Doctor în Educație matematică

Generalități

Programul de descriere

Caracteristicile studiilor

Candidații pentru studii doctorale în Didactica matematică sunt așteptați să:

  • manifestă interes pentru educația matematică în general (de exemplu, prin participarea la conferințe științifice și conferințe pentru profesori);
  • au o privire de ansamblu asupra celor mai importante reviste și cărți științifice legate de educația matematică,
  • au o idee despre domeniul educației matematice pe care sunt dispuși să se concentreze în studiile lor și să fie capabili să o precizeze într-un proiect scris de până la 10 pagini (inclusiv întrebări tentative de cercetare, metodologie și fundal teoretic și o listă de referințe) .

Program fără specializare


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

Examen de admitere

  1. Discuție despre propunerea proiectului de cercetare a solicitantului. Proiectul de cercetare de până la 10 pagini trebuie trimis împreună cu cererea la Departamentul de Științe, Facultatea de Educație, Universitatea Charles. Calitatea proiectului este importantă pentru a fi evaluată de comitetul de admitere, care va evalua disponibilitatea candidatului de a efectua cercetări în domeniul educației matematice.
  2. Discuții despre referințele din lista de candidați a literaturii științifice despre educația matematică (trebuie trimisă împreună cu cererea).

Criterii de evaluare: Solicitantul poate obține maximum zece puncte, numărul de puncte pentru admiterea la studii este de cel puțin șapte puncte.


Condiții de admitere

Admiterea la studii de doctorat este condiționată de finalizarea cu succes a unui program de studii de masterat.

Metoda de verificare:


Perspectiva de carieră

Absolvent al doctoratului studiile în domeniul educației matematice sunt pregătite să se ocupe atât de probleme teoretice, cât și de aplicații în educația matematică a copiilor și adulților și să desfășoare atât activități științifice cât și pedagogice. Contribuie la îmbunătățirea educației matematice a elevilor și la profesionalizarea cadrelor didactice. El / ea poate lucra la universități, în institute științifice și ca un mediator de înaltă calificare între cercetare și practică. Este capabil să: recunoască subiecte cheie actualizate ale domeniului; propune, realizează și evaluează cercetarea care aduce rezultate originale; să urmeze sistematic literatura științifică locală și internațională și să o aprecieze critic; publică rezultatele lucrărilor sale în reviste de specialitate, la conferințe locale și internaționale, în manuale și, eventual, în monografii.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all ... Citeste mai mult

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all types of schools and school systems, at various levels of study (Bachelors and Masters) and forms. Citește mai puţin