Read the Official Description

Ph.D. Programul în "Studii Urbane și Științe Regionale" este unic în lume. Este un program multidisciplinar destinat elevilor din medii diferite, inclusiv economiști aplicați, geografi economici, planificatori urbani și sociologi. Principalele teme de cercetare includ migrația (voluntară și forțată), reziliența regională (atât în ​​zonele periferice și în orașe), cunoaștere (inovare, capital uman, creativitate, antreprenoriat) și economia informală. Abordarea metodologică se extinde de la tehnici mai calitative (studiile de caz) la cele mai cantitative (bazate pe econometrie). Avem programe de internship cu OCDE și Comisia Europeană și mai multe colaborări cu universități străine (inclusiv un program Erasmus cu London School of Economics). Studenții noștri sunt finanțați integral și le oferim vouchere de cazare și de masă.

Comitet

Bianca Biagi (Universitatea din Sassari, Italia), Andrea Brighenti (Universitatea din Trento, Italia), Francesco Chiodelli (GSSI, Italia), Alessandro Coppola (GSSI, Italia), Marco Cremaschi (Sciencespo, Franța), Alessandra Faggian , Ugo Fratesi (Politecnico di Milano, Italia), Simona Iammarino (Școala londoneză de Economie și Științe Politice din Marea Britanie), Philip McCann (Universitatea din Sheffield, Marea Britanie), Mark Partridge (Universitatea de Stat din Ohio, SUA), Marco Percoco Bocconi, Italia), Alberto Vanolo (Politehnica din Torino , Italia), Andrés Rodríguez-Pose (Școala londoneză de economie și științe politice, Regatul Unit ), Paolo Veneri (OECD, Franța), Federico Zanfi (Politecnico di Milano, Italia).

Institutul de Științe Gran Sasso oferă 34 de doctorat. burselor în fizică, matematică, informatică și științe sociale.

href = "http://www.gssi.it/phd/


Institutul de Științe Gran Sasso (GSSI), fondat în 2012 în L'Aquila (Italia) ca Centrul de Studii Avansate al Institutului Național de Fizică Nucleară (INFN) și apoi înființat în martie 2016 ca Școală de Studii Avansate care oferă postuniversitare educație, oferă 34 de doctorat pentru anul universitar 2018/19.


GSSI ( www.gssi.it ) invită la 10 burse în "Astroparticle Physics", 8 în "Matematică în științele naturale, sociale și de viață", 8 în "Informatică" și 8 în "Studii urbane și științe regionale". Limba oficială a tuturor doctoranzilor cursurile sunt engleza.


Bursele sunt acordate pe o perioadă de 4 ani, iar suma anuală este de 16.159,91 EUR brut. Tot Ph.D. studenții au cazare gratuită la facilitățile GSSI și utilizarea cantinei.


Cererea trebuie depusă prin intermediul formularului online disponibil la adresa www.gssi.it/phd/ până la data de 20 iunie 2018, ora 18.00 (fusul orar italian).


Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați Cererea de candidatură la adresa www.gssi.it/phd/ sau să scrieți un e-mail la info@gssi.it

Cursuri Studii Urbane


Programul Doctoral în Studii Urbane și Științe Regionale este organizat în jurul a șase nuclee de predare:

i) știința regională; ii) geografia economică; iii) științele sociale și orașul; iv) planificarea urbană; v) Politica publică; vi) Metodologia calitativă și cantitativă.

Fiecare dintre aceste nuclee cuprinde o gamă largă de activități rezervate doctoranzilor. candidați, care include prelegeri, seminarii de cercetare și politici, sesiuni de instruire și îndrumare. Membrii comitetului didactic, precum și invitați și experți în vizite contribuie la dezvoltarea diferitelor cursuri.

Toate aceste activități se desfășoară în primul an al programului și sunt obligatorii. Informații detaliate privind programul fiecărei activități vor fi disponibile pe site-ul GSSI (http://gssi.it/education/urban-studies-education/academic-calendar).


Știința regională

Prof. Alessandra Faggian (GSSI)

Dr. Félix Modrego (GSSI)

Miezul didactic privind știința regională oferă studenților o înțelegere de bază a principalelor teorii și fapte despre organizarea socială și economică a regiunilor, despre dinamica creșterii regionale și raționamentul politicilor de dezvoltare regională. Principalele întrebări adresate de nucleul de predare privind știința regională sunt determinanții deciziilor de localizare ale firmelor și industriilor; factorii determinanți ai migrației interregionale și consecințele mobilității factorilor pentru creșterea regională și inegalitatea regională.


Cursul este structurat în jurul a trei unități principale:

  1. Localizarea și aglomerarea oamenilor și a activităților economice
  2. Funcționarea și consecințele migrației interregionale
  3. Teorii ale creșterii și dezvoltării regionale și ale opțiunilor de politică regională.


Geografia economică

Dr. Giulia Urso (GSSI)

Dr. Davide Luca (GSSI)

De ce unele teritorii și regiuni funcționează mai bine decât altele în ceea ce privește creșterea economică și dezvoltarea? Cum pot politicile de dezvoltare locală și regională să stimuleze activitatea economică și dezvoltarea socio-economică în zonele rămase în urmă? Centrul de predare privind Geografia Economică va oferi studenților o înțelegere aprofundată a factorilor determinanți ai disparităților economice spațiale și a evoluției reflecției geografice asupra lor, examinând principalele teorii și abordări ale dezvoltării economice locale și regionale. Partea finală a cursului se va concentra apoi pe politica de dezvoltare regională a Uniunii Europene, ilustrând rațiunea sa și discutând evaluarea și rezultatele acesteia. Ultima lecție va fi dedicată unui exercițiu de dezbatere: elevii vor fi împărțiți în două grupuri, apărând poziții politice contrastante pe un subiect prestabilit.


