Doctor în Psihologie Educațională

Generalități

Programul de descriere

Caracteristicile studiilor

Ph.D. studiile în Psihologia Educațională pregătesc elevul în activitatea de cercetare științifică în psihologia educațională, adică în psihologia aplicată subiectelor educaționale. Studiile nu trebuie să compenseze instruirea pre-graduală (Psihologie) în cazul în care solicită camerele sau asociațiile de psihologi ca condiție pentru practica psihologică sau pentru studii ulterioare (în special în medicină). Ele adaugă competența cercetătorilor în domeniul educației prin intermediul psihologiei și prin înțelegerea contextului altor științe ale educației.


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

Examen de admitere

Discutarea propunerii de proiect de cercetare a solicitantului cu până la 10 pagini, inclusiv bibliografia, care demonstrează profunzimea lor de concentrare în tema de cercetare pe care ar dori să o abordeze în studiile de doctorat. Proiectul de cercetare trebuie trimis împreună cu cererea la Departamentul de Științe, Facultatea de Educație, Universitatea Charles. Proiectul trebuie să includă caracteristicile problemei de cercetare, ideea de bază a obiectivelor și structura problemei și metodele considerate din literatura teoretică, de cercetare și profesională. De preferință, proiectul va fi semnat de către mentor în spe, specialist în domeniu.

Criterii de evaluare: Solicitantul poate obține maximum zece puncte, numărul de puncte pentru admiterea la studii este de cel puțin șapte puncte.


Condiții de admitere

Admiterea la studii de doctorat este condiționată de finalizarea cu succes a unui program de studii de masterat.

Metoda de verificare:


Perspectiva de carieră

Absolventul este instruit în activitatea de cercetare științifică în două ocupații: 1) ca psiholog-profesor universitar și 2) ca psiholog-practician (psiholog psiholog, psiholog școlar, psiholog în alte instituții cu orice preocupare educațională). Este capabil să efectueze cercetări empirice în domeniul său de interes; să discute cu colegii săi științifici; să-l predea studenților; să se adreseze pentru acordarea unui grant științific.

Studiile nu trebuie să compenseze studiile de masterat în psihologie, dacă acestea sunt solicitate de camere sau asociații de psihologi ca fiind condiția pentru practica psihologică sau pentru studii ulterioare (în special în medicină). Aceasta adaugă instrucțiunilor anterioare competența pentru cercetarea psihologică în educație.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all ... Citeste mai mult

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all types of schools and school systems, at various levels of study (Bachelors and Masters) and forms. Citește mai puţin