Doctor în fizică și chimie a sistemelor biologice

Generalități

Programul de descriere

1

Înțelegerea principiilor de lucru ale organismelor vii și a sistemelor de materie din ecuațiile moi de bază conducătoare dinamica atomilor și moleculelor a fost considerată science-fiction, până în urmă cu câțiva ani, iar biofizică a fost considerată aproape unanim un câmp de luptă pentru fenomenologi. In zilele noastre, aplicarea fizica riguroasă a proceselor biologice, nu mai este un vis. Mai mult decât atât, devine clar faptul că în următoarele câteva decenii, va fi epoca de aur pentru "teoria vieții", care este de așteptat să sufere aceeași creștere de accelerare cu experiență de către alte discipline de fizica in secolul trecut.

Tinerii oameni de știință atrași de posibilitatea de a dezvolta și aplica concepte, modele și metode pentru a explora teritoriul încă neexplorat de biologie cantitativă poate dura până la această provocare în programul nostru de doctorat in Fizica si Chimie Sistemelor Biologice.

2

Acest program de doctorat are un pronunțat caracter interdisciplinar și oferă instruire avansată, cercetare- orientat pe teme teoretice și de calcul la interfața de fizică, chimie și biologie. Facultatea include membri din domeniile SISSA fizică și matematică, centrul CNR-OIM Democritos și ICTP, Centrul International de Fizica Teoretica. Studenții sunt, de obicei, admiși la programul de doctorat după ce a luat un examen scris și oral, deși solicitanții din afara UE pot fi pre-selectate pe baza exclusiv pe calificări academice.

Pe parcursul perioadei noiembrie-aprilie a primului an, elevii participa la un set de cursuri avansate, care includ:

 • Mecanica statistice, Metode numerice in Fizica computațională
 • Sistemul de Biologie, Statistică și probabilitate
 • Introducere în Biochimie, Biochimie computațională
 • Tehnici avansate de prelevare a probelor
 • Molecular Dynamics
 • Mecanica statistică a polimerilor
 • Aspecte mecanice ale biologiei celulare si Bioinformatica
 • Introducere în Quantum Chemistry
 • Simulări in Medicina Moleculara

La sfârșitul cursurilor, fiecare student in primul an ia pe un proiect de cercetare supravegheate. Alegerea temei de cercetare și supervizor este aranjat cu facultatea de doctorat. Programul de doctorat este de obicei finalizat în aproximativ 4 ani. Progresul fiecărui student de doctorat este monitorizat cu o evaluare anuală oficială (raport de progres), iar examenul final de doctorat se bazează pe o lucrare scrisă, care este apărat pe cale orală, în fața unui consiliu de experți internaționali.

Cele mai recente destinații de plasare după doctorat la SISSA:

 • Centrul pentru genomice regulament, Barcelona, ​​Spania
 • Massachusetts Institute of Technology, Boston, Statele Unite ale Americii
 • Institutul Max Planck pentru Biofizica, Frankfurt, Germania
 • Institutul Max Planck pentru Polimer Cercetare, Mainz, Germania
 • Institutul National de Sanatate, Bethesda, Statele Unite ale Americii
 • Temple University, Philadelphia, Statele Unite ale Americii
 • Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie
 • Universitatea din Illinois, Urbana-Champaign, Statele Unite ale Americii
 • Universitatea din Viena, Austria
3

Admitere

In fiecare an, grupul (SBP) moleculară și statistică Biofizica admite până la cinci (5) studenți pentru a participa la un doctorat trei ani program. Studenții sunt selectate în conformitate cu un test scris și oral. Termene de aplicare, datele și numărul de posturi disponibile ale examenelor de admitere sunt postate periodic pe pagina web anunțuri de doctorat, unde puteți descărca formularele de cerere. SISSA aduce o contribuție la cheltuielile de deplasare pentru participarea la examen. Înscrierea tuturor noilor studenti de la SISSA și începutul claselor în fizică și chimie al programului Biological Systems va avea loc la începutul lunii noiembrie. Durata normală a programului de doctorat este de trei ani. Un al patrulea an poate fi permisă atunci când adecvat justificată. Partea inițială a programului de doctorat se bazează pe cursul de lucru, care este considerată a fi o parte integrantă și necesară a formării de cercetare.

Procedura de aplicare

Candidații trebuie să se aplice să fie admiși la examenul standard de admitere. Admitere sunt articulate pe parcursul a trei etape. În primul rând, candidații sunt evaluate pe baza CV-lor (examene de înregistrări, publicații, etc.), precum și scrisori de referință. Candidații care trec scorul 7/10 în această evaluare sunt admise și viitoare invitat să ia examenul scris la Trieste (sprijin financiar de turism este disponibil în conformitate cu normele SISSA), care, în cazul în care a trecut cu succes la urmat de un interviu oral. Lista problemelor examenelor de admitere anterioare pot fi găsite în secțiunea examenele de admitere.

Examenele scrise și orale au loc în două zile consecutive, iar rezultatul procedurii de selecție este făcută cunoscută la scurt timp după terminarea examenelor orale (în aceeași zi). Candidații trebuie să trimită un formular de cerere de hârtie, care poate fi descărcat de pe pagina web oficială anunț SISSA.

Candidații care nu sunt cetățeni ai Uniunii Europene au două posibilități de a fi admis la SISSA ca Doctorand:

 • Se trece examenul de admitere regulat la Trieste după cum sa explicat mai sus.
 • Se trece preselectia de primăvară pe baza calificărilor academice și științifice. Prin urmare, studenții selectați în acest fel vor intra în școală fără a lua examenul de admitere regulat, dar va fi de așteptat să treacă un examen de calificare în primul an de studiu.

Preselectia de primăvară pentru solicitanții non-UE este deschisă până la 31 martie 2016. Următoarea selecție de intrare va fi marcată loc din iunie 27 și 28 din 2016 (termenul limită pentru cererile online de pe 15st iunie 2016). Cei admiși doctoranzi vor avea posibilitatea de a desfășura activități de cercetare pe următoarele teme principale:

 • Algoritmul de dezvoltare pentru simulări biomoleculare
 • simulări atomistice de medicamente care interacționează cu proteine ​​și acizi nucleici
 • Cinetici, mecanică și termodinamică biopolimeri: abordări atomistice și mazarat
 • Modelarea și simularea motilității celulare
 • Design de droguri rațional
 • Sisteme de Biologie
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals ... Citeste mai mult

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals such as Nature and Science. The School has also drawn up over 150 collaboration agreements with the world's leading schools and research institutes. Citește mai puţin