Doctor în fizică

Generalități

Programul de descriere

Cursul este organizat atât în ​​timp complet și forma part-time. Desigur doctorat poate fi efectuată de un absolvent universitar cu masterat in fizica sau un legate de subiect. Examenul de admitere va arăta cunoștințe de specialitate, capacitatea solicitantului de cercetare științifică independentă și să verifice competența solicitantului în limba engleză. În timpul examinării, solicitantul trebuie să demonstreze cunoașterea cursului de bază în fizică, mecanică teoretică, electrodinamica, teoria specială a relativității și fizicii cuantice, precum și fundamentele de analiza matematica si algebra. În domeniul de aplicare a concursului de admitere solicitantul va arata, de asemenea, cunoștințe de bază în domeniul fizicii teoretice o parte din care este tema lui / teza sa de doctorat. Tema tezei va veni sub una din cele trei domenii ale fizicii teoretice:

  • fizica relativistă și astrofizică
  • nuclear teoretică și fizica sub-nuclear
  • Teoria cuantică a sistemelor de particule mai multe
fizică

Alte subiecte, cum ar fi subiecte legate de aplicațiile astrofizice ale fizicii nucleare și sub-nuclear sau teoria cuantică a sistemelor multi particule (molecule), vor fi considerate.

Durata standard a cursului este de patru ani. Doctoranzi efectuează decursul timpului parte se presupune a dura până la șase ani. Doctoranzi interne vor fi acordate burse pe baza reglementărilor în vigoare.

Cerințe preliminare:

  • masterat finalizat
  • pass succes examenul de admitere
  • cunoștințe de fizică la nivel de curs la Universitatea și o calificare atestată pentru munca de specialitate pe baza publicate, rezultate eventual nepublicate

Taxa de admitere:

560, - CZK pentru cererea depusă la forma clasică (A3 dublu pagini format tipărit pot fi solicitate de la Departamentul de Stiinta si externe. Relații FPS) 470, - CZK pentru aplicarea on-line (în cerbul sistem informatic)

Studiul taxa realizat în limba engleză

P1703 Fizica - 120.483 CZK / an universitar.

Taxa se plătește în euro sau echivalentul a cursului de schimb CZK anunțat de Banca Națională a Cehiei valabil la data plății. Solicitantul a acceptat pentru studii realizate într-o limbă străină este obligat să plătească taxa de studiu, in a doua zi de înscriere cel târziu în suma deplină pentru tot anul academic în avans.

Numele băncii: Numărul ČSOB Ostrava cont: 8,010-0309706853 / 0300 Simbol Constant: 558 (pentru plata in banca) simbolul Constant :: 179 (pentru plata de tip alunecare A) simbol variabil: 1013 simbol specific: birthcode de candidat / fără slash (AAAALLZZ) La depunerea formularului clasică (A3 dublu-pagina) candidatul trimite, împreună cu formularul de candidatură anexele obligatorii.

În momentul depunerii electronic, candidatul imprimă formularul de cerere (versiune prescurtată), semnele l si trimite-l impreuna cu formularul de candidatură anexele obligatorii.

fizică

Anexe obligatorii la cererea:

  • dovada de plată a taxei, chiar și în cazul responsabil non-cash electronic sau plăți de telefoane mobile. Acceptam, de asemenea e-mail care este trimis la candidatul în cazul creditării o sumă în contul de facultate,
  • o copie de grad de masterat, supliment diplomă sau un certificat de examen de stat finale certificate oficial de vidimation - nu pentru absolvenții FPS SU; (Solicitanții care nu au completat o diplomă de master sunt obligați să prezinte o copie a unui grad de masterat, supliment diplomă sau un certificat de examen de stat finale certificate oficial de vidimation timpul examenului de admitere sau de studiu de inscriere, cel târziu
  • CV inclusiv o imagine de ansamblu a experienței profesionale actuale
  • Lista de activități publicații curente

Obiectivele cursului:

Scopul cursului de doctorat propusă este de a educa oamenii de stiinta de cercetare capabil de a efectua la nivelul celor mai înalte standarde internaționale în domeniul fizicii teoretice și astrofizicii timp ce utilizând metodele cele mai eficiente de calculator. Cursul va aborda probleme de actualitate ale fizicii relativistă și particulelor și aplicațiile lor astrofizice, care sunt o parte a proiectului de cercetare de UF FPF SU și cooperarea instituțiilor locale și internaționale.

