Doctor în Semiotică și Filosofia Comunicării

Generalități

Programul de descriere

Programul de Doctorat Filozofia Semiotică și Comunicații oferă formarea exigentă necesară cercetării filosofice și semiotice calificate în comunicare, evoluție, schimbări și relații cu alte sfere sociale. Domeniul de studiu este interdisciplinar. Se intenționează studierea strategiilor de comunicare, a ipotezelor sociale și a efectelor acestora. Domeniul este conceput teoretic, dar absolventul poate avea acces la procese practice, deoarece ajută la o mai bună înțelegere a rolului semiosis în procesul de comunicare în masă. Elevii sunt încurajați să se bazeze pe liniile tradiționale de explorare a semioticii lumii și celei cehe și a filozofiei de comunicare pentru a dobândi cele mai recente cunoștințe teoretice și pentru a le dezvolta creativ.


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

În timpul examenului de admitere, candidatul trebuie să demonstreze un interes clar de cercetare în filosofia și semiotica de comunicare, cunoștințe de abordări teoretice și metodologii relevante. El / ea ar trebui să poată prezenta o problemă specifică pe care vrea să o studieze.

Partea orală a examenului de admitere constă într-o discuție cu privire la proiectul de disertație (maxim 20 de puncte) și verificarea competențelor lingvistice străine - o parte a dezbaterii va avea loc în limba aleasă (selecția limbilor: AJ, NJ, FJ , I) (maximum 10 puncte).

Un solicitant care obține mai puțin de 10 puncte din evaluarea proiectului de disertație nu poate fi acceptat.

Aplicația include următoarele anexe:

  • proiectul de disertație, inclusiv întrebările de cercetare și o listă a literaturii adecvate;
  • o listă de publicații profesionale;
  • un Curriculum Vitae structurat.


Condiții de admitere

Admiterea la studii de doctorat este condiționată de finalizarea cu succes a unui program de studii de masterat.

Metoda de verificare:


Perspectiva de carieră

Absolvent al programului de studii doctorale Semiotica și Filosofia Comunicării este un specialist calificat dotat cu o înțelegere profundă a abordărilor teoretice în strategiile de comunicare, abilități analitice relevante și cunoașterea solidă a cercetărilor filozofice și semiotice reale ale procesului de comunicare. Programul de studiu oferă calificările necesare celor care doresc să lucreze în cercetarea de bază și aplicată în institute și universități ale orientării tematice date. Absolvenții sunt, de asemenea, pregătiți să ocupe poziții critice, conceptuale și creative și sunt calificați să lucreze la astfel de posturi într-o sferă mediană academică sau în masă, în care familiaritatea cu semiotica și teoria comunicării este un element indispensabil.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers uniqu ... Citeste mai mult

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers unique study programs and opportunities. Citește mai puţin