Doctor în economie

Generalități

Programul de descriere

Ph.D. Programul este un program de patru ani, cu normă întreagă. Primele trei semestre sunt dedicate cursurilor, semestrele rămase sunt dedicate pregătirii doctoratului. disertație.

Cohortele selectate de studenți care se înscriu în Program în fiecare an primesc cursuri de formare într-un mediu stimulativ de cercetare. Programul este găzduit de Centrul de Economie și Finanțe al U. Porto (cef.up), cea mai importantă unitate de cercetare a Facultății de Economie a Universității din Porto (FEP-UP), care sponsorizează mai multe cursuri și seminarii pe teme academice an. Lucrările de cercetare sunt prezentate de către cercetătorii vizitatori, de către facultatea departamentului și de studenții absolvenți. Participarea la seminar este o parte integrantă a doctoratului. , deoarece oferă studenților cunoștințe despre cercetarea actuală în domeniile lor de interes, precum și o cunoaștere a cercetătorilor din aceste domenii. Prezentarea rezultatelor cercetării le permite elevilor să dobândească abilități academice cheie și să obțină feedback în timp util de la cercetători și colegi în tezele lor.

FEP are un "acord de diplomă dublă" cu LASER - Școala Lombardă de Cercetare Economică.

Obiective

Acest program își propune să ofere capabilități avansate în teoria economică și metodele cantitative, conducând la o înțelegere mai profundă a diferitelor domenii specializate de economie și dezvoltarea abilităților de analiză economică și de cercetare științifică. Structura programului este concepută astfel încât studenții să dobândească cunoștințe aprofundate pentru a dezvolta cercetarea economică și pentru a contribui la avansarea ariei de specializare. Programul încurajează prezentarea rezultatelor cercetării în publicații în reviste internaționale de top.

Grup țintă

Programul Doctoral urmărește:

  • titularii unei diplome de master (sau a celor care au calificarea echivalentă din țări străine);
  • titularii de diplomă de onoare (sau cei cu calificări echivalente din țările străine) și cu un curriculum relevant care certifică capacitățile solide de a urma programul de doctorat
  • deținătorii unui curriculum relevant care să certifice capacitățile solide de a continua programul de doctorat.

În orice situație, candidații trebuie să aibă o mare capacitate și voință de a dobândi cunoștințe avansate în economie și motivația de a aplica aceste cunoștințe, cu ajutorul instrumentelor cantitative, cercetării în economie.

Personalul facultății

Câteva cursuri ale programului sunt predate de membrii facultății FEP, în timp ce alții sunt predați de către profesorii de vizită. Cercetătorii principali din domeniile lor de cercetare sunt invitați anual să predea două cursuri: Istoria gândirii economice și analiza economică avansată (AEA). În fiecare ediție anuală a cursului AEA sunt alcătuite patru module intensive de săptămână diferite.

Sprijin financiar

Ph.D. în Consiliul științific al Economiei încurajează și sprijină studenții care doresc să candideze pentru burse sau pentru alt sprijin financiar. Principala instituție responsabilă pentru acordarea de burse în Portugalia este Fundația pentru o Societate și Tehnologie (FCT). În cadrul acordurilor de mobilitate internațională ale studenților, stabilite între Universitatea din Porto și mai multe universități europene, doctoranții pot solicita sprijin pentru bursă pentru a urma un semestru în străinătate.

Locuri de muncă

Ph.D. Programul de Economie a fost înființat în anul universitar 1998/1999. A absolvit până acum peste 50 de studenți, angajați în prezent într-o varietate de instituții private și publice din Portugalia și din străinătate. De exemplu, absolvenții programului lucrează în prezent pentru următoarele instituții internaționale: Centrul de Economie pentru Îmbătrânire din München, Institutul Max Planck pentru Drept și Politică Socială, Banca Centrală a Finlandei OECD din Finlanda și Copenhagen Business School, Danemarca. În ceea ce privește instituțiile publice și private naționale, absolvenții programului sunt afiliați la Institutul Național de Estatistică, Banca de Portugalia, Comiso de Coordenacao da Regiao Norte, Confederația da Industria Portuguesa, Entidade Reguladora da Saude, Universidade do Porto, Universidade Catolica do Porto, Universidade Fernando Pessoa, Institutul Politehnic din Porto, Universidade do Minho, Universidade Lusiada, printre altele.

Aplicații

Primul apel: 13 ianuarie, până pe 27 februarie 2020

Aplicații online: www.fep.up.pt

Contact: sa.posgraduacao@fep.up.pt

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

FEP is the School of Economics and Management of the University of Porto. The University of Porto is one of the most prestigious Higher Education Institutions in Portugal and Europe and highly ranked ... Citeste mai mult

FEP is the School of Economics and Management of the University of Porto. The University of Porto is one of the most prestigious Higher Education Institutions in Portugal and Europe and highly ranked worldwide. Within its 14 schools and research units, the University of Porto has 30,000 students – of which 3,500 are international students - and close to 2,300 teachers and researchers. Citește mai puţin