DBA în management și tehnologie

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Ce este DBA în management și tehnologie?

DBA în management și tehnologie este un program de doctorat executiv pentru profesioniști seniori cu curiozitate intelectuală care doresc să facă diferența.

DBA în management și tehnologie este un program de doctorat executiv pentru profesioniști cu o vastă experiență. Programul este conceput pentru cei care doresc să facă o diferență în organizațiile lor și în comunitățile mai largi, valorificând potențialul tehnologiilor perturbatoare.

Scopul nostru este de a dezvolta un nou tip de „practicant științific” care poate aplica cercetări de ultimă generație problemelor manageriale actuale care necesită un nivel ridicat de înțelegere a noilor tehnologii și a potențialului lor.

În plus, această diplomă executivă de doctorat va oferi profesioniștilor de înalt calibru oportunități remarcabile de rețea și șansa de a participa la o comunitate de învățare și inovare care contribuie la dezvoltarea celor mai bune practici industriale, la modelarea politicilor publice care îmbunătățesc bunăstarea și la canalizarea întreruperii tehnologice într-o forță spre bine în societate.

Programul este predat în colaborare între Comillas ICADE (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și Facultatea de Drept) și Comillas ICAI (Școala de Inginerie). Această alianță strategică, împreună cu tradiția umanistă a Universității Pontificale Comillas, este cheia pentru abordarea cuprinzătoare a provocărilor și a noilor oportunități de afaceri oferite de tehnologie.

DBA este un program de trei ani, care combină cursuri scurte în primii ani de un an și jumătate, cu inovație și cercetare în a doua jumătate, ducând la apărarea cu succes a unei disertații. Absolvenții obțin titlul de doctor în administrarea afacerilor de la Universitatea Pontifică Comillas .

Colaborare cu MIT Sloan

MIT Sloan School of Management și Universidad Pontificia Comillas au semnat un memorandum de acord pentru a colabora în domeniul învățământului postuniversitar. Studenții noștri DBA în management și tehnologie vor urma un curs la MIT Sloan pe tema modelelor de afaceri perturbatoare. Suntem convinși că acest tip de activitate va anunța începutul unei relații lungi și fructuoase între instituțiile noastre.

Studenții noștri spun următoarele

Prima cohortă de studenți DBA are acest lucru de spus despre program.

„Programul DBA este o oportunitate unică pentru profesioniștii cu o vârstă suficientă pentru a putea fi luați în considerare pentru o funcție în Consiliul de administrație pentru a obține o înțelegere profundă a impactului tehnologiei în lumea afacerilor, necesară pentru a umple un decalaj în creștere.”
Paula García Arana, director de planificare, control și reglementare, Santander Consumer Finance

"DBA este modalitatea perfectă pentru ca un profesionist cu o experiență extinsă să se angajeze într-o diplomă de doctorat. Acesta combină cele mai bune abordări academice și practician în cercetare și inovare."
Jose Antonio López, director executiv al Muñoz, Ericsson Spania

„Venim cu toții cu experiență relevantă în cadrul programului și aici învățăm analiza critică și aplicarea sistematică a teoriilor pentru a face cu adevărat o diferență în domeniul nostru.”
Carlos Gómez-Múgica de la Rica, co-fondator Mago Equity Partners

Ceea ce ne face diferiți

89% poziții C-Suite

Majoritatea studenților din prima cohortă sunt directori de nivel C în organizațiile lor, iar 55% sunt CEO sau parteneri în firmele lor.Experiență de muncă

44% dintre studenți au mai mult de 25 de ani de experiență în muncă.

Industries

Studenții noștri provin din medii diverse:

 • Financiar: 38%
 • Alimente și băuturi: 6%
 • Energie: 13%
 • Consultanță: 19%
 • ONG-uri: 13%
 • Industrial: 6%
 • Telecom: 6%


Profilul solicitantului

DBA în management și tehnologie se adresează candidaților cu următoarele profiluri:

 • 20 de ani de experiență profesională, inclusiv câțiva ani de responsabilități manageriale de vârf sau
 • 15 ani de experiență profesională, inclusiv câțiva ani de responsabilități manageriale de vârf și un program de masterat în domeniile Științe sociale, umanism sau inginerie sau
 • 15 ani de experiență profesională, incluzând câțiva ani de responsabilități manageriale de vârf și certificare acreditată în domeniul de expertiză al candidatului (de exemplu, acreditări CFA) și
 • Stăpânire profesională a limbii engleze
 • Alte profiluri ar putea fi evaluate ținând cont de cariera lor și de impactul vieții profesionale.

Cerințe suplimentare

Nivel engleză: B2 minim și C1 foarte recomandat.

Curriculum

DBA este structurat în două etape:

În primii ani și jumătate, participanții iau parte la cursuri de formare avansată și își definesc întrebările de cercetare. La sfârșitul acestei etape și după o evaluare reușită a unei propuneri de cercetare, participanții obțin programul avansat în management și tehnologie.

În timpul celui de-al doilea an, și în special al treilea, participanții își desfășoară cercetările și redactează teza DBA pe care trebuie să o apere la sfârșitul celui de-al treilea an.

De-a lungul întregului program și ca o propunere de învățare pe tot parcursul vieții pentru absolvenți, Universitatea va oferi pilule de instruire specializate despre aspecte relevante pentru management și tehnologie.

Anul 1

 • Cursuri de formare avansată (12 weekenduri + 1 curs intensiv)
Anul 2

 • Cursuri de formare avansată (4 weekenduri + 1 curs intensiv opțional)
 • Propunere de cercetare
 • Sesiuni de lucru colaborative (2 weekenduri)

Anul 3

 • Sesiuni de lucru colaborative (3 weekenduri)
 • Cercetare
 • Apărarea tezei


Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals.

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals. Citește mai puţin