• Durata (ani): 3 ani
 • Calificarea premiată: Psihologie clinică (doctorat, 3 ani)
 • Nivelul de calificare: ciclul 3 (doctorat)
 • Limba de instruire: engleză
 • Mod de studiu: Full-time
 • Credite ECTS minime: 210

Profilul programului

Obiective

Scopurile stabilite pentru programul în Psihologia Clinică sunt multiple, care acoperă complexitatea și realitatea multiplă a profesiei. Acestea urmăresc (a) să furnizeze competențele și capacitățile clinice cheie pentru practica clinică independentă și etică și (b) să creeze profesioniști bazați pe modelul de om de știință și practicieni, care vor fi gânditori independenți și producători de cunoștințe.

Obiective

Până la sfârșitul pregătirii, studenții ar trebui să fie competenți în domeniile:

 • Evaluare, formulare, intervenție, evaluare și comunicare.
 • Lucrul cu o gamă largă de clienți într-o gamă de probleme psihologice / psihiatrice și / sau medicale / dificultăți, ținând cont de fundalul social, educațional, rasial și cultural al clienților
 • Aplicând cunoștințele și expertiza lor pentru a putea beneficia de o serie de modele psihologice bazate pe dovezi și de terapii psihologice în lucrul cu clienții.
 • Aplicând cunoștințele și abilitățile academice pentru a pune întrebări științifice atât într-un context academic cât și într-un context clinic și pentru a putea transforma aceste întrebări în ipoteze și investigații de cercetare.

Perspectivele de carieră

La finalizarea cu succes a programului, absolvenții vor putea să fie în măsură să lucreze ca clinicieni independenți, cercetători și academicieni. Absolvenții vor putea să lucreze ca psihologi clinici în spitale și clinici publice sau private, să aibă o practică privată, să lucreze în centrele de cercetare, să lucreze în calitate de consultanți și să fie candidați competitivi pentru funcții universitare la universități.

Accesul la studii ulterioare

La absolvire, elevii ar fi obținut cel mai înalt titlu academic posibil.

Evaluare

Evaluarea cursului cuprinde, de obicei, un examen final complet și o evaluare continuă. Evaluarea continuă poate include, printre altele, termenii medii, proiectele și participarea la curs.

Scrisurile scrise sunt calculate pe baza ponderii examenului final și a evaluării continue și a marcajelor numerice reale obținute în aceste două componente de evaluare. Pe baza clasei cursului se calculează media punctului semestrului elevului (GPA) și media punctuală cumulată (CPA).

Cerințe de absolvire

Studentul trebuie să completeze 210 ECTS și toate cerințele programului, care includ 1500 de ore de practică supervizată, finalizarea disertației doctorale, trecerea la examenul cuprinzător.

Pentru absolvire, este necesară o medie minimă de puncte cumulată de 3,0 / 4,0. Un student care completează cursul fără a îndeplini această cerință minimă va trebui să repete unul sau mai multe cursuri pentru a-și îmbunătăți notele. Notele C și cele de mai jos sunt nesatisfăcătoare și studenții vor trebui să repete cursul pentru a-și îmbunătăți gradul.

Rezultatele învățării

Cei trei ani de studiu și formare profesională oferite de doctor în programul de psihologie clinică au fost atent proiectate pentru a se asigura că elevii angajați, harnici, de succes vor:

 1. Să poată analiza și sintetiza critic informațiile din practicile bazate pe dovezi din Psihologia Clinică, folosind o varietate de resurse, astfel încât pregătirea lor să constituie baza pentru dezvoltarea lor ca cursanți pe tot parcursul vieții și practicieni auto-reflectorizanți.
 2. Să poată folosi cunoștințele și abilitățile în relațiile terapeutice, derivate dintr-o varietate de abordări psihoterapeutice bazate pe dovezi și care pot fi aplicate eficient în diferite contexte de tratament.
 3. Dezvoltarea abilităților în selectarea, aplicarea și interpretarea metodelor de evaluare clinică și psihometrică, precum și evaluarea eficacității practicii lor clinice.
 4. Dezvoltarea unor standarde etice înalte, în conformitate cu rolurile viitoare, în calitate de clinicieni profesioniști și responsabili și în conformitate cu codurile și standardele etice ale Asociației Psihologilor din Cipru, Asociației Federației Europene a Psihologilor (EFPA) și Asociației Americane de Psihologie (APA) de conduită.
 5. Dezvoltați abilitățile de a lucra cu o gamă largă de populații clinice, o valoare și apreciați diversitatea reprezentată de indivizi de diferite culturi, gen, etnie, rase, religii, vârste, starea fizică / mentală și alte grupuri.
 6. Va avea cunoștințele și abilitățile necesare pentru a elabora și evalua programe de intervenție în mod independent.
 7. Adoptați o abordare științifică în abordarea problemelor relevante pentru Psihologia Clinică și dezvoltați competența în organizarea protocoalelor și procedurilor de cercetare.
 8. Să fie în măsură să ilustreze și să evalueze în mod critic metodele de cercetare utilizate în ancheta psihologică și să demonstreze aptitudinea în pregătirea, execuția și gestionarea unui studiu independent de cercetare la scară largă.
 9. Va avea cunoștințele și abilitățile necesare pentru a proiecta și evalua independent instrumentele de cercetare și psihometrie.
 10. Dezvoltați abilitățile de difuzare a constatărilor către comunitatea academică, inițial prin scrierea tezei și apoi prin publicarea lucrărilor în reviste academice și / sau prin prezentarea în conferințe și seminarii academice.
 11. Recunoaște impactul propriilor experiențe, convingeri și culturi asupra proceselor și rezultatelor anchetei, precum și interpretarea constatărilor, iar prin acest proces devin cercetători reflectorizanți.

Burse - ajutor financiar

Universitatea oferă burse și ajutoare financiare studenților cu normă întreagă, sub formă de burse academice de merit, asistență financiară, burse sportive și programe de studiu de lucru în campus.

Program predat în:
 • Engleză
University of Nicosia

Vezi 15 mai multe cursuri de la University of Nicosia »

Ultima actualizare Noiembrie 22, 2018
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Contact school
Duration
3 anii
La zi
Price
22,260 EUR
Școlarizarea anuală a studenților locali / UE; € 22.890 Studenții internaționali de școlarizare anuală
Deadline
Contact school
După locații
După dată
Start Date
Contact school
End Date
Contact school
Termen limită de aplicare
Contact school

Contact school

Location
Termen limită de aplicare
Contact school
End Date
Contact school