Doctor în Geografie

Generalități

Programul de descriere

Prezentare generală

Cercetarea efectuată în cadrul geografiei se încadrează în două clustere de cercetare interdisciplinare; Schimbarea mediului

C

Geografiile cunoașterii

Cercetarea se concentrează asupra geografiilor cunoașterii, cu un accent special pe culturile științei. Grupul are expertiză în relațiile dintre știință, rasă și religie din 1650; geografiile istorice ale cunoașterii științifice; culturile de grădini botanice din epoca imperiului; primirea darwinismului; rolul climei în dezbaterile despre culturile umane; geopolitica gândirii apocaliptice, spațiile în care sunt produse cunoștințele financiare; și modurile în care culturile științei, tehnologiei și spațiului cosmic sunt legate de problemele locului, peisajului și identității în secolul al XX-lea.

Peisaje, Cartografie critică și GIS:

Cercetarea constă în analize cantitative spațiale ale datelor socio-economice și analize culturale calitative ale peisajelor și cunoștințelor cartografice din perioada medievală până în cea modernă. Tehnicile cartografice / GIS critice au fost utilizate pentru a interoga veridicitatea universului cunoașterii hărții, în timp ce datele documentare traduse digital au fost folosite pentru a reconfigura înțelegerea noastră de urbanism medieval și a economiilor agrare, precum și dinamica spațială a religiei și politica retoricii cartografice.

Politică geografică:

Cercetarea este axată pe naționalism și conflicte regionale; geopolitica critică a religiei; peisajele monumentale și politica memoriei; relațiile internaționale într-o lume globalizată; coloniile geografice și postcoloniere din India; procesele de formare a frontierelor, geografiile întruchipării și securitizarea spațiilor publice și utilizarea tehnicilor de camuflare ca surse de rezistență politică. Această lucrare a fost realizată atât din perspectivă istorică, cât și din cea contemporană.

Dinamica populației societăților contemporane:

Cercetarea este axată pe dinamica populației societăților contemporane și include analiza recensământului; cercetarea privind călătoriile la locul de muncă; ocuparea forței de muncă și piețele forței de muncă; precum și segregarea socială și religioasă, în special în orașe divizate, cum ar fi Belfast; studiul granițelor și migrației externe.

Mod de studiu / durată

Înregistrarea se face cu normă întreagă sau cu normă parțială, sub conducerea unei echipe de supraveghere numită de către universitate. Veți fi așteptat să vă prezentați teza la sfârșitul a trei ani de înregistrare cu normă întreagă pentru doctorat. (sau echivalentul cu fracțiune de normă).

Informații de cercetare

Studii asociate

Ambele grupuri de cercetare atrag fonduri dintr-o serie de surse, inclusiv; NERC, EPSRC, ESRC; AHRC, Academia Britanică, Leverhulme Trust și JISC. Clusterele au dezvoltat o reputație internațională în temele identificate mai sus, demonstrată de un impresionant record de monografii științifice și de publicarea de articole care stabilesc agendă care au informat și influențat direcțiile de cercetare în cadrul disciplinei mai largi a geografiei.

Temele de cercetare ale clusterului se desfășoară într-o gamă largă de contexte geografice diferite și de la perioada medievală până în prezent. Cercetările actuale se concentrează pe Regatul Unit, Irlanda, Coreea, Italia, Israel / Palestina, Balcani, SUA, Canada, Birmania și India.

Legături puternice cu disciplinele înrudite din cadrul Facultății de Arte, Științe Umaniste și Științe Sociale și sunt implicate în supravegherea transfrontalieră a unui număr de doctoranzi. proiecte.

Perspectivele de carieră

Introducere

Pentru mai multe informații despre oportunitățile de carieră la doctorat vă rugăm să contactați echipa de recrutare a studenților la Facultatea de Inginerie și Științe Fizice la adresa askEPS@qub.ac.uk.

Consultanții noștri - în consultare cu Școala - vor fi bucuroși să furnizeze informații suplimentare despre domeniul dumneavoastră de cercetare, posibile perspective de carieră și aplicația dvs. de cercetare.

Cerințe de intrare

Absolvent

Cerința academică minimă pentru admiterea la un program de cercetare este, în mod normal, o diplomă de gradul II de nivel superior de la un furnizor din Marea Britanie sau ROI sau o calificare echivalentă acceptabilă de către universitate. Informații suplimentare pot fi obținute prin contactarea școlii.

Studenti internationali

Pentru informații despre echivalentele internaționale de calificare, vă rugăm să verificați informațiile specifice pentru țara dvs.

Limba engleză cerințe

Se impune obținerea unui scor IELTS * de 6,5, cu nu mai puțin de 5,5 în oricare component. * luate în ultimii 2 ani

Studenții internaționali care doresc să se adreseze la Universitatea Queen Belfast (și pentru care engleza nu este prima lor limbă), trebuie să fie capabili să demonstreze competența lor în limba engleză pentru a beneficia pe deplin de cursul lor de studiu sau de cercetare. De asemenea, resortisanții din afara SEE trebuie să îndeplinească cerințele de imigrare în Marea Britanie pentru viză și imigrație (UKVI) pentru limba engleză în scopuri de viză.

Dacă aveți nevoie să vă îmbunătățiți abilitățile de limba engleză înainte de a intra în acest program, INTO Queen's University Belfast oferă o gamă largă de cursuri de limbă engleză. Aceste cursuri intensive și flexibile sunt concepute pentru a vă îmbunătăți abilitățile de admitere în acest domeniu.

  • Academic English: un curs intensiv de limba engleza si abilitati de studiu pentru un studiu universitar de succes la nivel de grad
  • English pre-session: un curs intensiv de limba engleză intensivă pentru studenții care încep un program de studii la Universitatea Queen's din Belfast și care au nevoie să-și îmbunătățească limba engleză.
Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is ho ... Citeste mai mult

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is home to some of the most innovative and globally significant research and teaching. It works where industry and research meet, providing the platform to spin out research into commercial opportunities and engage with industry on cutting-edge research with real-world projects such as the work with Wrightbus to produce the cleanest hybrid bus technology that powers the London Routemaster, or the pioneering work in The Institute of Electronics, Communications and Information Technology, securing our digital future through their Centre for Secure Information Technologies. Citește mai puţin