Doctor în Știința Pământului, Fluid-Dinamică și Matematică. Interacțiuni și metode

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Acest doctorat Cursul vizează pregătirea avansată a studenților din domeniul științei sistemelor pământului, printr-o abordare multidisciplinară, în care abilitățile specifice se integrează cu instrumente de modelare și de calcul care permit abordarea eficientă a problemelor complexe. O atenție deosebită este acordată interacțiunilor dintre matematică, informatică științifică, știința datelor, dinamica fluidelor și științele pământului.

Acest curs promovează pregătirea studenților prin investigarea temelor științifice dezvoltate de grupurile de cercetare aparținând departamentelor și instituțiilor de cercetare direct implicate în program, precum și prin colaborări internaționale cu structuri străine calificate care oferă studenților posibilitatea de a participa la programe de formare în străinătate.

În domeniul științei Pământului, se dezvoltă metode avansate de investigare în domenii geologice, geofizice, atmosferice, oceanografice și climatologice, cu aplicații la studiul compoziției, structurii, stratigrafiei, evoluției și dinamicii planetei noastre, de la suprafața apropiată până la structurile profunde și caracteristicile la scară globală. O atenție deosebită este acordată aspectelor legate de reducerea riscurilor naturale, identificarea georezonanțelor, schimbările climatice.

În contextul mecanicii fluidelor, studiul mișcării fluidelor se adresează în principal referitor la proprietățile de transport, dispersia și amestecarea în procese biologice, industriale, biologice, precum și la interacțiunea lor cu elementele solide.

Legile pe care se bazează aceste discipline sunt, în general, exprimate prin modele matematice foarte complexe. Studiul calitativ și cantitativ al acestor modele necesită dezvoltarea și aplicarea unor instrumente matematice sofisticate și reprezintă un domeniu de cercetare relevant și actual, chiar și din punct de vedere matematic. Modelarea matematică și computațională necesită, de asemenea, o utilizare integrată a diferitelor instrumente: metodologii pentru gestionarea și analiza cantităților mari de informații; instrumente de descriere, identificare, simulare pe scară largă a sistemelor complexe; metode de optimizare a diagnosticului și a proceselor. În concluzie, matematica, informatica științifică și știința datelor pătrund în întregul program, jucând un rol central și unificator.

Posibilități de plasare a unui loc de muncă

Programul acestui curs este conceput pentru a pregăti studenții pentru a urmări diferite cariere în cercetare, predare și utilizarea industrială a tehnologiilor înalte în domeniul științei pământului, mecanica fluidelor, matematica aplicată, și interacțiunile lor.

Elevii vor fi în contact cu mai multe medii locale și internaționale și vor dobândi o experiență importantă atât în ​​problemele teoretice, cât și în cele aplicate care provin din disciplinele menționate mai sus. În plus, studenții vor dezvolta familiaritate și competență în utilizarea celor mai avansate instrumente (atât modelare cât și experimentale) pentru analiza sistemelor fizice complexe, care vor fi utile pentru activitățile viitoare în centrele de cercetare publice sau private sau pentru orice lucrare în companii cu conținut tehnologic ridicat.

Școala Doctorală de Mecanică a Fluidelor de Mediu și Industriale și cursul de doctorat în științele Pământului și Mecanica Fluidelor, pe care cursul actual le reprezintă o continuă și expansiune naturală, au colaborat sistematic în ultimii zece ani cu departamentele mai multor instituții și servicii de cercetare, cum ar fi INOGS, ICTP, ISMAR-CNR, ENEA, ARPA-FVG, precum și cu diverse industrii din zonă. Bursele finanțate de astfel de instituții sau fabrici și chiar de prezența acestora provin din necesitatea de a dobândi personal cu o înaltă specializare în domeniile abordate în acest program de doctorat. Elevii acestui curs vor avea apoi, ca un punct de desfacere natural, granturi post-doctorale sau locuri de muncă, în cadrul organizațiilor.

Linii de cercetare

  1. Medicația fluidelor de mediu, mecanica fluidelor în procesele industriale și tehnologice și în sistemele biologice
  2. Geofizică și geologie pământală solidă și fluidă
  3. Metode matematice și modelare în mecanica fluidelor și în geofizică, ecuații diferențiale și probleme inverse: aspecte calitative, computaționale și numerice.
  4. Dezvoltarea și utilizarea tehnicilor Data Science, atât pentru construcția de modele statistice cu cutii negre de date mari, cât și pentru analiza modelelor complexe prin utilizarea metodelor de învățare automată

Bursele se acordă pe o perioadă de 3 ani, iar suma anuală este de 15.343,28 EUR brut (aproximativ 1130 EUR net pe lună).

Admiterea se bazează pe o examinare competitivă.

Apelul pentru cereri (aviz de concurență) este disponibil pe site-ul nostru

Pentru mai multe informații despre program, consultați pagina doctoratului .

Ultima actualizare Aug 2020

Despre facultate

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral ... Citeste mai mult

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral level, as well as short vocational masters, advanced masters and specialisation programmes, most of which are in the medical area. Some degree programmes are taught in English. Citește mai puţin