Doctor în chimie

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Scopul principal al Ph.D. cursul de chimie este pregătirea pentru a obține abilități adecvate în domeniul chimiei, pentru a desfășura o activitate de cercetare independentă și autonomă. Asemenea abilități vor fi importante pentru a fi utilizate în multe situații și instituții diferite, în special instituții publice de cercetare (cum ar fi universități și institute de cercetare) sau companii private. În acest sens, doctoranzi, elevii vor fi instruiți cu o activitate de cercetare experimentală continuă și intensă, precum și cu cursuri specifice la nivel înalt, pentru a fi competitivi la nivel internațional. Viitorul doctorat va fi instruit cu toate instrumentele experimentale și teoretice necesare pentru a gestiona problemele generale care vor fi întâlnite atunci când se dezvoltă noi compuși sau procese chimice, precum și implicațiile lor industriale. O atenție deosebită va fi acordată oportunităților de mobilitate internațională și abilității de a prezenta și raționaliza rezultatele în mod eficient.

Posibilități de plasare a unui loc de muncă

Posibilitățile de plasare a unui viitor viitor doctorat va fi destul de larg. În primul rând, oportunitatea de angajare adecvată ar fi cea a unui cercetător din instituții publice sau companii private. În special, doctoratul titlul ar fi important atunci când nevoia specială de a gestiona și de a continua cercetarea sau rezolvarea problemelor complexe este necesară pentru a fi realizată într-un mod independent, autonom și creativ. De asemenea, poziții speciale de responsabilitate în industrii sau companii mari ar fi potrivite pentru doctorat.

Linii de cercetare

 1. Biocrystallography
 2. Biologie farmaceutică
 3. Chimie anorganică, bioanorganică și organometalică
 4. Chimie organică și bioorganică
 5. Homogenă și eterogenă cataliză și bio-cataliză
 6. Chimie supramoleculară și cataliză
 7. Chimie teoretică și computațională
 8. Chimie medicală
 9. Chimie analitică și de mediu
 10. Chimie pentru patrimoniul cultural
 11. Electrochimie și senzori
 12. Chimie ecologică și durabilă
 13. Inginerie Chimica
 14. Materiale avansate și filme subțiri
 15. Nanoștiințe și nanotehnologii
 16. Spectroscopia moleculară
 17. Tehnologii farmaceutice
 18. Chimie Fizica
 19. Chimie industriala

Bursele se acordă pe o perioadă de 3 ani, iar suma anuală este de 15.343,28 EUR brut (aproximativ 1130 EUR net pe lună).

Admiterea se bazează pe o examinare competitivă.

Apelul pentru cereri (aviz de concurență) este disponibil pe site-ul nostru

Pentru mai multe informații despre program, consultați pagina doctoratului .

Ultima actualizare Aug 2020

Despre facultate

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral ... Citeste mai mult

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral level, as well as short vocational masters, advanced masters and specialisation programmes, most of which are in the medical area. Some degree programmes are taught in English. Citește mai puţin