Citește Descrierea Oficială

1

Doctorat în domeniul fizicii particulelor teoretice a fost întotdeauna o parte a programelor de studii postuniversitare oferite la SISSA. Mai mult de o sută de studenți au obținut o calificare de doctorat în fizica teoretică a particulelor, deoarece SISSA a început să ofere curs.

In fiecare an, cinci elevi sunt selectate pentru a participa la acest program de 3 ani (plus un an suplimentar, dacă este necesar) de studiu și de cercetare. Pe parcursul primului an elevii participa la aproximativ 450 de ore de cursuri postuniversitare care acoperă un spectru larg de subiecte, variind de la fenomenologia la aspectele mai formale ale fizicii particulelor teoretice. Fiecare student trebuie să selecteze un subset al acestora și să treacă examenele relevante în primul an.

2

Principalele linii de cercetare sunt: ​​la LHC, fizica dincolo de Modelul Standard, fizica neutrinilor, teoria corzilor, anunțurile / corespondența CFT și teorii alternative, Quantum of Gravity. Studenții beneficiază de mediul bogat al instituțiilor științifice din zona Trieste, cum ar fi Centrul International de Fizica Teoretica (ICTP), Departamentul de Fizică al Universității din Trieste și Istituto Nazionale di Fisica NUCLEARE (INFN).

Până la începutul celui de al doilea an, studenții se angajează un proiect de cercetare sub supravegherea unui membru al personalului SISSA sau a unui om de știință care lucrează la o instituție de cercetare partener (cum ar fi ICTP și INFN). Gradul de doctorat este de obicei obținută 3 la 4 ani de la începutul programului.

În timpul șederii lor în Trieste, elevii au posibilitatea de a interacționa cu alți 20 de elevi din același curriculum de doctorat, plus sute de alți studenți internaționali din diferite grupe SISSA. In plus, mediul internațional al zonei Trieste include Centrul Internațional de Fizică Teoretică (ICTP), precum și alte instituții internaționale, ceea ce face un doctorat în fizica teoretică a particulelor la SISSA o oportunitate fără precedent pentru o experiență extrem de provocatoare și de stimulare.

3

Cele mai recente destinații de plasare după doctorat la SISSA:

  • Universitatea din Utrecht, Utrecht, Olanda
  • Weizmann Institute of Science, Rehovot, Israel
  • Princeton University, Princeton, Statele Unite ale Americii
  • Technische Universität München, München, Germania
  • Harvard University, Cambridge, Statele Unite ale Americii

Admitere

In fiecare an, grupul CTE angajeaza 5/6 elevi pentru a participa la doctorat program. Elevii sunt selectate în conformitate cu un test scris și oral. Termene de aplicare, datele și numărul de posturi disponibile sunt postate periodic pe pagina web anunțuri de doctorat, unde puteți descărca formularele de cerere. SISSA aduce o contribuție la cheltuielile de deplasare pentru participarea la examen. Înscrierea de noi studenți la SISSA și începutul claselor în teoretică a fizicii particulelor Curriculum-ul va avea loc în prima decadă a lunii octombrie. Durata normală a programului de doctorat este de trei ani. Un al patrulea an poate fi permisă atunci când adecvat justificată. Partea inițială a programului de doctorat se bazează pe cursul de lucru, care este considerată a fi o parte integrantă și necesară a formării de cercetare.

Procedura de solicitare pentru cetățenii din afara UE și UE

Candidații trebuie să se aplice să fie admiși la examenul standard de admitere. Există o singură sesiune de examinare în fiecare an, de obicei, în luna iulie. Examenul constă dintr-un test scris și un interviu oral. Lista problemelor examenelor de admitere anterioare pot fi găsite în secțiunea examenele de admitere. Rezultatul este de obicei cunoscut în aceeași zi. Candidații trebuie să trimită un formular de cerere de hârtie, care poate fi descărcat de pe pagina web oficială anunț SISSA. Candidații care nu sunt cetățeni ai Uniunii Europene au două posibilități de a fi admis la SISSA ca Doctorand:

  • pentru a trece examenul de admitere regulat în Trieste (în acest caz, procedura de aplicare este cea descrisă mai sus pentru cetățenii europeni).
  • pentru a trece un preselectii de primăvară pe baza calificărilor academice și științifice. Prin urmare, studenții selectați în acest fel vor intra în școală fără a lua examenul de admitere regulat, dar va fi de așteptat să treacă un examen de calificare în primul an de studiu. Candidații interesați în participarea la acest preselectare ar trebui să trimită un formular de cerere de hârtie, care poate fi descărcat de pe pagina web oficială anunț SISSA.
Program predat în:
Engleză

Vezi 12 mai multe cursuri de la International School for Advanced Studies (SISSA) »

Acest curs este Campus based
Start Date
Oct. 2019
Duration
3 - 4 anii
La zi
După locații
După dată
Start Date
Oct. 2019
Termen limită de aplicare

Oct. 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date