Nanoștiința și tehnologia sunt percepute ca fiind unul dintre cele mai importante domenii care afectează omenirea în secolul XXI. Nanoștiința și tehnologia sunt în mod inerent interdisciplinare. Prin faptul că este capabil să adapteze proprietățile materialelor la cel mai fundamental nivel, nanotehnologia este prevăzută să influențeze aproape orice, de la comunicații la producția de energie, managementul mediului, medicină, calcul și educație. Domeniul cercetării nanoscience și tehnologice poate varia de la nanomateriale până la electronica computerizată, medicină și sănătate, aeronautică și spațiu, studii de mediu și energie, biotehnologie și agricultură, securitate națională și educație.

Delta râului Pearl este bine organizată pentru a fi unul dintre centrele de producție ale lumii pentru o gamă diversificată de produse. Fiind orașul principal în această regiune, este imperativ ca Hong Kong să joace rolul de lider în cercetare, precum și formarea personală pentru viitorul val de revoluție a nanotehnologiei.

În timp ce este diversificat în aplicațiile sale, nanoștiințele și tehnologia au trei elemente de bază bine definite care definesc baza programului nostru de predare / cercetare. Aceste trei elemente sunt fabricarea eșantionului, caracterizarea-experimentare și simulările teoriei.

Nano Știință și Tehnologie (NSNT) Programul de mine, definite pe baza celor trei elemente de mai sus, își propune să educe elevii cu cunoștințe interdisciplinare necesare pentru a contribui la cercetarea la scara nanometrica pe termen lung și de dezvoltare, ceea ce va duce la apariția unor progrese în domenii cum ar fi materialele și producția, nanoelectronica, medicina și asistența medicală, mediul, energia, substanțele chimice și biotehnologia. Acest program permite studenților să aplice cunoștințele în științele fizice pentru studiul lor în domeniul nanoștiinței și tehnologiei.

Foci de cercetare

Departamentul își concentrează resursele pe fizica materiei condensate, cu relevanță potențială pentru industria tehnologică. Facultatea și cercetarea postuniversitară se concentrează pe materie optică, condensată și fizică statistică și include fizica laserului, a solidelor, a sistemelor mesoscopice, a dispozitivelor, nanomaterialelor, filmelor subțiri, suprafețelor, interfețelor, cristalelor lichide, polimerilor și compozitelor.

O arie de colaborare interdisciplinară care a apărut de-a lungul anilor este cea a nanomaterialelor și a nanotehnologiei, iar Departamentul este strâns legat de Institutul William Mong de Nano Știință și Tehnologie, care se află în fruntea proiectului HKUST . Următoarele sunt principalele domenii de cercetare pe care Departamentul se axează în prezent pe:

 • Principalele studii de principii ale proprietăților materialelor
 • Fizica informației
 • Materiale Nano
 • Fizica semiconductorilor
 • Atomică, moleculară și optică (AMO) Fizica
 • Fizica materiei fuzibile moi
 • Sisteme electronice puternic corelate
 • Fizica de suprafață
 • Ultra-fotonică și optică neliniară
 • Wave Fenomena și Wave Materiale funcționale
 • Teoria particulelor și cosmologia
 • Biofizică

Cerințe de admitere

i. Cerințe generale de admitere

Solicitanții care solicită admiterea la un masterat trebuie să aibă:

 • a obținut o diplomă de licență de la o instituție recunoscută sau o calificare echivalentă aprobată;

ii. Cerințele de admitere în limba engleză

Trebuie să îndepliniți cerințele de limbă engleză cu una dintre următoarele abilități *:

 • TOEFL-iBT 80
 • TOEFL-PBT 550
 • Testul testului 60 livrat cu hârtie revizuit de TOEFL (scoruri totale pentru secțiunile de citire, ascultare și scriere)
 • IELTS (modul academic) Scorul general: 6.5

* Dacă prima dvs. limbă este engleza, iar licența dvs. de licență sau o diplomă echivalentă a fost acordată de o instituție unde mediul de instruire a fost engleza, vi se va renunța la îndeplinirea cerințelor de limba engleză de mai sus.


Termen limita

Pentru detalii, consultați http://pg.ust.hk/programs ("Application").

Program predat în:
Engleză

Vezi 36 mai multe cursuri de la The Hong Kong University of Science and Technology »

Ultima actualizare February 6, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Sept 2019
Duration
3 - 6 anii
Part time
La zi
Price
42,100 HKD
pe an
Deadline
Contactează şcoala
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
După locații
După dată
Start Date
Sept 2019
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.

Sept 2019

Location
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
End Date