Doctor în Informatică

Generalități

Programul de descriere

Scopul principal al acestui program este de a instrui viitorii oameni de știință cu un cadru profesional puternic, capabili să lucreze într-un mediu internațional și extrem de competitiv, cum ar fi sectorul Tehnologiei Informației (IT).

Descrierea cursului

Ce face doctoratul nostru absolvenții candidați ideali pentru a lucra ca cercetători atât în mediul academic, cât și în sectorul IT este capacitatea lor de a cerceta și înțelege subiecte de cercetare teoretică și aplicată, abordarea colaborativă a muncii și abilitățile lor de diseminare și scriere. Mai mult, abilitățile de soluționare a problemelor și capacitatea de a lucra autonom le permit să devină actori cheie în fiecare domeniu al IT, ca consultanți independenți sau în rolurile de management.

La sfârșitul programului nostru, absolvenții sunt echipați cu o vastă cunoaștere a tehnologiei informației, de la aspectele formale și teoretice la cele mai recente evoluții în metodologie și tehnologie.

La o privire

  • Durata: 4 ani
  • Cursurile vor fi predate în limba engleză
  • Locuri disponibile: 15 cu bursă 4 fără bursă
  • Campus: Bozen-Bolzano
  • Taxe de școlarizare: 163,50 EUR pe an

Structura cursului

În timpul doctoratului program, studenții obțin mai întâi o înțelegere profundă a cercetării de ultimă generație și dezvoltă un cadru cuprinzător, multi-disciplinar. Apoi, încep să contribuie la cercetarea cu propriile idei și produc rezultate originale și inovatoare. Programul este stabilit într-un mediu internațional care promovează schimbul de cunoștințe și diseminarea ideilor și rezultatelor.

Ph.D. studenții pot alege oricare dintre cele trei teme de cercetare oferite de facultate. Ele sunt diferite nu numai în principalele subiecte examinate, ci și în metodologia de cercetare aplicată.

În zona Reprezentare a cunoștințelor și gestionare a datelor , studenții investighează bazele gestionării datelor și a cunoștințelor, baza dezvoltării sistemelor software avansate de prototipuri.

În zona de Inginerie Software , munca urmează o abordare empirică bazată pe implementarea prototipurilor și tehnicilor și realizarea și analiza experimentelor.

În sfârșit, zona Sisteme de informații și baze de date adoptă o abordare hibridă, cu accent pe implementarea eficientă și interacțiunea utilizatorilor. Acest spectru mare de subiecte oferă doctorat. candidații o gamă largă de opțiuni pentru a-și dezvolta propria cercetare și o mare flexibilitate pentru a se potrivi cu interesele lor.

Colaborări în domeniul cercetării

În timpul doctoratului, studenții lucrează cu normă întreagă pe tema lor de cercetare aleasă. Facultatea recomandă ca fiecare student să petreacă o perioadă de cel puțin 6-12 luni într-un centru național sau internațional de cercetare.

Universități partenere și centre de cercetare

Am stabilit parteneriate cu multe universități și instituții de cercetare din Italia și din străinătate, cum ar fi Universitatea Tehnică din Dresda, Universidade Nova din Lisabona și Universitatea Tehnică din Viena . În plus, membrii facultății noastre colaborează în mod regulat cu alte universități și institute de cercetare, cum ar fi Universitatea Oxford, Universitatea Rice, Houston, Universitatea Zürich, Universitatea Sapienza din Roma, Universitatea din Trento și FBK Trento.

Alți parteneri de cercetare aparțin sectoarelor publice și private. Colaborăm cu companii internaționale precum IBM și Deutsche Telekom , mici start-up-uri și companii locale (de exemplu, proiecte EDP sau ACS Data Systems) și servicii publice și administrații (de exemplu, municipalitatea din Bozen-Bolzano, spitalul public din Meran-Merano) .

cerere

Pentru a aplica, trebuie să fi câștigat 300 de credite ECTS în Informatică, Inginerie Calculatoare sau Electronică sau într-o disciplină asemănătoare și va trebui să demonstrați capacitatea de a vorbi în engleză.

Vi se va cere să participați la un concurs public de recrutare (a se vedea apel).

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Citeste mai mult

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Citește mai puţin