Doctor în Științele vieții de mediu

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Ph.D. Cursul își propune să pregătească oameni de știință calificați capabili să gestioneze în mod critic punerea în aplicare a reglementărilor UE și naționale privind analiza de mediu și să dezvolte în mod autonom activități de cercetare în domeniul mediului. Cursul se concentrează pe activități teoretice și experimentale. Acesta include următoarele domenii de cercetare ale CEC:

Ecologie terestră, schimbarea acoperirii terenului (PE10_4); Biogeochimie, cicluri biogeochimice, chimie de mediu (PE10_9); Știința solului (PE10_13); Ecologie (teoretică și experimentală, populație, specie și nivel comunitar) (LS8_1); Biodiversitatea, biologia conservării, genetica conservării, biologia invaziei (LS8_4); Biologie evolutivă: ecologie și genetică evolutivă, co-evoluție (LS8_5); Biologie ecologică și marină (LS8_8); Toxicologie de mediu la nivel de populație și ecosisteme (LS8_9); Ecologie și evoluție microbiană (LS8_10); Agricultura referitoare la creșterea animalelor, producția de lapte, creșterea animalelor (LS9_3); Agricultura referitoare la producția vegetală, biologia și cultivarea solului, biologia plantelor aplicate (LS9_5); Biologia populației, dinamica populației, genetica populației (LS8_2); Genetică, Genomică, Bioinformatică și Biologie Sisteme (LS2).

Posibilități de plasare a unui loc de muncă

Posibilele plasări de locuri de muncă sunt în principal în domeniul cercetării de mediu la universități naționale sau internaționale sau instituții de cercetare, atât în ​​zona marină, cât și în zona terestră de interes. Abordarea considerabilă interdisciplinară caracteristică acestui doctorat curs va permite formarea unor personalități profesionale noi și complete, care să permită probleme științifice multidisciplinare. Metodologiile învățate în timpul doctoratului cursul se va aplica unor teme complexe precum efectele schimbărilor globale asupra diferitelor ecosisteme naturale (de la oceanul adânc până la munții înalți) sau a celor administrate de om (agro-ecosisteme, silvicultură etc.); rolul biodiversității în menținerea eficienței ecosistemului și a producției de bunuri și servicii; declanșarea noilor surse de poluare, apariția noilor poluanți și efectele acestora asupra organismelor, gestionarea noilor sisteme productive de buclă închisă, digitalizarea datelor de mediu pentru a le răspândi publicului pentru a stimula o creștere generală a gradului de conștientizare ecologică.

Linii de cercetare acoperite de panourile ERC

 • PE10_4 Ecologie terestră, schimbarea acoperirii terenului
 • PE10_9Biogeochimie, cicluri biogeochimice, chimie de mediu
 • PE10_13 Știința solului
 • LS8_1Ecologie (teoretică și experimentală, populație, specie și nivel comunitar)
 • LS8_4Biodiversitatea, biologia conservării, genetica de conservare, biologia invaziei
 • LS8_5Biologie evolutivă: ecologie evolutivă și genetică, co-evoluție
 • LS8_8Environmental și biologie marină
 • LS8_9Edologia ecologică la nivel de populație și ecosisteme
 • LS8_10 Ecologie și evoluție microbiană
 • LS9_3Agricultura referitoare la creșterea animalelor, producția de lapte, creșterea animalelor
 • LS9_5Agricultura referitoare la producția vegetală, biologia solului și cultivarea, biologia plantelor aplicate
 • LS8_2Biologia populației, dinamica populației, genetica populației
 • LS2Genetică, Genomică, Bioinformatică și Biologie sistemică

Bursele se acordă pe o perioadă de 3 ani, iar suma anuală este de 15.343,28 EUR brut (aproximativ 1130 EUR net pe lună).

Admiterea se bazează pe o examinare competitivă.

Apelul pentru cereri (aviz de concurență) este disponibil pe pagina de doctorat .

Pentru mai multe informații despre program, consultați site-ul nostru web .

Ultima actualizare Aug 2020

Despre facultate

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral ... Citeste mai mult

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral level, as well as short vocational masters, advanced masters and specialisation programmes, most of which are in the medical area. Some degree programmes are taught in English. Citește mai puţin