Doctor în fizică astroparticulelor

Generalități

Programul de descriere

1

Astroparticulelor fizica reprezinta una dintre interesele proeminente ale SISSA și a fost evidențiată ca fiind unul dintre domeniile care SISSA va consolida și mai mult în viitorul apropiat. Este un domeniu tânăr și interdisciplinar, la frontiera dintre Astrofizică, Cosmologie si fizica particulelor, abordarea unora dintre problemele cele mai presante și fundamentale în știință astăzi, cum ar fi înțelegerea naturii gravitației, explicând originea și evoluția Universului și identificând natura constituenților ei, inclusiv materia întunecată și energia întunecată.

In ultimii ani, domeniul a cunoscut o creștere rapidă, de asemenea, în legătură cu bogăția de noi date și a programelor experimentale bogate în curs de desfășurare. Accentul la SISSA este de a conecta noile descoperiri oferite de aceste evoluții interesante fenomenologice în prim-planul cercetării teoretice în domeniu.

Un program de doctorat dedicat în întregime Astroparticulelor Fizică a fost înființată în 2004 ca o inițiativă comună a astrofizică și grupurile de fizică a particulelor, și-a dezvoltat acum într-o cercetare și predare curriculum-ului independent. Până în prezent, programul a acordat 13 Ph.D. grade și toți absolvenții au obținut o bursa post-doctoral in institutii de renume international la sfarsitul studiilor lor.

2

Curriculum-ul este format din 3-4 ani de studiu și de cercetare. Pe parcursul primului an, studenții sunt oferite o serie de cursuri care acoperă un spectru larg de subiecte, inclusiv teoria cuantică câmp, modelul standard al fizicii particulelor și extensiile sale, cosmologie și teoria gravitatiei, particule si astrofizica mare de energie, iar apoi sunt supuse examinării pe selecție a acestora. Până la începutul celui de al doilea an se angajeaza un proiect de cercetare sub supravegherea unuia (sau mai multe) dintre membrii personalului Astroparticulelor Fizică SISSA precum și oamenii de știință de la Centrul International de Fizica Teoretica (ICTP) și Observatorul Astronomic din Trieste (OAT ) participante la inițiativă.

Elevii din program vor fi parte o comunitate științifică destul de largă. Grupul Astroparticulelor fizica, care este format în prezent din 16 studenti absolventi, 4 baieti post-doctoral si 10 membri ai personalului, promovează activitățile în strânsă legătură cu expertiza locală vastă în astrofizică și fizicii particulelor prezente în SISSA și celelalte instituții importante din zona Trieste cum ar fi ICTP, Institutul National de Fizica nucleara (INFN) și OAT. Un astfel de mediu stimulativ face un doctorat in Astroparticulelor fizica la SISSA o oportunitate foarte special pentru persoanele care doresc posibilitatea de a fi înzestrați cu o cunoaștere largă, mai puțin frecvent și să-l aplice în prim-planul întrebărilor din cele mai dificile din fizica modernă.

Principalele linii de cercetare includ:

 • Clasică și cuantică a gravitației
 • Astrofizica particulelor
 • Dark Universul
 • Cosmologia teoretică

Cele mai recente destinații de plasare după doctorat la SISSA:

 • Albert Einstein Insitute (Germania),
 • New York University (New York, Statele Unite ale Americii),
 • Deutsches Elektronen-Synchrotron (Germania),
 • CENTRA / IST (Portugalia),
 • Universitatea din Mainz (Mainz, Germania)

Admitere

In fiecare an, curriculum-ul Astroparticulelor angajeaza 5 elevi pentru a participa la un doctorat trei ani program. Studenții sunt selectate în conformitate cu un test scris și oral. Termene de aplicare, datele și numărul de posturi disponibile ale examenelor de admitere sunt postate periodic pe pagina web anunțuri de doctorat, unde puteți descărca formularele de cerere. SISSA aduce o contribuție la cheltuielile de deplasare pentru participarea la examen. Înscrierea tuturor noilor studenti de la SISSA și începutul claselor în Curriculum-ul particulelor elementare va avea loc în prima decadă a lunii octombrie. Durata normală a programului de doctorat este de trei ani. Un al patrulea an poate fi permisă atunci când adecvat justificată. Partea inițială a programului de doctorat se bazează pe cursul de lucru, care este considerată a fi o parte integrantă și necesară a formării de cercetare.

Procedura de solicitare pentru cetățenii din afara UE și UE

Candidații trebuie să se aplice să fie admiși la examenul standard de admitere. Există o singură sesiune de examinare în fiecare an, de obicei, în luna iulie. Examenul constă dintr-un test scris și un interviu oral. Lista problemelor examenelor de admitere anterioare pot fi găsite în secțiunea examenele de admitere. Rezultatul este de obicei cunoscut în aceeași zi. Candidații trebuie să trimită un formular de cerere de hârtie, care poate fi descărcat de pe pagina web oficială anunț SISSA (a se vedea anunțul făcut). Candidații care nu sunt cetățeni ai Uniunii Europene au două posibilități de a fi admis la SISSA ca Doctorand:

 • pentru a trece examenul de admitere regulat în Trieste (în acest caz, procedura de aplicare este cea descrisă mai sus pentru cetățenii europeni).
 • pentru a trece un preselectii de primăvară pe baza calificărilor academice și științifice. Prin urmare, studenții selectați în acest mod vor fi invitați de școală pentru a lua examenul de admitere regulat. Școala va avea grijă de cheltuielile de călătorie și permanența lor în Trieste de două săptămâni, atunci când, de asemenea, examenul de admitere regulat, va avea loc. Candidații interesați în participarea la acest preselectare ar trebui să trimită un formular de cerere de hârtie care pot fi descărcate de pe pagina de web anunț oficial SISSA (SISSA anunț).
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals ... Citeste mai mult

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals such as Nature and Science. The School has also drawn up over 150 collaboration agreements with the world's leading schools and research institutes. Citește mai puţin