Doctor în antropologie

Generalități

Programul de descriere

Scopul studiului este de a pregăti elevii pentru activitatea de cercetare științifică la nivelul corespunzător cerințelor actuale ale științei. În noul studiu, conceptul integrează antropologia fizică, inclusiv genetica, ecologia și etologia, antropologia socio-culturală într-o abordare holistică a studiului asupra oamenilor și populațiilor. Sarcina de a preda, în general, este de a învăța bazele teoretice ale domeniului și de a stăpâni tehnicile și metodologia muncii de cercetare științifică.

În antropologia fizică, metodele includ somatometria, osteometria, somatotopia antropologică, dermatoglifică, elementele de bază ale genometriei chiriei și alte abordări morfometrice și morfometrice, inclusiv tehnicile 3D non-contact noi introduse. Metodele de genetică moleculară implică hibridizarea PCR in situ, secvențierea ADN și metodele de analiză de restricție. Programele de cercetare ale centrului de formare s-au axat pe urmărirea creșterii și dezvoltării postnatale a copiilor în condiții normale și patologice, cercetarea nutriției și obezității, studiul variabilității morfologice a populațiilor, impactul factorilor de mediu asupra dezvoltării ontogenetice a omului, urmărirea creșterii craniofaciale a defectele congenitale normale și anormale, caracteristicile dermatoglife de evaluare, în special în ceea ce privește tulburările de dezvoltare și analiza tiparelor comportamentului uman.

Programul de studii în antropologie este furnizat în special în domeniul antropologiei și paleopatologiei criminalistice. Studiile genetice moleculare în plus față de aplicațiile medico-legale includ gene de receptori de analiză și polimorfisme genetice în regiunile variabile ale cromozomilor umani și genetica musculoscheletală și ecogenetică. Ele sunt, de asemenea, orientate spre explorarea bazei moleculare a anumitor condiții patologice. Există facilități experimentale ale Institutului de Medicină Experimentală al Academiei de Științe din Republica Cehă. Mai ales în domeniile teratologiei, fiziologiei, neuroștiinței și toxicologiei. Din domeniul medical de studiu cuprinde o problemă de contact a Epidemiologiei, ortopediei, reabilitării, endocrinologiei, pediatriei și a altor discipline.

Programul de studiu se desfășoară în colaborare cu Institutul de Medicină Experimentală și Institutul de Arheologie al AS CR.


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

Examenele de admitere iau forma unui interviu pe tema doctoratului. Teză, care demonstrează aptitudinile tehnice ale solicitantului pentru un program de doctorat și abilitatea de a lucra cu literatura de specialitate străină. Proiectul este evaluat de comitetul de experți.


Condiții de admitere

Admiterea la studii de doctorat este condiționată de finalizarea cu succes a unui program de studii de masterat.


Literatura recomandată, întrebări eșantion

Lecturile sunt recomandate de supervizorii potențiali individuali și se bazează pe aspectele profesionale ale tezei de doctorat și ale disciplinei specifice alese. În special, monografii și reviste respectate IF. Literatura și resursele sugerate pot fi văzute în profilurile supraveghetorilor specifici.


Perspectiva de carieră

Un doctorat absolvent în Antropologie este educat atât în aspectele teoretice și practice ale antropologiei biologice, sociale și culturale legate de rădăcinile biologice și sociale ale ființelor umane, cât și de variabilitatea și adaptabilitatea umană atât în timp cât și în spațiu. Disciplinele cheie din curricula de absolvire sunt evoluția umană și ecologia, auxilia, anatomia umană, dar și antropologia moleculară concentrată asupra trecutului uman, precum și cercetarea clinică și biomedicală. Ph.D. absolvenții sunt pregătiți să aplice cunoștințe practice în cercetarea morfologică, dar și în metodele de antropologie moleculară și analize sofisticate 3D asistate de calculator, în principal în domenii precum clinică, funcțională, ergonomică, criminalistică

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Vinohrady health care campus started its development in the beginning of the 20th century, by then at the city periphery. In 1902, the Emperor Franz Joseph I inaugurated the Vinohrady Hospital as ... Citeste mai mult

The Vinohrady health care campus started its development in the beginning of the 20th century, by then at the city periphery. In 1902, the Emperor Franz Joseph I inaugurated the Vinohrady Hospital as the primary hospital for citizens of Královské Vinohrady and Žižkov districts. Citește mai puţin