Doctor în Energie și Tehnologii Durabile

Generalități

Programul de descriere

Cu acest doctorat program, formăm tineri cercetători în domeniul utilizării durabile a resurselor în sistemele de producție de energie, a clădirilor, în utilizarea finală a energiei, în dezvoltarea produselor și în fabricație.

Descrierea cursului

Procesul de admitere urmărește selectarea candidaților cu un profil academic deosebit, un interes puternic față de subiectele abordate și ambiția de a dezvolta o carieră în cercetarea științifică, fie în mediul academic, fie în organizații private sau publice.

Programul de 3 ani include pregătirea pentru consolidarea abilităților specifice și obținerea de cunoștințe despre utilizarea eficientă și durabilă a resurselor și energiei în fabricație, transport, uz intern și agricultură.

Pe lângă formare, studenții vor proiecta un proiect de cercetare de 3 ani sub supravegherea unei echipe de lectori și cercetători care urmăresc explorarea domeniului și oferirea unei contribuții originale la știință în domeniile legate de doctorat. program, cum ar fi producția de energie din surse regenerabile, termofizica clădirilor, tehnologie nouă în sectorul consumatorului și în fabricare, materiale și procese de fabricație și componente, sisteme și automatizări.

Având în vedere natura interdisciplinară a cercetării desfășurate la Facultatea de Știință și Tehnologie , întâmpinăm candidați potențiali din diverse medii academice. Candidații ideali sunt absolvenții Inginerie, dar programul este potrivit și pentru absolvenții de Arhitectură, Fizică, Matematică și Chimie.

Prin aceste activități de formare, un doctorat candidatul poate dezvolta abilitățile de a proiecta, organiza și gestiona proiecte de cercetare inovatoare de bază și aplicații foarte inovatoare. În același timp, elevii vor dezvolta rigoare metodologică, capacitatea de a interpreta și disemina rezultatele, abilitățile de aprofundare și dezvoltare a cunoștințelor lor în mod independent și capacitatea de a lucra într-un grup într-un context interdisciplinar.

Într-o privire

 • Durata cursului: 3 ani
 • Cursurile vor fi predate în limba engleză (ocazional, unele cursuri vor fi predate în italiană și germană
 • Locuri disponibile: 7 cu burse 2 locuri pentru Ph.D. studenți
 • Campus: Bozen-Bolzano
 • Taxe de școlarizare: 163,50 EUR pe an

Structura cursului

Doctoratul programul include două domenii majore de cercetare. Primul domeniu este utilizarea durabilă a resurselor de energie , care include producția de energie din surse regenerabile, conversia de energie și transportul acesteia, utilizarea eficientă a acesteia în utilizarea finală, în special în clădiri, cu scopul final de a optimiza performanța și de a îmbunătăți calitatea interioarelor și a mediului.

Cealaltă zonă de cercetare explorează Durabilitatea produselor și proceselor de fabricație , inclusiv proiectarea mecanică și automatizarea industrială, tehnologiile și procesele de producție industrială și gestionarea logisticii interne și externe, a proceselor și a ciclului de viață.

După ce candidații au câștigat admiterea la program, vor concepe un plan de cercetare și studiu împreună cu supraveghetorul lor, pentru a defini scopul proiectului de cercetare și pașii necesari pentru implementarea acestuia, după compilarea unei revizii complete a literaturii. Candidații vor trebui apoi să verifice în mod regulat și, dacă este necesar, să actualizeze, planul lor de cercetare și studiu, ținând cont de dezvoltarea proiectului în sine și de cele mai noi evoluții din domeniul lor de cercetare.

Pe parcursul cursului, în special în primul an, candidații vor participa în mod regulat la cursuri special concepute pentru studenții postuniversitari și, de asemenea, ateliere tehnice și prelegeri de specialitate de către cercetători și specialiști în disciplinele alese.

Etapele doctoratului

Programul de doctorat este împărțit în patru etape care se încheie după 6, 12, 24 și, respectiv, 36 de luni. În etapa 1, candidatul definește domeniul de cercetare, subiectul specific și metodologia. În etapa a 2-a, în a doua jumătate a primului an universitar, candidații vor trebui să definească întrebările de cercetare și rezultatele așteptate. În etapa a 3-a, începând cu al doilea an, se așteaptă ca candidații să aplice abordarea și tehnicile învățate de la cursuri de formare la proiectul lor pentru a aborda întrebările lor de cercetare și pentru a difuza rezultatele inițiale la baza proiectului lor, prezentându-le la nivel național și conferințe internaționale. În a patra și ultima etapă, în al treilea an, candidații vor trebui să colaboreze rezultatele proiectului lor de cercetare și să își scrie teza de doctorat.

Lucrări de teren în străinătate

În cei trei ani de doctorat. program, candidații sunt obligați să se angajeze cu normă întreagă la doctorat, iar programul va include atât lucrul la proiectul de cercetare, cât și activitățile de învățare. Studenții sunt, de asemenea, obligați să efectueze o parte din cercetarea lor într-o altă universitate sau centru de cercetare din străinătate, timp de cel puțin trei luni și până la un an. Aceasta este o oportunitate extrem de valoroasă pentru un doctorat. candidat să studieze în profunzime aspecte specifice ale cercetării lor sub supravegherea directă a experților mondiali în tematica lor de cercetare aleasă. De asemenea, este o oportunitate de a efectua cercetări în contexte extrem de stimulative și competitive, în timp ce face schimb de idei cu alți cercetători și creează o rețea timpurie de colegi în lumea cercetării.

Universități partenere și centre de cercetare

Facultatea de Știință și Tehnologie a stabilit parteneriate cu multe universități și centre de cercetare în Italia și în străinătate.

În mediul academic, universitatea noastră are parteneriate de lungă durată cu următoarele instituții:

 • KTH Institutul Regal de Tehnologie, în special Școala de Arhitectură și Mediul Construit - Divizia Tehnologiei de Construcții și Școala de Științe și Inginerie Chimică - Divizia de Tehnologie Chimică (Stockholm, Suedia)
 • Universitatea din Australia de Vest, Scoala de Inginerie Mecanica si Chimica (Perth, Australia)
 • Universitatea Strathclyde din Glasgow, Grupul de Cercetare pentru Sistemul Energiei (Glasgow, Scoția)
 • Technische Universität Wien, Viena (Austria)
 • Universitatea Purdue, West Lafayette, Indiana (SUA)
 • Universitatea din Colorado, Boulder, Colorado (SUA)
 • EPFL, Lausanne (Elveția)
 • Bioenergia 2020, Graz (Austria)

Alți parteneri includ centre de cercetare din sectoarele publice și private. Printre acestea, unele sunt legate de teritoriul Tirolului de Sud, precum Eurac și Fraunhofer Italia Research.

Admitere

Pentru a obține admiterea la doctorat. program, va trebui să obțineți 300 de credite ECTS (master) și să aveți anumite cunoștințe academice sau culturale relevante sau experiență de lucru în domeniul doctoratului. program. De asemenea, va trebui să demonstrați competență în limba engleză și să aveți succes în competiția publică.

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Citeste mai mult

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Citește mai puţin