Read the Official Description

În 1996, Comitetul permanent al Episcopilor din Congo a aprobat o nouă organizare a studiilor la Facultatea de Teologie, care a intrat în vigoare în luna octombrie a aceluiași an. Reforma a luat plecarea sa din revizuirea departamentului de teologie a programului și umaniste al căror scop dublu inițial a fost în formarea teologică a religioasă și laici studenților care nu sunt destinate preoției, și a înculturare Evanghelia prin integrarea, în educația teologică, umaniste atenți la mediul înconjurător și tradițiile culturale.

Fără a abandona aceste două preocupări, Comitetul permanent al Episcopilor reafirmă faptul că Biserica are nevoie de laici instruiți în teologie, și a subliniat că formarea acestora trebuie să fie aceeași ca și pentru preoți (cu excepția, desigur, probleme legate de slujirea preoțească). Nu va fi nici un program special pentru laici, nici preoți. Pentru toate, acesta va fi la fel la toate nivelurile: Diploma, cursuri, Diploma (DEA), dr.

Mai mult decât atât, toate teologia predat la Facultatea trebuie să fie inculturated; formare umaniste intrinseci teologiei este impusă tuturor studenților de teologie și acest lucru, la fiecare nivel.

Facultatea de Teologie intenționează nu numai pentru a instrui specialiști pentru învățământul teologic în universități, Marea seminarii și Scholasticates, dar și instruirea personalului competent pentru animație teologică, apostolică, pastorală și liturgică în cadrul comunităților religioase și Christian.

Există în cadrul acestei facultăți patru direcții:

  • biblic
  • dogmatic
  • morala
  • pastorală

Pregătirea de bază cuprinde două cicluri: 3 ani de absolvent și 2 ani de licență. Programul de studii de teologie poate fi completat de către unul dintre agregarea învățământului secundar de grad mai mare, care dă dreptul licențiatului de a preda în școlile secundare.

La nivel postuniversitar, studenții pot dobândi clasele de Studii Avansate Diplomă în Teologie, doctor în teologie și profesor asociat al învățământului superior în teologie.

Propédeutique Philosophical (= LMD pregătitoare)

obiective educaționale

Propedeutică își propune să ofere o bază filosofică pentru studenții care doresc să urmeze studii teologice. Într-un an, candidații sunt pregătiți pentru a aborda aceste studii fundamentale de cursuri în filozofie și unele cursuri umaniste. În timpul primului ciclu de teologie, candidații din propedeutică încă urmează două cursuri complementare în istoria filosofiei.

Program taught in:
Limba franceza

See 2 more programs offered by L’Université Catholique Du Congo »

Acest curs este Campus based
Start Date
Feb. 2019
Sept. 2019
Duration
By locations
By date
Start Date
Feb. 2019, Sept. 2019
Application deadline

Feb. 2019, Sept. 2019