trebuie să fie depășite într-o perioadă maximă de trei semestre consecutive. Imposibilitatea de a face acest lucru, studenții din program vor fi eliminate.

Activitățile de formare Programul de

activități mandatați:

 • Participarea la cursuri / conferințe. Fiecare student de doctorat trebuie să participe cel puțin două prelegeri / conferințe anuales.Control prin semnătură sau certificat de participare.
 • Participarea la conferințe. Înainte de apărare a tezei de doctorat, fiecare student de doctorat trebuie să fi participat la cel putin un congres. Controlul de certificat.
 • Participarea la seminarii de grup. Acestea sunt întâlniri ale grupului de cercetare în care este atașată candidat de doctorat, și vă permite să cunoască în detaliu cercetările efectuate în propriul lor grup. Ei organizează și planifica propriile grupuri de cercetare și coordonatorul său va raporta prezență.
 • Monitorizarea Doctorandos zile. Se efectuează la sfârșitul celui de al doilea an de doctoranzi vor prezenta doctorado.Cada, în ședință publică, un scurt rezumat al cercetărilor efectuate până în prezent.
 • seminarii de informare pentru doctoranzi. Este discutii informative date de medici absolvenți, care vor da punctele de vedere cu privire la realitatea profesională a acestui grup. Este o activitate obligatorie pentru a treia año.Control de doctorat prin semnătură.
 • Scrierea lucrări științifice. Înainte de apărare a tezei de doctorat, fiecare student de doctorat trebuie să fi scris cel puțin o lucrare științifică în legătură cu acesta.

activităţi opționale

 • Sejururile la R & D. Efectuarea unui sejur de minim trei luni într-un centru de cercetare străine este esențială pentru a se califica pentru cerința Mentiunea International Doctor.
 • seminarii specializate de cercetare care au participat. Seminariile sunt predate de profesori vizitatori. Acesta va fi controlat prin semnătură și certificat de participare.
 • Participarea la cursuri și ateliere de lucru. Acesta va fi controlat de certificat.

ieșiri profesionale și academice

Chimia Titrarea este printre cele douăzeci de cele mai solicitate de către angajatori, în cazul în care produsul chimic este al patrulea cel mai mare sector al ocupării forței de muncă în țară. În special, industria chimică spaniolă este un sector care generează 11% din PIB, și mai mult de 500.000 de locuri de muncă în țara noastră.

Sectorul chimic este al doilea cel mai mare exportator al economiei spaniole, și primul investitor în cercetare și dezvoltare și de protecție a mediului.

În plus față de industria chimică, specializată în medicii chimice au cariere în alte domenii, cum ar fi centrele de cercetare, administrație publică și învățământ. În acest sens, Programul de doctorat oficial în „Chimia mediului și fundamentală“ ia în considerare locul de muncă sectorial larg, oferind expertiza necesară în domeniile de cea mai mare cerere care includ mediul și atât de bază și aplicată în sectorul chimic.

Absolvenții vor ajuta pentru a satisface cererile industriei, administrației și a societății în general, încurajarea cercetării și dezvoltării și inovării științifice și tehnologice.

profilul recomandat

Persoanele cu interes în domeniul științei, cu curiozitatea de a cunoaște și înțelege faptele științifice, și să propună soluții la problemele din domeniul chimiei, în sensul cel mai larg (a se vedea liniile de cercetare în secțiunea „te invata“).

preferabil:

 • Absolvenții / Absolvenții în domeniul științei (Chimie, Știința Mediului, materiale, fizică ...).
 • Absolvenți / Absolvenții în Farmacie, Inginerie Chimică, Inginerie Industrială și conexe.
 • Master în domeniul chimiei, mediului și conexe.

IMPORTANT: Absolvenții care au trecut 300 de credite vor avea acces la studii de doctorat masterat uncredited. Nivel minim recomandat de limba engleză: B1

Program predat în:
 • Spaniolă

Vezi 27 mai multe cursuri de la Universidade da Coruña »

Acest curs este Bazat în Campus
Duration
3 - 5 anii
Part time
La zi
După locații
După dată
Termen limită de aplicare