Doctor în artă educație

Generalități

Programul de descriere

Caracteristicile studiilor

Domeniul contemporan al educației artei vizuale este integrat în cercetarea condițiilor sociale și culturale de vizualizare (prezentare, imaginare și creație) înțelese ca o trăsătură specifică a ontogenezei umane, a culturii și a învățământului general. Studiul contribuie la o înțelegere profundă a gândirii creative, a învățării și a predării în domeniul culturii vizuale și a noilor funcții de colaborare și educație ale artei contemporane.

Programul de artă vizuală ca parte integrantă a domeniului educațional al artei și culturii are un mare potențial interdisciplinar. Absolvenții reprezintă specialiști nu numai în domeniul artelor vizuale și artistice, dar și în echipe de cercetare de pedagogie, pedagogie specială, psihologie de dezvoltare, media și studii culturale, studii culturale și pedagogice comparative, semiotică vizuală, știință cognitivă, estetică, teorie vizuală, si altii.


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

Examen de admitere

  1. Solicitanții își prezintă propria propunere de proiect de cercetare specializată în educația artistică sugerând modalități prin care subiectul trebuie tratat. Proiectul de cercetare trebuie trimis împreună cu cererea la Departamentul de Științe, Facultatea de Educație, Universitatea Charles.
  2. În cadrul examenului de admitere, membrii comitetului evaluează calitatea proiectului, precum și ipotezele solicitantului de a îndeplini obiectivele impuse de proiect. Candidații demonstrează abordarea conceptuală a dificultăților tehnice, adâncimea și lărgimea orientării lor în teoria și practica artei, capacitatea lor de a analiza sursele literare (și în limbile străine). Proiectul pe subiecte selectate în paginile tipărite profesionale 10 este însoțit de o bibliografie, un scurt rezumat (5-10 linii) și cuvinte cheie (descriptori) care descriu conținutul lucrării.

Criterii de evaluare: Solicitantul poate obține maximum zece puncte, numărul de puncte pentru admiterea la studii este de cel puțin șapte puncte.


Condiții de admitere

Admiterea la studii de doctorat este condiționată de finalizarea cu succes a unui program de studii de masterat.

Metoda de verificare:


Perspectiva de carieră

Absolventa este profilate ca o personalitate de experti, competenta in domeniul artei vizuale si pedagogiei, pregatita pentru o activitate eficienta de cercetare, activitate educationala si culturala. Pregătirea creativă în domeniul operelor de artă oferă competențele absolvente pentru activități de cercetare independente sau de echipă în ceea ce privește arta și designul, sintetizarea lucrărilor de artă cu reflecție teoretică. Studenții de artă vizuală absolvenți de doctorat pot lucra ca profesori și cercetători la universități cu un accent corespunzător. De asemenea, aceștia pot lucra în domenii profesionale corespunzătoare din școli secundare sau primare, școli de artă, muzee și galerii, centre de formare continuă a cadrelor didactice și instituții culturale sau de altă natură, cu un accent corespunzător.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all ... Citeste mai mult

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all types of schools and school systems, at various levels of study (Bachelors and Masters) and forms. Citește mai puţin