Doctor în Molecular Biomedicine

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Programul de doctorat în biomedicină moleculară își propune să ofere educație superioară tinerilor absolvenți ai Universității în discipline biomedicale - și științifice în general - pentru a-i pregăti pentru o carieră în cercetarea de bază, clinică sau translațională în domeniul medicinei moleculare, cu referire specifică la domenii de oncologie moleculară, fiziopatologie, genetică moleculară, biochimie și biotehnologie, biologie celulară, medicină regenerativă și neurobiologie. Cheia programului este activitatea de cercetare în laborator, unde elevii dezvoltă o abordare critică a observației științifice și realizează un proiect specific. Programul organizează, de asemenea, cursuri intensive pe discipline nucleare biomoleculare și seminarii susținute de experți naționali și internaționali.

Programul de doctorat în Biomedicină Moleculară este o alegere logică pentru tinerii absolvenți ai Universității care doresc să urmeze o carieră în cercetarea biomedicală de bază și translațională. Programul adună un număr semnificativ de cercetători de la University of Trieste și de la Centrul Internațional pentru Inginerie Genetică și Biotehnologie (ICGEB) cu experiență puternică în biomedicină, oferind astfel studenților un set larg de opțiuni care acoperă întregul spectru de cercetare modernă în domeniul molecular medicament.

Programul de doctorat face parte din rețeaua italiană de programe de doctorat în științe biomedicale și biotehnologice (NEIDOS, http://dev.neidos.it ).

Posibilități de plasare a unui loc de muncă

Programul de doctorat în Molecular Biomedicine oferă oportunități de plasare a forței de muncă în primul rând în cercetarea biomedicală de bază și translatională. În principal în instituții de cercetare academică sau spitale, dar și în companii farmaceutice și biotehnologice. Programul este conceput pentru a oferi un cadru științific solid și o competență experimentală foarte puternică; absolvenții pot fi angajați direct în companiile de biotehnologie sau își pot continua cariera științifică printr-o experiență post-doctorală, conducând în cele din urmă la o poziție de lider independent al grupului.

Acest program poate duce la următoarele oportunități de angajare:

1) Cercetător, care face cercetări de bază în instituții academice sau companii biotehnice / farmaceutice;

2) Investigator clinic, care efectuează cercetări clinice în mediul academic, spitale publice sau private, companii farmaceutice;

3) Biotehnolog medical, efectuând cercetări aplicate în companii biotehnice / farmaceutice, mediul academic, spitale publice sau private.

Linii de cercetare

 1. 1

  Oncologie moleculară

  2

  Fiziopatologie moleculară

  3

  Medicina regenerativă

  4

  Molecular Therapeutics și Diagnostics

  5

  Genomică funcțională

  6

  Molecular Microbiology

  7

  Neurobiologie

  8

  Imunologie moleculară

Bursele se acordă pe o perioadă de 3 ani, iar suma anuală este de 15.343,28 EUR brut (aproximativ 1130 EUR net pe lună).

Admiterea se bazează pe o examinare competitivă.

Apelul pentru cereri (aviz de concurență) este disponibil pe site-ul nostru

Pentru mai multe informații despre programul de doctorat, consultați această pagină .

Ultima actualizare Aug 2020

Despre facultate

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral ... Citeste mai mult

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral level, as well as short vocational masters, advanced masters and specialisation programmes, most of which are in the medical area. Some degree programmes are taught in English. Citește mai puţin