Doctor în Studii de Afaceri și Management

Generalități

Programul de descriere

Școala de Economie și Management, Universitatea din Porto, este o școală de conducere în domeniile Economie și Management în Portugalia, cu o lungă experiență în predare și cercetare în aceste domenii. Prin înscrierea în programul de doctorat, studenții beneficiază de expertiza și experiența acestei comunități de cercetare cele mai distinse.

Programul de Doctorat în Studii de Afaceri și Management a început în 2006/2007. Este considerată o poveste de succes, având în vedere numărul de solicitanți, tezele finalizate și publicațiile (lucrări de jurnal și lucrări de conferință) pe baza cercetărilor efectuate în timpul programului.

Programul de doctorat în domeniul afacerilor și managementului include o activitate de curs de un an cu o concentrare într-unul din următoarele cinci domenii de studiu:

 1. Managementul contabilității și controlului
 2. Finanţa
 3. Marketing și strategie
 4. Operațiuni și logistică
 5. Organizarea și Resursele Umane.

OBIECTIVE

Obiectivele principale ale programului de doctorat în domeniul afacerilor și managementului sunt:

 • să examineze și să integreze concepte și cadre teoretice în management și în domenii conexe și să obțină o viziune generală asupra cunoștințelor de ultimă generație în domeniul lor de studii;
 • să dezvolte abilități de cercetare care să permită studenților să efectueze cercetări originale și riguroase, să formuleze întrebări semnificative de cercetare, să elaboreze cercetări empirice și să analizeze și să interpreteze datele.
 • să permită participarea studenților în rețele internaționale de cercetare și publicarea cercetărilor lor în reviste academice internaționale

GRUP ȚINTĂ

Programul își propune să promoveze formarea cercetătorilor în domeniul studiilor de afaceri și de management.

Solicitanții care doresc să se înscrie în acest program trebuie să fie foarte motivați:

 • pentru a deveni membru cu drepturi depline al comunității internaționale de cercetare a savanților de management;
 • să participe la conferințe internaționale;
 • să prezinte cercetarea pentru publicarea în reviste academice internaționale.

Candidații sunt de așteptat să fi obținut o diplomă de master de la o instituție acreditată în afaceri și studii de management sau un alt domeniu strâns legate. Candidații care nu au absolvit în trecut o diplomă de master în economie, afaceri sau management pot fi obligați să participe la sesiuni de formare specifice înainte de a lua cursurile rămase în planul de studii. Respectarea standardelor minime nu garantează admiterea.

Deciziile de admitere se bazează pe o serie de factori, precum diplome și înregistrări academice, declarația de scop (scrisoarea de motivație) și experiența relevantă de cercetare. În declarația de scop, candidații ar trebui să descrie interesele și aspirațiile lor de cercetare și motivația de a urma o diplomă de doctorat.

Aplicații

Primul apel: 13 ianuarie, până pe 27 februarie 2020

Aplicații online: www.fep.up.pt

Contact: sa.posgraduacao@fep.up.pt

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

FEP is the School of Economics and Management of the University of Porto. The University of Porto is one of the most prestigious Higher Education Institutions in Portugal and Europe and highly ranked ... Citeste mai mult

FEP is the School of Economics and Management of the University of Porto. The University of Porto is one of the most prestigious Higher Education Institutions in Portugal and Europe and highly ranked worldwide. Within its 14 schools and research units, the University of Porto has 30,000 students – of which 3,500 are international students - and close to 2,300 teachers and researchers. Citește mai puţin