Doctor în Relații Internaționale și Studii Europene

Generalități

Programul de descriere

Metropolitan University Prague ( MUP ), în cooperare cu Institutul de Relații Internaționale din Praga (IIR), în cadrul programului de studii teritorială internaționale, oferă specializarea de doctorat în Relații Internaționale și Studii Europene în limba cehă și engleză.

Doctoranzii trebuie să pregătească, după consultarea supervizorului, un plan individual de studiu. Planul individual de studiu prevede cerințele pe care elevii trebuie să le îndeplinească în cursul studiilor de doctorat. Planul individual de studiu conține o listă de cursuri selectate de specializare, programul programului de doctorat, planul activităților științifice, pedagogice și de publicare ale elevului, precum și un titlu sugerat pentru teza lor de doctorat.

Planul individual de studiu implică, de asemenea, doctoranzi în activitățile de cercetare ale departamentului relevant al MUP și / sau IIR. Elevii de formare cu normă întreagă sunt, de asemenea, obligați, în conformitate cu planul individual de studiu, să se angajeze în activități pedagogice. Planul individual de studiu trebuie să conțină toate cursurile obligatorii din secțiunea I din următoarea listă de cursuri:

Secțiunea I

 • Filozofia științelor sociale
 • Relațiile internaționale și teoria integrării europene
 • Metode de cercetare în relațiile internaționale

În plus față de cursurile obligatorii din prima secțiune, studenții trebuie să aleagă cursurile de specializare "cu alegere liberă". Elevii aleg trei cursuri în total, cel puțin unul din fiecare din următoarele secțiuni:

Secțiunea II (relații internaționale)

 • Securitatea internațională
 • Relațiile internaționale și diversitatea culturală
 • Teorii de rezolvare a conflictelor

Secțiunea III (Integrarea europeană)

 • Structura și decizia instituțională
 • Politicile Uniunii Europene
 • Probleme actuale ale procesului de integrare europeană

Doctoranzii pot alege în continuare cursuri de limbă "liberă", care sunt completate printr-un examen. Aceasta se referă la următoarele cursuri:

 • Stilul și structura limbajului tehnic - engleză
 • Stilul și structura limbajului tehnic - o altă limbă străină (germană, franceză, spaniolă, rusă și cehă)

Toți candidații admiși au dreptul să se înscrie în primul an de studiu. Pentru a se înscrie în al doilea an de studiu, studenții trebuie să completeze toate cursurile din prima secțiune, să îndeplinească cerințele suplimentare specificate în planul individual de studiu și să prezinte dovezi scrise despre activitățile lor de cercetare.

Pentru a se înscrie în al treilea an de studiu, studenții trebuie să completeze examenele menționate în planul individual de studiu, să respecte sarcinile atribuite și să prezinte în scris dovada rezultatelor activităților lor de cercetare. În cazuri excepționale, este posibil să se permită înscrierea condiționată în anul de studiu următor.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

Metropolitan University Prague (MUP) ranks among the oldest and largest private universities in the Czech Republic. The steady influx of applicants interested in studying at Metropolitan University Pr ... Citeste mai mult

Metropolitan University Prague (MUP) ranks among the oldest and largest private universities in the Czech Republic. The steady influx of applicants interested in studying at Metropolitan University Prague attests to its reputation of afirst-rate educational institution. MUP provides education to approximately 6000 students. Since its establishment in 2001, the University offers study programmes in the area of international territorial relations, legal specialisations, and international economic relations in both full-time and part-time forms of study in Czech as well as English. MUP operates in Prague and in three regional centres in Pilsen, Liberec, and Hradec Králové. Citește mai puţin