Doctor în Materiale Avansate și Nanoștiințe

Brno University of Technology

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Doctor în Materiale Avansate și Nanoștiințe

Brno University of Technology

Materiale avansate și nanoștiințe

CEITEC VUT oferă un program unic de absolvire interuniversitar, care se bazează, în general, pe programele de cercetare ale proiectului CEITEC. În prezent, este disponibil un program de doctorat - Materiale avansate și Nanoștiințe. Acest program se bazează pe cooperarea a două universități și a unui institut de cercetare - Brno University of Technology , Universitatea Masaryk și Institutul de Fizică a Materialelor al Academiei de Științe din Republica Cehă.

Programul Materiale Avansate și Nanoștiințe este compus din două domenii de studiu:

  • Nanotehnologii avansate și microtehnologii
  • Materiale avansate

Nanotehnologii avansate și microtehnologii

Despre

Cercetarea este axată pe domeniul nanotehnologiilor care acoperă materialele și structurile care trebuie exploatate în aplicații nanoelectronice și nanofotonice. Cercetarea implică pregătirea, caracterizarea și analiza proprietăților nanostructurilor care permit aplicarea activă a principiilor care determină proprietățile unice și specifice ale nanostructurilor. Se va acorda atenție cercetării nanostructurilor 2D - OD produse prin metode litografice (de sus în jos) și metodelor de auto-organizare (de jos în sus). Cercetarea va analiza nanostructurile semiconductoare, nanostructurile magnetice și metalice, nanotuburile și nanofibrele, supramolecurile și materialele nanoelectronice la marginea legii lui Moore etc.

Disciplina tezei de doctorat

Subiectele tezei disertațiilor propuse în cadrul programului de cercetare Nanotehnologii avansate și microtehnologii corespund intereselor și obiectivelor de cercetare ale acestor grupuri de cercetare: Fabricarea și caracterizarea nanostructurilor, Nanodevices inteligente, Caracterizarea optoelectronică a nanostructurilor, Micro CT CT și Nano CT, Micro și Nanotribologie, Dezvoltarea metodelor de analiză și măsurare, Biophotonica experimentală, Transport și proprietăți magnetice, Proprietăți funcționale ale nanostructurilor, Tehnologii de plasmă și Sinteza și analiza nanostructurilor.

Materiale avansate

Despre

Programul de Materiale Avansate se concentrează pe materiale ceramice avansate (gradient structural, structural, nanostructural și inteligent), polimeri, metale și compozite. Cercetările de bază se axează pe metode avansate de sinteză (sau preparare) a materialelor avansate și a compozitelor multifuncționale cu matrice polimerice, ceramice, silicate sau metalice, caracterizarea structurilor lor pe diferite scări dimensionale și cuantificarea relațiilor structură-proprietate-funcție pe diferite nivele structurale . Cercetarea combinată în domeniul materialelor ceramice avansate, a compozitelor polimerice și a compozitelor metalice este axată pe aplicații în medicină, inginerie electrică, energetică, inginerie, chimie și inginerie în construcții.

Disciplina tezei de doctorat

Subiectele tezei de doctorat propuse în cadrul programului de cercetare avansată în domeniul nanotehnologiilor și microtehnologiilor corespund intereselor și obiectivelor de cercetare ale următoarelor grupuri de cercetare: Fabricarea și caracterizarea nanostructurilor, Smart Nanodevices, Caracterizarea optoelectronică a nanostructurilor, Micro CT CT și Nano CT, Micro și nanotribologia, dezvoltarea metodelor de analiză și măsurare, biophotonicitatea experimentală, transportul și proprietățile magnetice, proprietățile funcționale ale nanostructurilor, tehnologiile plasmei și sinteza și analiza nanostructurilor.

Această școală oferă programe în:
  • Engleză


Ultima actualizare March 3, 2018
Durata & Pret
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Data începerii
Sept. 2019
Duration
Durata
4 anii
Cu normă întreagă
Price
Preţ
3,000 EUR
pe an academic
Locations
Republica Cehă - Brno, South Moravian Region
Data începerii : Sept. 2019
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Sept. 2019
Republica Cehă - Brno, South Moravian Region
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala