Doctor în științe și tehnologie didactică

Generalități

Programul de descriere

obiective

  • Asigurați-vă că studenții, pe lângă stăpânirea teoriilor științifice, dobândesc o bună cunoaștere și stăpânire a metodelor cele mai utilizate în aria lor de specializare (una din didactica specifică a științei și tehnologiei).
  • Familiarizarea studenților cu activitatea de cercetare, instrumentele și metodele cele mai utilizate în domeniul său de specializare (una din didactica specifică a științei și tehnologiei) și munca depusă de echipele de cercetare în domeniul Didacticii Științei și Tehnologiei.
  • Dezvoltați abilitatea de a identifica elementele esențiale ale unui proces sau situație complexă, care vă va permite să abordați obiectul de studiu din aria dvs. de expertiză.
  • Dezvoltarea capacităților și a competențelor de producție științifică și / sau tehnologică în domeniul didactic al științelor și tehnologiei.

program

  • Program săptămânal: vineri și sâmbătă
  • Calendar academic: septembrie-iunie

durată

6 semestre (articolul 3 DL-74/2006)

ECTS

180

Ieșiri profesionale

Posibilitatea de a progresa în cariera didactică pentru grupele 230, 240, 500, 510, 520, 530, 550, în conformitate cu Portaria nº 344/2008 din 30 aprilie.

Un doctorat în Didactica Științei și Tehnologiei este capabil să identifice elementele esențiale ale unui proces educațional (într-un context formal sau informal), care îi va permite să se apropie de obiectul de studiu din aria sa de expertiză pentru a:

  • Dezvoltarea cercetării și producției științifice;
  • Procese de formare și / sau de investigare principale;
  • Promovarea progreselor tehnologice, sociale sau culturale într-o societate bazată pe cunoaștere;
  • Proiectarea și implementarea inovației într-un mod autonom și descrierea, analizarea și evaluarea critică a impactului acesteia asupra societății.
Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

A Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, sedeada em Vila Real, mais conhecida por UTAD, é uma instituição orientada para a criação, transmissão e difusão da cultura, do saber e da ciência. Situa ... Citeste mai mult

A Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, sedeada em Vila Real, mais conhecida por UTAD, é uma instituição orientada para a criação, transmissão e difusão da cultura, do saber e da ciência. Situada numa região em desenvolvimento, fomenta o empreendedorismo, em estreita relação com a comunidade, seus organismos, instituições e tecido empresarial, aprofunda o conhecimento científico, desenvolve tecnologia e promove a inovação, procurando responder aos problemas e desafios de âmbito global, nacional e regional. Citește mai puţin