Doctor în istorie

Generalități

Programul de descriere

Doctor în istorie

Normal Durata: 3 sau 4 ani (Full-time)

Locul: Hong Kong

Departamentul de istorie din Lingnan are în prezent zece membri ai facultății cu normă întreagă, iar domeniile lor de cercetare acoperă întreaga perioadă a istoriei chineze, a istoriei Hong Kong-ului, a istoriei moderne britanice și europene, a istoriei Rusiei și Asiei Centrale și a istoriei americane. Departamentul este interesat în special de recrutarea studenților interesați de istoria transnațională.

Profesorul Lau Chi-pang este un specialist în Hong Kong History, Ming și Qing China, China Modernă și Istorie Intelectuală Chineză.

Cercetările profesorului William Guanglin Liu se concentrează asupra istoriei economice chineze, a economiei politice a Chinei Imperiale târzii, a istoriei militare chineze, a neo-confucianismului și a economiei de piață în perspectivă istorică.

Profesorul asociat Chunmei Du este specialist în istoria intelectuală și culturală modernă din China. Studiile sale recente au studiat conservatorismul chinez, diaspora chineză și armata americană în China în anii 1940, în contexte globale și comparative.

Profesorul asociat Mark Hampton este un specialist al 19- lea și al XX-lea-al XX- lea al Marii Britanii, în special istoria presei. Lucrările sale recente s-au orientat către cultura imperială: locul Hong Kong în cultura britanică în secolul al XX- lea , când Hong Kong era o colonie a Marii Britanii. Face parte dintr-un grup de profesori de istorie care lucrează în Hong Kong și China de Sud.

Profesor asociat Diana Lemberg , este specializata in 20 de mii de secol istoria SUA, 20 de mii de secol de istorie europeană, formațiunile coloniale și imperiale, istoria drepturile omului, istoria culturală, istoria tehnologiei, și la nivel mondial engleză.

Profesorul asociat Vincent S. Leung este un specialist în istoria timpurie a Chinei. Este interesat în mod special de istoria politică și intelectuală a Chinei antice. Interesele sale de cercetare includ formațiunile imperiale, istoria istoriografiei și dezvoltarea gândirii economice în China antică și Eurasia în general.

Profesorul asociat, Niccolò Pianciola, este specializat în istoria târzii târzii și istoriei sovietice din Asia Centrală. Lucrările sale s-au ocupat de gestionarea diversității etnice, a transferurilor forțate de populație și a politicilor de colonizare agricolă și de transformare socio-economică.

Profesorul asistent Zhang Lei este un specialist al Chinei moderne. Pregătit atât ca istoric, cât și ca geograf, cercetările sale se concentrează pe istoria urbană, istoria mediului și geografia istorică a Chinei.

Metode de aplicare

Solicitanții pot solicita admiterea în programul de doctorat în două moduri, după cum urmează:

1. Aplicați pentru programele de doctorat prin intermediul programului PhD PhD Fellowship (HKPFS)

Solicitanții excepționali și strălucitori pot solicita admiterea prin HKPFS până la 2 decembrie 2019 (ora Hong Kong ora 12:00) . Beneficiarii de bursă li se vor acorda o bursă cu un indemnizație lunară de 25.800 USD HK * și au renunțat la taxa integrală pentru primul an de studiu. Studenții care solicită și nu obțin bursa pot fi în continuare luați în considerare pentru locurile obișnuite de doctorat la Lingnan.

(US $ 1 = HK $ 7.8).

(* tarif pentru 2019-20, sub rezerva revizuirii anuale)

Pentru a solicita admiterea, vă rugăm să faceți o cerere inițială pe Sistemul de admitere al RGC la www.rgc.edu.hk/hkphd în perioada 1 septembrie - 2 decembrie 2019 (ora Hong Kong ora 12:00) . Fiecare solicitant va primi un număr de referință. Solicitantul trebuie să prezinte o cerere completă direct la sistemul electronic Lingnan la www.ln.edu.hk/admissions/applyonline sau înainte de 2 decembrie 2019 (ora Hong Kong, 23:59 pm) . Aplicațiile tardive NU vor fi luate în considerare.

