Doctor în științe politice

Generalități

Programul de descriere

Descriere Program:

Programul dispune de un personal impresionant, care include oameni de știință politici, teoreticieni sociale și politice și istorici. proiecte și colaborări internaționale de cercetare și interdisciplinare sunt efectuate în mod regulat și membrii personalului sunt sprijinite să se bazeze pe expertiza existentă în cadrul Departamentului de Politici și Studii Europene (DPES) la Universitatea Palacký.

Cele trei - Programul de doctorat ani în științe politice este profilat ca un studiu modern, științe politice accentuating patru piloni principali:

  1. pregătire teoretică extrem de profesionist;
  2. o pregătire metodologică și analitică aprofundată;
  3. eruditia științifico-pedagogic;
  4. competențe lingvistice profesionale.

Cercetare în politică, Studii europene și relații internaționale este organizat în primul rând în jurul zonelor de cercetare de mai jos și a echipelor:

  • Știința politică analitică - echipă lider doc. Tomáš Lebeda, Ph.D.
  • Studii europene - lider de echipă doc. Daniel Marek, MA, Ph.D.
  • Politica cehă și politica locală - lider de echipă doc. Pavel Šaradín, Ph.D.
  • Relații internaționale și istorie contemporană - lider de echipă prof. Jiří Lach, MA, Ph.D.

Graduate's profilului și capacitatea de inserție profesională:

Un absolvent al programului de doctorat ar trebui să fie un expert de înaltă calificare - om de știință politică, care are o cunoaștere extrem de avansată și specializată în domeniul ei / lui, ea / el este capabil să efectueze o cercetare științifică independentă, să participe la activități de cercetare echipă și să urmărească originale cunoștințe științifice. Dupa terminarea studiilor este în măsură să urmeze o carieră științifică sau științifico-pedagogice independente și, acolo unde este cazul, să fie un șef al unei echipe de cercetare. Ei / competențele sale științifice includ abilitatea de a pregăti texte științifice profesionale pentru publicare, prezenta rezultatele lor la seminarii și conferințe. Absolvent capătă o pregătire metodologică foarte înaltă calitate, atât la nivel teoretic și în cercetarea practică, ținând departe capacitatea de a utiliza metode avansate cantitative și calitative de cercetare. Absolventul dobândește, de asemenea, practica necesară pentru activitățile educaționale ale învățământului superior în domeniu. Ea / el comandă, de asemenea, limbile străine necesare pentru cercetarea în domeniu. Cunoașterea limbilor este, de asemenea, un mijloc de a face contacte și activități internaționale la instituții științifice străine. Nu în ultimul rând, ea / el trebuie să fie în măsură să popularizeze domeniul de studiu pentru publicul larg, să aplice cunoștințele și abilitățile în medii diferite și să comunice în mod clar cunoștințele altora.

Un absolvent trebuie să fie elegible de a lucra în sfera academică, la pozițiile științifice și științifico-pedagogice. Absolvenții sunt capabili să-și îndeplinească sarcinile lucrătorilor științifici independenți și a lucrătorilor științifico-pedagogice. Ei vor fi, de asemenea, elegible pentru poziții înalte în ministere, serviciul diplomatic și UE și alte instituții internaționale. Ei vor fi, de asemenea, posibilitatea de a lucra în calitate de analiști cu înaltă calificare și specializate pentru partidele politice, consultanță politice, grupuri de interese, sectorul non-guvernamentale și mass-media. abilități analitice, abilități moi și competențe lingvistice oferi apoi absolvenți cu o flexibilitate puternică pe piața forței de muncă.

App. Cerințe de încercare:

Candidatul pentru studii de doctorat în științe politice la DPES trebuie să atingă nivelul de master sau alte studii echivalente. educația preferată este în domeniul științei politice, relații internaționale și studii europene sau într-o altă știință socială sau domeniul științelor umaniste de studiu. Solicitantul este obligat să prezinte o propunere detaliată de cercetare de doctorat cu cel puțin două săptămâni înainte de începerea procedurii de admitere. Procedura de admitere ia forma unui interviu oral cu un comitet format din membrii comisiei de doctorat.

Taxa de scolarizare:

€ 4000 pe an

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

It is the university, together with a number of other educational institutions that makes Olomouc the top student city in the Czech Republic – where every fifth person in the city is a student!

It is the university, together with a number of other educational institutions that makes Olomouc the top student city in the Czech Republic – where every fifth person in the city is a student! Citește mai puţin