DBA (Doctor în Administrarea Afacerilor)

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Doctoratul Bradford în Administrarea Afacerilor (DBA) este punctul culminant al educației manageriale și a fost lansat în 2001. Acest grad de doctorat este la fel de riguros din punct de vedere academic ca un doctorat, dar este conceput pentru senior manageri profesioniști cu experiență.

Conectează teoriile și conceptele academice cu practicile de afaceri și de management.

În prima fază a programului, veți realiza studii avansate privind practicile de management, criticarea teoriei existente și studierea metodelor de cercetare sub îndrumarea unor medici universitari și practicieni.

A doua etapă implică efectuarea cercetării empirice și scrierea unei dizertații sub îndrumarea a doi supraveghetori cu experiență în cercetare.

Bradford DBA oferă o gamă de oportunități de dezvoltare personală și de carieră, iar unii dintre studenții noștri să publice în reviste academice și practice. Studenții DBA de la University of Bradford School of Management vor deveni parte a rețelei internaționale de absolvenți ai oamenilor de afaceri. Studenții actuali și actuali ai DBA lucrează pentru companii precum Shell International, Siemens, Bayer, ING Group și Phillips International.

Acreditare profesională

Suntem mândri că suntem într-un grup de elită de școli de afaceri pentru a organiza acreditările triple ale Equis, AMBA și AACSB, denumite adesea "Triple Crown".

Clasamente

Doctoratul Bradford în Administrarea Afacerilor (DBA) este unul dintre doar 26 de programe DBA din lume și unul din cele cinci în Marea Britanie care urmează să fie listate de către CEO Magazine, bazat pe acreditare, calitatea de facultate, geografie și poziția internațională.

University of Bradford este clasată pe locul 301-400 în lume pentru afaceri și economie în clasamentul universitar de 2019 de ani în învățământul superior.

Cerințe de intrare

Salutăm toate cererile pentru programul DBA, în special de la solicitanții ale căror interese completează expertiza centrelor noastre de cercetare (contabilitate, finanțe și economie, oameni, organizație și spirit antreprenorial, logistică, lanț de aprovizionare și tehnologie, afaceri internaționale, marketing și branding).

Pentru DBA, ar trebui să aveți:

 • O diplomă de licență și un master de la o instituție acreditată.
 • Cel puțin cinci ani de experiență relevantă în activitatea managerială.
 • O propunere de cercetare.
 • Două referințe (una academică, dacă este posibil).
 • Un nivel ridicat de fluență în limba engleză.

Propunerea de cercetare

Aceasta este o parte importantă a cererii dvs. Propunerea dvs. de cercetare va fi utilizată pentru a evalua calitatea și originalitatea ideilor dvs. de cercetare, abilitățile dvs. de gândire critică, aprecierea literaturii relevante și fezabilitatea cercetării propuse. Acesta va fi, de asemenea, utilizat pentru a identifica supervizorii adecvați, deci merită să-i dedați timp și efort.

Propunerea de cercetare ar trebui să fie cuprinsă între 1500 de cuvinte și 2500 de cuvinte. Deși nu insistăm pe un anumit format, vă recomandăm să urmați structura prezentată mai jos.

Titlu: titlul ar trebui să fie un rezumat succint al cercetării propuse.

Introducere: această secțiune trebuie să furnizeze o scurtă descriere a domeniului în care urmează să se desfășoare cercetarea, să precizeze în mod clar întrebările dvs. centrale de cercetare și să explice în mod convingător motivele cercetării propuse.

Revizuirea literaturii: această secțiune necesită o scurtă trecere în revistă a studiilor existente (în special cele publicate în periodicele de cercetare și practicieni). Trebuie să explicați modul în care cercetarea dvs. este condusă de lacunele din literatura existentă și să comentați modul în care cercetarea dvs. ar putea fi informată de literatura existentă atât teoretic, cât și practic. O analiză bună a literaturii ar trebui să demonstreze modul în care cercetarea propusă este legată de studiile anterioare, să stabilească unde ar putea fi contribuțiile sale specifice și să arate cum ar putea fi materializate contribuțiile specifice intenționate prin atragerea de idei și puncte forte din cercetarea existentă.

Metodologia cercetării: există o varietate de metode de cercetare. Prin urmare, este esențial ca această secțiune să prezinte o descriere clară a alegerii metodologiei de cercetare (de exemplu, o cercetare cantitativă sau calitativă) și să explice de ce cel ales este cel mai potrivit pentru cercetarea dumneavoastră. Această secțiune ar trebui să includă, de asemenea, detalii privind metodele de colectare a datelor și analiza datelor și să comenteze fezabilitatea colectării datelor.

Contribuție: este important ca studiile DBA să influențeze și să influențeze atât teoriile și conceptele academice, cât și practicile organizaționale și de afaceri.

Referință: toate studiile citate în propunere trebuie enumerate la sfârșitul documentului, utilizând stilul de referință Harvard.

Link-uri conexe: Home Office Agenția de Frontieră din Marea Britanie - pentru informații despre vize și imigrație pentru studenții internaționali.

Limba engleză

Programul este predat, supravegheat și examinat în limba engleză, astfel încât trebuie să vă puteți dovedi fluența în limbă dacă nu este prima dvs. limbă. Dacă avem nevoie de dovezi de competență în limba engleză, vi se va cere să obțineți un scor minim de cel puțin 6,5 la testul IELTS (fără subt test mai mic de 6,0). Rezultatul testului TOEFL min 94.

