Doctor în Științe Politice

Charles University, Faculty of Social Sciences (FSS)

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Doctor în Științe Politice

Charles University, Faculty of Social Sciences (FSS)

Programul de studiu este destinat în primul rând absolvenților cu studii superioare de masterat în științe politice sau în orice alt domeniu al științelor sociale care intenționează să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul științelor politice, concentrându-se asupra chestiunilor formelor democratice și nedemocratice de guvernare (schimbări în sistemele politice, cu un accent deosebit pe tendințele de dezvoltare legate de modernizare și democratizare, alte aspecte ale analizei comparative, inclusiv identitățile naționale și regionale sau analiza elementelor individuale ale sistemelor politice).


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

Programul de doctorat se ghidează de Regulile de organizare a studiilor la Facultatea de Științe Sociale de la Universitatea Charles și de standardele juridice superioare ale Universității Charles.

Examen de admitere:

 1. Pentru a fi eligibil pentru a aplica pentru Ph.D. , un candidat trebuie să fi absolvit o formă de studii de masterat în Științe Politice sau Științe Sociale (Sociologie, Istorie). Studenții care au obținut diploma de masterat în străinătate trebuie să prezinte un document oficial care să ateste că diploma este recunoscută de Ministerul Educației din Cehia (înainte de a se înscrie la un program universitar ceh).

 2. Propunerea de disertație trebuie depusă de către solicitant în format electronic la cds-ips@fsv.cuni.cz și în formă tipărită la Centrul de Studii Doctorale (U Kříže 8, 158 00 Praha 5 - Jinonice) până la data de 31 mai 2019. Propunerea de disertație în intervalul de 6-7 pagini (1800 de caractere pe pagină, inclusiv spațiile) trebuie să conțină următoarele părți: o scurtă introducere a subiectului, definiția temei, obiectivele și ipoteza de lucru, baza metodologică, structura intenționată, statul a revizuirii artei și literaturii.

 3. Examenul de admitere constă în discuții (interviuri) asupra propunerii de disertație.
  Comitetul de admitere evaluează:
  • calitatea propunerii de dizertație și abilitatea solicitantului de a apăra tema aleasă și de a pune-o într-un context de cercetare mai larg (relevanța temei tezei de doctorat în contextul cercetării contemporane cehe, respectiv internaționale, propunerea ar trebui să demonstreze contribuția proprie a solicitantului la tema propusă).
  • candidatul trebuie să demonstreze că tema proiectului nu a fost încă realizată și că lucrarea pe această temă este benefică pentru stadiul actual al cercetării (aducerea de noi cunoștințe empirice și teoretice sau folosind proceduri metodologice originale etc.). Comitetul ia în considerare și orientarea solicitantului în domeniul specializării sau al publicațiilor anterioare.


  Criteriile decisive pentru evaluarea solicitantului sunt:

  • calitatea propunerii de dizertație, pe care conceptul, baza teoretică și metodologică trebuie să fie candidatul capabil să-și apere în interviul de admitere.
  • motivarea studiului pe baza listei de literatură citit (cel puțin 30 de titluri de articole științifice sau cărți pe care candidatul trebuie să le prezinte la partea orală a examenului de admitere). Comitetul de Admitere va lua în considerare profilul profesional general al solicitantului și posibilele sale publicații și activități didactice până în prezent.


  La examenul de admitere, candidatul poate primi maximum 60 de puncte.
  Scor maxim:

  • până la 40 de puncte pentru prima parte a interviului, adică discuții privind propunerea de disertație,
  • până la 20 de puncte pentru cea de-a doua parte, adică orientarea în domeniu pe baza listei prezentate de literatura studiată.
   Când toți candidații termină examenul de admitere (adică interviuri), comisia de admitere pregătește o înregistrare. Acesta include o evaluare punctuală a candidaților și clasarea acestora în funcție de numărul de puncte câștigate.
 4. Scorul maxim pentru examenul de admitere este de 60 de puncte. Limita de punct pentru acceptarea candidaților este stabilită de decanul Facultății de Științe Sociale a Universității Charles, ținând cont de numărul candidaților și de capacitatea facultății.


Condiții de admitere

Admiterea la studiile de licență este condiționată de învățământul secundar complet confirmat printr-un certificat de absolvire a școlii.

Metoda de verificare:


Perspectiva de carieră

Absolvenții programului sunt experți cu studii superioare în domeniul politicii comparative, atât teoretic cât și metodologic. În cercetarea lor, ei sunt adeptul legării abordărilor metodologice utilizate în studiul teoriei democrației și al istoriei gândirii politice. Absolvenții folosesc abordări metodologice utilizate în domeniul intereselor lor de cercetare, în primul rând pentru analiza democrației, problemele de legitimitate și legalitate, descentralizare și rezolvarea conflictelor în contextul european și global.

Această școală oferă programe în:
 • Engleză


Ultima actualizare January 9, 2019
Durata & Pret
Acest curs este
Bazat în Campus
Online şi campus combinate
Start Date
Data începerii
Oct. 2019
Duration
Durata
4 anii
Cu normă întreagă
Price
Preţ
500 EUR
pe an academic. Taxa de înregistrare on-line: 540 CZK. Taxa de înregistrare a hârtiei: 590 CZK.
Information
Deadline
Apr. 30, 2019
Locations
Republica Cehă - Prague, Prague
Data începerii : Oct. 2019
Termen limită de aplicare Apr. 30, 2019
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Oct. 2019
Republica Cehă - Prague, Prague
Termen limită de aplicare Apr. 30, 2019
Data terminării Contactează şcoala