Doctor în teologie

Generalități

Programul de descriere

Absolvenții de studii de doctorat (Doctor în Filosofie în teologie doctorat) sunt competente să efectueze teologică conceptuală și activitățile științifice și de a crea lucrare teologică profesională în teoria și practica bisericii, cât și în construirea o viziune asupra lumii creștine bazată pe exegeza științifică a Bibliei. Ei sunt gata să efectueze funcții de conducere în biserică, și instituțiile și parabisericești organizațiile ecumenice. Ele pot preda cursuri teologice la nivel universitar și formarea profesională a personalului bisericesc și organizațiile religioase.

Absolvenți de a înțelege relația dintre științele naturii, științele umaniste și teologice și sunt competente să efectueze cercetări în teologie și domenii conexe. Ca personalități, în același timp, educați în știință și credință au o viziune largă asupra problemelor de controverse filosofice-teologice și etice contemporane și sunt capabili să se ocupe de răspuns public sensibil și controversat la problemele etice și sociale legate de credința creștină, religia și cultura .

Absolvenții care sunt acordate de doctorat în teologie sunt pregătite să se angajeze în cercetarea teologică și publică lucrări originale. Acești indivizi sunt capabili de a forma o viziune asupra lumii creștin informat de interpretarea biblică. Activitățile de cercetare la Departamentul de Teologie și Educație creștină se concentrează asupra unor domenii care afectează impactul creștinismului asupra individului și societății, deoarece se referă la viața în biserică, ci și în afara bisericii.

Ultima actualizare Oct 2017

Despre facultate

Matej Bel University is a public university which achieved university status in 2010 and is a member of the European University Association. The university provides both high-quality university and fu ... Citeste mai mult

Matej Bel University is a public university which achieved university status in 2010 and is a member of the European University Association. The university provides both high-quality university and further education by encouraging creative scientific and artistic research. Knowledge is advanced whilst combining the requirements of both scientific developments and practical issues. Citește mai puţin