Doctor în Antropologie Generală

Generalități

Programul de descriere

Programul de studii doctorale la FHS este organizat în forma de studiu de zi (4 ani) și corespondență. Programul oferă studii axate pe antropologie filosofică, istorică, socio-culturală și socio-lingvistică și etologie umană. Scopul general al programului este de a consolida elementele de bază și metodele teoretice ale acestui domeniu și de a stăpâni metodologia cercetării academice.

Curriculum-ul doctoratului elevii includ:

  • Studiile sunt organizate în două module, în care primul modul este obligatoriu pentru toți elevii, al doilea este selectat pe baza consultărilor cu supervizorul.
  • Ph.D. seminar
  • Un examen lingvistic obligatoriu.
  • Apărarea disertației studenților

Conținutul programului de studii este determinat de consiliul de domeniu.


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

Examenul va consta într-o discuție despre proiectul de disertație și va verifica ipotezele de bază ale studiului. Examenul de admitere va testa abilitatea solicitantului de a face față proiectului lor de disertație. Întrebările interviului de intrare se axează în principal pe tema proiectului de cercetare al solicitantului (maximum 10 puncte).

Pentru a intra în procesul de admitere, trebuie să depuneți formularul de cerere completat pentru studii doctorale, împreună cu următoarele anexe:

  • Tema tezei, adnotarea proiectului de cercetare.
  • O scurtă biografie profesională.
  • Alte documente notabile (de ex. Lista publicațiilor solicitantului, documente care confirmă un stat de succes sau un examen internațional într-o limbă străină sau documente care confirmă activitatea academică, fie în Republica Cehă sau în străinătate).


Condiții de admitere

Admiterea la studii de doctorat este condiționată de finalizarea cu succes a unui program de studii de masterat.

Metoda de verificare:


Profil absolvent

Absolvenții, competenți în metodele și aspectele practice ale cercetării științifice în ceea ce privește disciplinele antropologice generale, pot efectua cercetări de teren în probleme antropologice, în conformitate cu specializările lor, respectând în același timp codul etic al unui om de știință. Ei sunt capabili să formuleze cu precizie rezultatele lucrărilor lor științifice, astfel încât să le publice în reviste de înaltă calitate sau să le popularizeze responsabil. Aceștia sunt calificați pentru posturile de profesor la universități sau colegii, posturi responsabile în institute științifice, fundații, departamente ale ONG-urilor sau guvernamentale (cum ar fi departamentele de muncă și probleme sociale, sănătate și îngrijire, biroul de interne și afacerile externe) și mass-media în ceea ce privește popularizarea constatările antropologiei, științei și umaniste.


Perspectiva de carieră

Scopul programului de studiu în antropologie este de a pregăti elevii pentru munca de cercetare academică la nivelul cerut de știința contemporană. Elevii vor combina cunoștințele din toate domeniile într-o abordare holistică a studierii omului și a populației la depășirea diferențelor etnice și sociale și în încercarea de a observa procesele actuale în contextele lor istorice și culturale.

Ultima actualizare Ian 2019

Despre facultate

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers some ... Citeste mai mult

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers some pretty unique study programs and opportunities. Citește mai puţin