Doctor în învățământul special

Generalități

Programul de descriere

Caracteristicile studiilor

Conținutul studiilor doctorale se concentrează în principal pe creșterea participării persoanelor cu dizabilități în societate, precum și pe îmbunătățirea calității vieții lor. O atenție deosebită este acordată aspectelor sociale.

Ph.D. Programul de studiu oferă educație într-un spectru larg de discipline de învățământ special. Elevii programului sunt pregătiți să dezvolte disciplina științifică a învățământului special în noua perspectivă menționată și să rezolve problemele actuale legate de calitatea vieții persoanelor cu dizabilități.

Cursurile individuale acoperă, de asemenea, aspectele de actualitate ale educației speciale în contextul internațional.

Activitățile de cercetare ar trebui să acopere de preferință:

  • Vârsta veche, inclusiv diagnostice și intervenții educaționale speciale;
  • Familie cu un copil cu dizabilități și poziția sa în societate;
  • Integrarea socială, culturală și ocupațională a persoanelor cu dizabilități, inclusiv integrarea elevilor și studenților cu nevoi speciale în școlile de bază;
  • Dezvoltarea metodelor, tehnicilor și procedurilor speciale de reabilitare educațională și socială;
  • Schimbări în abordarea publicului larg pentru persoanele cu dizabilități;
  • Dezvoltarea sistemului de învățământ special, principalele sale componente structurale, inclusiv dezvoltarea teoriei calității vieții persoanelor cu dizabilități.


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

Examen de admitere

Discuție despre propunerea de proiect de cercetare. Proiectul de cercetare trebuie trimis împreună cu cererea la Departamentul de Științe, Facultatea de Educație, Universitatea Charles. Proiectul (inclusiv bibliografia) de până la 10 pagini pe subiectul specializat selectat al candidatului trebuie să includă caracteristicile problemei de cercetare, ideea de bază a obiectivelor și structura problemei și metodele utilizate în cercetarea teoretică și literatura profesională.

Criterii de evaluare: Solicitantul poate obține maximum zece puncte, numărul de puncte pentru admiterea la studii este de cel puțin șapte puncte.


Condiții de admitere

Admiterea la studii de doctorat este condiționată de finalizarea cu succes a unui program de studii de masterat.

Metoda de verificare:


Perspectiva de carieră

Absolvent al programului de studii doctorale "Educație specială" este dotat cu cunoștințe teoretice și abilități de cercetare în domeniul educației speciale. Absolventul este pregătit să lucreze în domeniul cercetării științifice și să participe la educația studenților. Cariera sa profesională este posibilă la universități și instituții similare, la institute de cercetare științifică și la funcții de conducere ale autorităților aplicabile.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all ... Citeste mai mult

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all types of schools and school systems, at various levels of study (Bachelors and Masters) and forms. Citește mai puţin