Veți fi educați pentru a deveni un designer în domeniul inovației durabile și pentru a dezvolta abilitățile necesare pentru a stimula creativitatea într-o echipă multidisciplinară.

Doctorat - (3 ani)

Doctorat IN DESIGN

ÎNVĂȚARE PRIN PRACTICĂ

La SDS, design-ul este predat de "a face", cu o atitudine responsabilă față de marile oportunități de dezvoltare durabilă. Întreprinderile corporative colaborează cu instituția noastră pentru a dezvolta proiecte reale de inovare durabilă. Echipele de proiect sunt compuse din studenți de la fiecare nivel de studiu, cu studii multidisciplinare (arhitectură, proiectare, inginerie, marketing, științe sociale, ...) și medii multiculturale (studenți internaționali).

METODE NOI

Gândirea designului, inovația frugală, designul cunoștințelor, inovația socială, sunt unele dintre metodele noastre pedagogice. Perioadele de schimb internaționale sunt, de asemenea, o parte esențială a educației noastre de design.

GĂSIREA CU DESENE

Desenul este primul instrument al unui designer. Desenul permite materializarea imaginației, dezvoltarea unui dialog transversal între diferitele profiluri de locuri de muncă, sporirea reprezentării culturilor de marcă și a lumii, ... ajută, de asemenea, designerul să gândească, ținând un stilou de desen în mână, despre povestiri noi pentru viitor.

DESIGN SUSTENABIL

Cum să concepeți scenarii pentru viitor, cu un accent responsabil asupra preocupărilor societale, de mediu, economice și culturale ale lumii (cei 4 piloni ai dezvoltării durabile)? Design-ul ecologic, analiza ciclului de viață a produselor, bio-mimetice, ... sunt noi metode creative.

STIINTE SOCIALE

Dacă definiția designului este "cum să ajutăm omenirea să aibă o viață mai bună pe planeta noastră", cunoașterea celorlalți este cea mai centrală înțelegere a unui designer. Sociologia utilizatorilor, antropologia, semiotica, ... sunt cunoștințe fundamentale ale tuturor proceselor de proiectare.

ÎNVĂȚARE PRIN PRACTICĂ

Ce poate fi mai atractiv pentru un viitor designer profesionist decît a face parte dintr-o echipă, care se confruntă cu cererea de inovație durabilă pentru o companie importantă corporativă chiar în primul an de studii? Învățarea prin practică include întâlnirea vieții profesionale reale, construirea unei rețele profesionale pentru viitoarele stagii și oportunități de angajare, discutarea cu oameni din perspective generaționale diferite ...

PROTOTYPING

În prezent, fabricarea de produse este la îndemână. Protocoalele machete și analogice (cu instrumente tradiționale) și uneltele numerice (la laboratorul instituției noastre, imprimante 3D, mașini de tăiat cu laser) permit confirmarea formelor produselor schițate. Prototiparea este posibilă și prin construcții electronice de obiecte interactive.

METODE DE INOVARE

Gândirea designului, inovația frugală, designul cunoștințelor, bio-mimeticele, inovația socială, inovația deschisă sunt câteva dintre metodele esențiale de învățare, de a le aplica diferitelor tipuri de concepții. La SDS chiar proiectăm propria metodologie de proiectare!

INSTRUMENTE DIGITALE

În urma desenului manual, instrumentul numeric preia. CAO și DAO în 2D și 3D sunt fundamentale pentru a reprezenta, concepe, ilustra și anima obiecte în contextul lor spațial. Instrumentul numeric este, de asemenea, esențial pentru comunicarea dintre diferitele profile ale creatorilor.

ALTE METODE

Ingineria, marketingul, arhitectura, sociologia, ... sunt alături de proiectarea marilor actori ai inovării. Să înțeleagă și să vorbească limba celorlalte profesii, să primească valoarea adăugată a diferitelor perspective, să lucreze în echipe încrucișate, într-un mod transversal și pluridisciplinar, să amestece diferitele culturi ale lumii, ... multe moduri de a stimula creativitatea.

SCHIMBUL ACADEMIC

La SDS este posibil să participi la un program de schimb internațional. Școala noastră este membru asociat în cea mai mare rețea mondială de școli și universități de artă și design (mai mult de 200 de școli din 48 de țări): Asociația Cumulus.

STAGII

În Franța sau în străinătate, stagiile deschid noi perspective. Printre companiile partenere importante ale Școlii de Design Durabil, anumite pot propune stagii cu filialele lor internaționale. De asemenea, instituțiile și partenerii ONG care se bazează pe plan internațional caută în mod obișnuit cursanții studenților pentru a lucra pe teren.

Program predat în:
  • Engleză
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Sept 2019
Duration
3 anii
După locații
După dată
Start Date
Sept 2019
Termen limită de aplicare

Sept 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date