Științele sociale și orașul

Dr. Alessandro Coppola (GSSI)

Miezul didactic privind științele sociale și orașul vizează introducerea studenților la temelii fundamentale teoretice și la practica empirică a abordărilor calitative de cercetare în studiul orașului. În timp ce discutăm tradiția și evoluțiile contemporane ale teoriei urbane, de la sociologia urbană până la geografia urbană pe parcursul secolului al XX-lea, cursul va discuta o selecție de obiecte de cercetare relevante, cum ar fi locuințele, spațiul public, mișcările urbane, diferențierea socio-spațială, diversitatea de gen. Fiecare obiect de cercetare va fi abordat prin prezentarea și discutarea critică a unei serii de cercetări calitative reale.


Planificare urbană

Prof. Francesco Chiodelli (GSSI)

Centrul de predare privind planificarea urbană analizează aspectele de reglementare, instituționale, sociale și etice ale planificării spațiale. Cursul acoperă aspecte principale ale teoriei și practicii de planificare. Prima parte a cursului este dedicată cercetării relației complexe dintre cunoștințele tehnice și cunoștințele politice în planificare și legătura dintre reglementarea spațială și reglementarea socială lato sensu. În acest scop, sunt explorate mai multe studii de caz istorice și contemporane. Cea de-a doua parte a cursului analizează cele mai relevante tendințe internaționale în planificarea teoriei și practicii pe tot parcursul secolului al XX-lea, concentrându-se în special pe unele evoluții recente în domeniu, cum ar fi planificarea strategică, planificarea comunicativă și colaborarea.


Politici publice

Vizitatori lectori

Cursul prezintă câteva dintre dezbaterile și problemele majore din politica și politica urbană și regională. Acesta va permite studenților să dezvolte abilități analitice și critice relevante pentru înțelegerea analizei politicilor și unele dintre alegerile dificile implicate în identificarea, abordarea și soluționarea problemelor de politică publică. Înțelegerea impactului, ariei de acoperire și a impactului politicii publice asupra vieții și alegerilor individuale și colective și a rolului guvernului în managementul și dezvoltarea urbană și regională este principalul obiectiv al acestui curs.


Metodologie calitativă și cantitativă

Dr. Giulia Pezzi (GSSI)

Vizitatori lectori

Centrul de predare privind metodologia calitativă și cantitativă are ca scop furnizarea doctoratului. candidați cu o introducere atât în ​​metodele calitative cât și în cele cantitative aplicabile domeniilor de cercetare urbană și regională. Cursurile vor fi predate de membrii consiliului academic și invitați de lectori. Subiectele care trebuie abordate în cadrul centrului de predare privind metodologia calitativă și cantitativă sunt:

  • Metode de cercetare calitativă (Dr. Giulia Pezzi, GSSI)
  • Crearea și gestionarea unei biblioteci de referință utilizând Mendeley (Dr. Giulia Pezzi, GSSI)
  • Etică și cercetare (Prof. Stefano Moroni, Universitatea Politehnică din Milano)
  • Introducere în analiza statistică utilizând STATA (Prof. Özge Öner, Școala Internațională de Afaceri Jönköping)
  • Vizualizarea datelor (Maddalena Falletti și Roberto Rota, designeri gratis)
  • Academia de scriere și publicare (Lorenzo Chelleri, Universitat Internacional de Catalunya)
  • Introducere în GIS (Rachel Franklin, Brown University)


seminarii

Prelegerile vor fi completate cu o serie de seminarii, în care experți internaționali de conducere din diferite domenii disciplinare vor prezenta rezultatele cercetărilor lor și vor împărtăși cunoștințele lor cu participanții. Seminariile sunt concepute ca o instanță deschisă pentru schimbul de idei și discuții pe teme cheie ale studiilor urbane contemporane și ale științelor regionale.

Aceasta este lista preliminară a vorbitorilor de seminar pentru anul universitar 2017-2018: Rachelle Alterman, (Technion, Haifa, Israel); Andrea Ascani (Universitatea din Utrecht, Olanda); Miguel Atienza (Universitatea Catolică din Nord, Chile); Nicola Bellini (Institutul de Management al Turismului, Business School din La Rochelle, Franța); Ron Boschma (Universitatea din Utrecht, Olanda); Andrea Brighenti (Universitatea din Trento); Marco Calaresu (Universitatea din Sassari, Italia); Marco Cremaschi (Științe Po, Paris, Franța); Alessandro Crociata (Universitatea din Chieti-Pescara, Italia); Ulrich Hilpert (Friedrich Schiller Universität Jena, Germania); Thomas Maloutas (Universitatea Harokopio, Atena); Philip McCann (Universitatea din Sheffield, Marea Britanie); Antonio Páez (Universitatea McMaster, Canada); Mark Partridge (Ohio State University, SUA); Gabriele Pasqui (Universitatea Politehnică din Milano, Italia); Carlo Salone (Universitatea din Torino, Italia); Federico Savini (Universitatea din Amsterdam, Olanda); Petra Staufer-Steinnhocher (WU Wien, Austria); Davide Torsello (Școala de Afaceri CEU, Budapesta); Tommaso Vitale (Science Po, Paris, Franța); Frank Witlox (Universitatea din Ghent, Belgia)

Program taught in:
Engleză

See 3 more programs offered by GSSI - Gran Sasso Science Institute »

Last updated April 15, 2018
Acest curs este Campus based
Start Date
Noem. 2019
Duration
4 anii
La zi
By locations
By date
Start Date
Noem. 2019
End Date
Aug. 1, 2021
Application deadline

Noem. 2019

Location
Application deadline
End Date
Aug. 1, 2021