Dacă nu îndepliniți cerințele IELTS, puteți lua un curs de limba engleză pre-sesiune University of Bradford .

Ce veți studia

Acest lucru implică echiparea cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a lucra eficient în medii în schimbare rapidă și provocatoare. Veți dezvolta competențele pentru a gândi critic și strategic și pentru a identifica programe de cercetare complexe necesare pentru a dezvolta noi abordări sau noi cunoștințe care vor conduce la schimbări organizaționale și vor aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea profesiei dumneavoastră.

module

miez

 • Introducere în metodele de cercetare pentru doctor în administrarea afacerilor
 • Filozofia cercetării
 • Metode de cercetare calitativă pentru DBA
 • Metode de cercetare cantitative pentru DBA
 • Critica studiilor de cercetare în management
 • Revizuirea literaturii pentru studii DBA
 • Studii avansate în management și studii de afaceri (1): Practicantul ca autor
 • Studii avansate în management și studii de afaceri (2): Translația cercetării în practică
 • Teza DBA

Învățare și evaluare

DBA Bradford oferă o structură unică pe durată nedeterminată a studiului riguros, concentrat, practicii de cercetare în desfășurare și evaluării practice continue. Cursul combină învățarea la distanță cu avantajele studiului față-în-față.

Veți participa la mai multe ateliere rezidențiale. În primul an există patru sesiuni rezidențiale care se întind pe parcursul anului, de trei până la cinci zile în timp. În al doilea an există încă trei module rezidențiale, fiecare având o durată de trei zile.

Stagiul predat al DBA cuprinde prelegeri, seminarii și ateliere. De asemenea, veți efectua propria cercetare empirică.

În timpul fazei de cercetare, există o supervizare strânsă, sprijin și monitorizare a progresului studenților. Există, de asemenea, ateliere de analiză reciprocă, unde veți discuta despre cercetările dvs. cu participanții și vă veți împărtăși idei.

Taxă de școlarizare

41.000 de lire plătibile pe parcursul a patru ani, după cum urmează:

 • Anul 1: £ 13,000
 • Anul 2: 13.000 de lire sterline
 • Anul 3: £ 7,500
 • Anul 4: £ 7,500

O taxă anuală de 5 000 de lire sterline se aplică pentru fiecare an după anul patru.

Taxele de școlarizare DBA acoperă costul prelegerilor, tutorialelor, evaluărilor, examinărilor și supravegherii. Nu acoperă călătoriile, cazarea, cărțile, tipărirea sau legarea tezelor.

Suport pentru carieră

Universitatea se angajează să ajute elevii să dezvolte și să sporească capacitatea de angajare și aceasta este o parte integrantă a multor programe. Suportul specializat este disponibil pe tot parcursul cursului de la serviciile de carieră și angajare, inclusiv pentru a găsi locuri de muncă cu fracțiune de normă în timpul studiilor, plasamentelor, vacanțelor și posturilor vacante de absolvenți. Elevii sunt încurajați să acceseze acest sprijin într-un stadiu incipient și să-și utilizeze resursele extinse.

Proiectat special pentru cercetători doctorali, există oportunități extinse de instruire și dezvoltare incluse în Cadrul nostru unic și flexibil de cercetare postuniversitară. Această ofertă specializată, adaptată studenților, oferă oportunități de formare pentru a sprijini viitoarea dvs. ocupare a forței de muncă și dezvoltarea dvs. ca cercetător independent.

Îmbunătățirea carierei

În timpul studiilor la Facultatea de Management, Drept și Științe Sociale, veți avea ocazia să participați la programul nostru distinctiv de îmbunătățire a carierei pe întreaga durată a cursului. Programul este conceput pentru a vă echipa cu abilitățile necesare și atributele de absolvent pentru a fi gata de lucru atunci când caută un loc de muncă cu organizații inovatoare de conducere.

Programul Career Booster vă oferă posibilitatea de a obține certificate în:

 • Licența europeană de conducere pe calculator (ECDL) - punctul de referință pentru alfabetizarea digitală
 • Sage 50 Accounting and Sage 50 Salarizare - instruire care vă va permite să vă dezvoltați abilitățile de contabilitate și de salarizare
 • Manager de proiect Certificate profesionale - oferindu-vă avantajul atunci când doriți să deveniți un manager de proiect certificat
 • Abilități de analiză și raportare a datelor - folosind Software și Servicii (SAS) care vor duce la certificare.

În plus, programul va include, de asemenea, activități de promovare a muncii în echipă, a încrederii, a comunicării și a multor alte aptitudini solicitate de angajatori.

Dezvoltarea unui portofoliu de certificate de dezvoltare profesională continuă (CPD) va demonstra angajatorilor că nu ești doar ambițios, ci și că îți asumi responsabilitatea pentru propria dezvoltare profesională.

Perspectivele de carieră

Bradford DBA este conceput special pentru absolvenții de MBA (sau echivalenți) care caută următoarea provocare în cariera lor.

Având în vedere că programul DBA a fost lansat pentru prima oară în 2001 la Școala de Management, studenții noștri DBA se vor alătura rețelei internaționale de absolvenți de oameni de afaceri proeminenți. Studenții actuali și actuali ai DBA lucrează pentru companii importante precum Shell International, Siemens, Coca Cola, Volvo, Bayer, ING Group și Phillips International.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Citeste mai mult

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Citește mai puţin