2. Aplicați direct pentru programele de doctorat

Solicitanții pot solicita, de asemenea, admiterea la programele de doctorat, aplicând direct la Universitate. Studenții cu normă întreagă vor fi în mod normal furnizați studii postuniversitare. Studenta postuniversitară pentru un doctorand va fi de 17390 $ HK / lună *.
* Se va ridica la 17.730 USD HK / lună după confirmarea candidaturii. (tarif pentru 2019-20, sub rezerva revizuirii anuale)

Universitatea invită cereri de la 1 noiembrie 2019 la 24 ianuarie 2020 . Solicitanții pot solicita online prin www.ln.edu.hk/admissions/applyonline. Pentru detalii, accesați www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad.

Cerințe generale de admitere

 1. Un solicitant de admitere la candidatura pentru doctorat ar trebui în mod normal:
  A. dețin o diplomă de master acordată de o instituție de învățământ terțiar recunoscută în acest scop de către universitate; sau
  b. dețin o diplomă de licență relevantă cu onoruri de primă clasă sau de clasa a doua sau la un standard echivalent și s-au înscris într-un program de studii de masterat la o instituție de învățământ terțiară recunoscută timp de cel puțin un an și au dovezi de realizare a cercetării; sau
  c. au obținut o calificare echivalentă de a) sau b) de mai sus; sau
  d. au furnizat dovezi satisfăcătoare privind rezultatele academice și profesionale.
  Notă: Absolvenții de gradul I cu calificare sau experiență dovedită de cercetare pot fi admiși direct la studii de doctorat NUMAI ÎN CAZUL CIRCUMSTANȚELOR EXCEPȚIONALE. În mod normal, un candidat fără o diplomă de masterat nu ar fi admis la studii de doctorat și el / ea ar trebui să se înregistreze ca student MPhil în primă instanță.

 2. În plus față de cele de mai sus, un solicitant al cărui grad nu este dintr-o instituție terțiară din Hong Kong sau dintr-o țară de limbă engleză ar trebui să obțină un punctaj minim de 550 (test pe bază de hârtie) sau 79 (test bazat pe internet) în testul de Limba engleză ca limbă străină (TOEFL), sau un scor de bandă de 6,5 sau mai mare în sistemul internațional de testare a limbii engleze (IELTS), sau un punctaj echivalent la un test recunoscut, sau o calificare echivalentă pentru a demonstra competența de limbă care va să fie luate în considerare de la caz la caz. Solicitanții sunt obligați să îndeplinească cerințe suplimentare, dacă există, stabilite de programele la care solicită admiterea.

[Notă: Pentru calificările IELTS și TOEFL pentru admiterea la aportul 2020-21 și în continuare, Universitatea acceptă doar rezultate care se află în perioada de valabilitate, adică. 2 ani, de la momentul depunerii unei cereri de admitere pentru cohorta de admisie specifică.]

Pentru admiterea la programele de doctorat Lingnan prin intermediul HKPFS, RGC a stipulat că pentru un solicitant dintr-o universitate fără limbă engleză, cu excepția cazului în care dovedește că limba engleză este limba de predare pentru toate cursurile pentru calificarea / program de doctorat propuse, el / ea este obligat să atașeze rezultate scor de TOEFL sau IELTS în aplicația de doctorat. Această cerință (depunerea obligatorie a rezultatelor scorurilor TOEFL / IELTS) poate fi exceptată pentru solicitanții ale căror studii de doctorat propuse sunt în mod specific în mediu non-engleză, de exemplu, în limba chineză. Cu toate acestea, solicitanții încă trebuie să îndeplinească cerințele lingvistice ale universității, astfel cum se prevede la punctul 2 de mai sus.

Cerințe de admisie specifice programelor

În locul testului de limbă engleză (TOEFL) / Sistemul internațional de testare a limbii engleze (IELTS), un solicitant poate obține gradul C sau mai sus în testul Cambridge de competență în limba engleză; sau gradul C sau mai mare în limba engleză în certificatul general de studii de peste mări (GCE).

Un solicitant poate fi obligat să demonstreze capacitatea sa în limba engleză și / sau chineză prin intermediul unui interviu.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, wh ... Citeste mai mult

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, when our forerunner, the Christian College in China, was founded in Guangzhou, and to 1967, when the institution, as Lingnan College, was re-established in Hong Kong. In 2015, Lingnan University was named as one of the “Top 10 Liberal Arts College in Asia” by Forbes. Citește mai puţin