Doctor în Molecular Biomedicine

Generalități

Programul de descriere

Ph.D. Programul Molecular Biomedicine își propune să ofere studiilor superioare absolvenților universitari din domeniul biomedicinal și științific în general pregătirea lor pentru o carieră în cercetarea de bază, clinică sau translațională în domeniul medicinei moleculare, cu referire în special la domeniile oncologie moleculară, patofiziologie, genetică moleculară, biochimie, biologie celulară, medicină regenerativă și farmacologie. Cheia programului este activitatea de cercetare în laborator, unde studenții dezvoltă o abordare critică a observației științifice și realizează un proiect specific. Programul organizează, de asemenea, cursuri intensive privind disciplinele biomoleculare de bază și seminarii oferite de experți naționali și internaționali.

Ph.D. program în Molecular Biomedicine este o alegere logică pentru absolvenții de tineri universitari care doresc să urmeze o carieră în cercetarea biomedicală de bază și translatională. Programul adună un număr semnificativ de cercetători cu experiență puternică în biomedicină, oferind astfel studenților un set larg de opțiuni care acoperă întregul spectru al cercetărilor moderne în medicina moleculară.

Ph.D. Programul este parte a rețelei italiene de doctorat. programe în științele biomedicale și biotehnologice (NEIDOS, http://dev.neidos.it).

Ph.D. program in Molecular Biomedicine ofera oportunitati de plasare de locuri de munca in primul rand in cercetarea de baza si translationala biomedicala. În principal în instituții de cercetare academică sau spitale, dar și în companii farmaceutice și biotehnologice. Programul este conceput pentru a oferi un cadru științific solid și o competență experimentală foarte puternică; absolvenții pot fi angajați direct în companiile de biotehnologie sau își pot continua cariera științifică printr-o experiență post-doctorală, conducând în cele din urmă la o poziție de lider independent al grupului.

Posibilități de plasare a unui loc de muncă

Acest program poate duce la următoarele oportunități de angajare: 1) Cercetător, care efectuează cercetări de bază în instituții academice sau companii biotehnice / farmaceutice. 2) Investigator clinic, desfășurând cercetări clinice în mediul academic, spitale publice sau private, companii farmaceutice. 3) Biotehnolog medical, care efectuează cercetări aplicate în companii biotehnologice / farmaceutice, în mediul academic, în spitale publice sau private.

Linii de cercetare

  1. Oncologie moleculară
  2. Fiziopatologie moleculară
  3. Medicina regenerativă
  4. Molecular Therapeutics și Diagnostics
  5. Genomică funcțională
  6. Molecular Microbiology

Bursele se acordă pe o perioadă de 3 ani, iar suma anuală este de 15.343,28 EUR brut (aproximativ 1130 EUR net pe lună).

Admiterea se bazează pe o examinare competitivă.

Solicitarea de candidaturi (anunț de concurs) este disponibilă pe href = "http://www2.units.it/dott/en/?file=DottBandi.inc

Vă informăm că pentru AY 2019/2020 sunt disponibile 3 posturi de doctorat în cadrul Acțiunii TRIM-NET ITN Marie Sklodowska-Curie (termenul limită de depunere a cererii: 24 aprilie 2019):

href = "https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/386301

Pentru mai multe informații despre programul de doctorat, consultați href = "http://www2.units.it/dmm/

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral ... Citeste mai mult

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral level, as well as short vocational masters, advanced masters and specialisation programmes, most of which are in the medical area. Some degree programmes are taught in English. Citește mai puţin