Ocuparea forței de muncă potențial pentru absolvent: Absolventul poate utiliza lui / cunoștințele obținute și abilități ca un om de stiinta de cercetare și lector la o universitate și în institute de cercetare în domeniul fizicii teoretice, atât în ​​Republica Cehă și peste hotare. Este de așteptat absolventului pot fi recrutați ca un cercetator post-doctoral de către una dintre instituții internaționale asociate (SISSA în Trieste, Universitatea Goteborg, Universitatea din Oxford, CERN și similare). Absolvent poate, de asemenea, oferi eficient cunoștințele acumulate și aptitudinile necesare pentru a institutelor de cercetare de întreprinderi industriale în domeniul modelării proceselor fizice (de exemplu, în domeniul hidrodinamicii, termodinamicii, elasticitate). Competență în competențe informatice pot fi utilizate oriunde în industrie, servicii sau serviciul public.

Cerințe care trebuie îndeplinite de către student în cadrul lui / studiile și la finalizarea acestuia regulate: plan de studiu individual: Cursul este reglementată de un plan de studiu și de cercetare individuale întocmite de către supraveghetor și aprobat de consiliul de profesionist. Subiecții curs de doctorat sunt împărțite într-un bloc de subiecte obligatorii și un bloc de facultative (obligatorii opțional) subiecți. Studentul trebuie să completeze cel puțin două dintre subiectele facultative. Subiecte facultative sunt parțial prelegeri și consultări și parțial studiate individual.

Examen de limba engleză este, de asemenea, o parte a programului, desigur. Doctorand luând decursul cu normă întreagă, de asemenea, participă la activitățile pedagogice de la facultate. Programul pentru această activitate este de acord de către șeful instituției de învățământ și supraveghetorul. Programul de cercetare include propuneri pentru tratarea tema tezei de doctorat, procesul de cercetare în instalația de cercetare și, eventual, planul de plasare sau vizite de studiu la instalațiile de cercetare asociate local sau în străinătate. În cursul studiului doctorand participă atât obligatorie și formele recomandate de învățământ, care este prelegeri, seminarii, consultații individuale și un seminar de fizica teoretica la facilitatea de cercetare. În același timp, el / ea este de lucru pe tema tezei de doctorat și publică rezultatele lui / ei de cercetare, atât în ​​reviste de specialitate și de a lua parte la conferințe profesionale. O înregistrare a participa atât obligatorie și formele recomandate de studiu se păstrează pe toată durata cursului, precum și înregistrarea de examene, plasamente și publicații cu privire la rezultatele activității de cercetare a doctorandului. La sfârșitul unui an universitar supraveghetorul pregătește o evaluare anuală și specifică planul studiu și de cercetare pentru anul următor (doctorandul are dreptul de a comenta atât evaluarea și viitorul program specificat). Pe baza evaluării anuale, șeful instituției de învățământ sugerează continuarea studiilor, încetarea sau schimbarea supraveghetorului.

Programul propus este autorizat de către decanul facultății. Evaluare anuală pozitivă este o condiție prealabilă pentru progreseaza la următorul an al programului de studiu. (În cazuri justificate studentul doctorand poate solicita decanul de a schimba supraveghetorului.) În cursul studiului doctorandului este obligat să participe la seminarii de fizica teoretica la facilitatea de cercetare. În timpul primei (studiu full time) trei sau patru (studiu part time) ani doctorand prezintă o prelegere de specialitate pe tema tezei de doctorat în limba engleză. Standardul profesional și limba prelegerii și discuția este judecat de un juriu desemnat de către persoana presedinte al consiliului profesional. Cursul este evaluat ca fiind "excelent treci", "treci" sau "nu". Evaluare pozitivă se înregistrează în jurnalul de înregistrare a studentului. "Paseze excelent servește în același timp ca un examen de trecut de la limba engleză.

Conținutul și domeniul de aplicare a examenului de doctorat de stat și cerințele privind dovada cunoașterii atins: Examenul de doctorat de stat are o formă de dezbatere științifică cu doctorandul și include trei subiecte ale programului studiu individual, propuse de supraveghetor și agreate de profesioniști bord. Subiectele examenului sunt alese astfel încât să reflecte pe tema tezei de doctorat. Domeniul de aplicare de subiecte individuale este determinată de programa lor. Examinarea presupune orientarea solicitantului în metodele și procesele fizicii teoretice de bază în domeniul fizicii relativiste, teoria câmpului cuantic și teoria cinetica.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Faculty of Philosophy and Science (FPS) in Opava started in 1990 as a Faculty of the Masaryk University in Brno and in 1991 it became part of the Silesian University in Opava. Established in the p ... Citeste mai mult

The Faculty of Philosophy and Science (FPS) in Opava started in 1990 as a Faculty of the Masaryk University in Brno and in 1991 it became part of the Silesian University in Opava. Established in the post-Communist era, it had no legal predecessor. Citește mai puţin