Doctor în Inginerie Mecanică (Concentrația Nanotehnologiei)

Generalități

Programul de descriere

Departamentul de Inginerie Mecanică și Aerospațială (MAE) este unul dintre cele mai importante departamente MAE din Asia. Oferă o pregătire academică și profesională riguroasă într-o gamă largă de domenii, incluzând atât subiecte tradiționale, cât și de ultimă oră în domeniul energiei, mecanicii, materialelor avansate, nanotehnologiei / biotehnologiei și fabricării.

Programul de doctorat își propune să echipeze studenții cu capacitatea de a identifica și rezolva creativ probleme academice și / sau reale. Diploma de doctorat se acordă pentru finalizarea cursurilor necesare și o teză originală semnificativă.

Foci de cercetare

Cercetarea Departamentului se concentrează asupra ingineriei energetice și a mediului, a mecanicii și a materialelor, precum și asupra mecatronicii și fabricării.

Mecanica solidă și dinamica

Aceștia sunt doi dintre pilonii fundamentali ai cercetării mecanicii. Departamentul are o facultate diversă cu experiență în aceste domenii. Activitățile de cercetare variază de la aplicații la probleme teoretice și au un caracter multidisciplinar marcat. Acestea implică matematica aplicată, mecanica solidă, dinamica neliniară, calcule, fizica solidă, știința materialelor și experimente pentru diferite tipuri de materiale / sisteme solide și comportamente mecanice. Membrii facultății lucrează la probleme de natură statică și dinamică cu diferite tipuri de evoluții. Aceste probleme implică, de asemenea, cuplarea pe mai multe câmpuri de timp și lungime, de la micro-secundă la procesele de fluaj lung și de la un nanotub de carbon foarte mic sau de la o celulă până la materiale compozite pe scară macroscopică și dispozitive / sisteme electro-mecanice.

Tehnologia materialelor

Ingineria materialelor se concentrează pe caracterizarea și prelucrarea materialelor noi, dezvoltarea proceselor de control al proprietăților și a producției lor economice, generarea de date de inginerie necesare pentru proiectare și prezicerea performanței produselor. Subiectele de cercetare includ materiale inteligente, biomateriale, filme subțiri, compozite, fractură și oboseală, evaluarea vieții reziduale, probleme materiale în ambalajul electronic, reciclarea materialelor, fluxul de materiale plastice prin injecție, prelucrarea avansată a pulberilor, fabricarea desktopurilor și tehnicile de instrumentare și măsurare.

Proiectare și fabricare automatizare

Aceste elemente se află în centrul ingineriei mecanice în care inginerii concepe, proiectează, construiesc și testează soluții inovatoare pentru problemele "reale ale lumii". Cercetarea se desfășoară în domeniile modelare geometrică, design inteligent și optimizarea proceselor de fabricație, monitorizarea și controlul proceselor de fabricație, controlul servosistemelor, robotică, mecatronică, controlul sistemelor primare, tehnologia senzorilor și tehnicile de măsurare și bio - proiectarea si fabricarea sistemelor medicale.

Microsisteme și inginerie de precizie

Sistemele microelectromecanice (MEMS) reprezintă un domeniu de cercetare multidisciplinar, care a avut un impact deosebit asupra vieții noastre cotidiene, incluzând diverse microsensoare utilizate în electronică personală, transport, comunicare și diagnostice biomedicale. În acest domeniu se desfășoară activități fundamentale și de cercetare aplicată. Sunt studiate micro / nanomecanica de bază, cum ar fi mecanica fluidă și solidă, transferul de căldură și problemele materialelor unice pentru sistemele micro / nanomecanice. Sunt explorate idei noi de producere a microsistemelor pentru energie, biomedicină și nanomateriale, microsenzori și microacționari. Problemele tehnologice legate de micro / nanofabricarea acestor dispozitive sunt abordate.

civil eng

Concentrația nanotehnologiei

Nanoștiința și tehnologia au devenit una dintre cele mai vizibile și mai rapide domenii de cercetare multidisciplinare. Nanoștiințele și cercetarea în domeniul tehnologiei, de la materiale nanostructurate la nanoelectronică, acoperă diverse domenii în multe discipline, cum ar fi medicina și asistența medicală, aeronautică și spațiu, studii de mediu și energie, biotehnologie și agricultură, securitatea națională și educația. Un program postuniversitar comun în domeniul științei și tehnologiei , inițiat de Școli de Știință și Inginerie, poate oferi sprijin pe termen lung pentru cercetarea și formarea în curs de desfășurare, precum și pentru dezvoltarea tehnologiei și a eforturilor de comercializare. Datorită naturii diverse, multidisciplinare a nanotehnologiei, cercetarea și formarea ei pot fi cel mai bine integrate în diferite discipline. Scopul concentrării este de a oferi studenților cunoștințele necesare în domeniile pe care doresc să se concentreze asupra lor.

students

Informațiile despre program pentru 2020/21 sunt acum gata la

Cerințe de admitere

i. Cerințe generale de admitere

Candidații care doresc admiterea la un program de doctorat ar trebui să aibă:

  • a obținut o diplomă de licență cu o evidență dovedită a performanței remarcabile de la o instituție recunoscută; sau a prezentat dovezi ale muncii satisfăcătoare la nivel postuniversitar, cu normă întreagă timp de cel puțin un an sau cu normă parțială timp de cel puțin doi ani.

ii. Cerințele de admitere în limba engleză

Trebuie să îndepliniți cerințele de limbă engleză cu una dintre următoarele abilități *:

  • TOEFL-iBT 80 #
  • TOEFL-pBT 550
  • Testul revizuit cu hârtie revizuit TOEFL 60 (scoruri totale pentru secțiuni de citire, ascultare și scriere)
  • IELTS (modulul academic) Scor general: 6,5 și toate scorurile: 5,5

* Dacă prima dvs. limbă este engleza, iar licența dvs. de licență sau o diplomă echivalentă a fost acordată de o instituție unde mediul de instruire a fost engleza, vi se va renunța la îndeplinirea cerințelor de limba engleză de mai sus.

# se referă la scorul total într-o singură încercare

Termenele de aplicare

Va rog, referiti-va la

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World Univ ... Citeste mai mult

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World University Rankings (2018), HKUST offers a wide selection of research postgraduate studies in Science, Engineering, Business and Management, Humanities and Social Science, Environmental Studies, and Public Policy leading to the Master of Philosophy (MPhil) and the Doctor of Philosophy (PhD) degrees. All programmes are taught in English. Citește mai puţin