Doctor în economie

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Cu o bursă cu normă întreagă la DIW Graduate Center

Instituţie

Institutul german de cercetare economică (DIW Berlin) este unul dintre cele mai importante institute de cercetare economică din Germania. Suntem un institut independent, non-profit, implicat în cercetare economică, servicii și consiliere politică. Pe lângă cooperarea strânsă cu universitățile din Berlin și Brandenburg, suntem activi și în rețelele academice internaționale.

Poziţie

Doctorand în economie

DIW Graduate Center (GC) de la Institutul German pentru Cercetări Economice salută cererile de la studenți postuniversitari cu înaltă calificare din întreaga lume pentru a se înscrie la programul său de doctorat structurat în economie.

Scopul DIW Graduate Center este de a oferi doctoranzilor remarcabili un mediu de cercetare și o structură de formare care le va dezvolta talentele într-un mod exemplar. Le oferă o înțelegere profundă a proceselor economice și sociale, oferindu-le în același timp posibilitatea de a-și aplica cunoștințele în mediul de cercetare profesională al unuia dintre grupurile de reflecție economice de top din Germania.

Centrul de absolvenți oferă un program de 5 ani de formare aprofundată în economie care conduce la un doctorat. de la una dintre universitățile din Berlin. Studentul va trece printr-un curriculum la nivel înalt de cursuri și va primi instruire la locul de muncă în departamentele de cercetare ale DIW Berlin. Cercetările studenților ar trebui să se concentreze pe subiecte teoretice și / sau aplicate în economie și științe sociale conexe. Atât educația, cât și cercetarea la GC au o puternică componentă empirică. Doctoratul educația include, de asemenea, stagii sponsorizate la instituții de prestigiu, cum ar fi Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și ministere.

După finalizarea cu succes a studenților, vor fi trimis o serie de lucrări la reviste științifice arbitrate. Aceștia vor primi un certificat de confirmare a participării împreună cu o diplomă de doctorat.

DIW Graduate Center oferă patru ani de finanțare și plătește o bursă standard de 1.200 € pe lună. După finalizarea primului an, doctoranzii sunt repartizați în departamentele de cercetare ale institutului. Posturile de cercetare sunt oferite în funcție de volumul proiectelor de cercetare aflate în lucru.

cerinţe

Solicitanții trebuie să dețină o diplomă de master sau diplomă în economie pentru a aplica pentru programul de formare economică. Diplomele din alte domenii conexe (cum ar fi ingineria civilă, statisticile sau științele sociale cantitative) pot îndeplini, de asemenea, cerințele pentru program dacă solicitantul are o experiență suficientă în economie.

Solicitanții a căror limbă maternă nu este engleza trebuie să demonstreze competența în limba engleză, cu excepția cazului în care dețin o diplomă de la o universitate dintr-o țară vorbitoare de limbă engleză sau pot documenta cel puțin un an de studii la o universitate de limbă engleză. Dovada suficientă pentru o bună cunoaștere a limbii engleze este un scor ridicat la testele TOEFL sau IELTS. Cunoașterea limbii germane nu este o cerință necesară pentru o cerere de succes, dar studenții sunt încurajați să învețe și să-și îmbunătățească abilitățile.

Termen limită de aplicare: 15 februarie 2021.

Procedura de aplicare și informații suplimentare: https://www.diw.de/en/diw_01.c.619412.en/graduate_center.html

Contact: Daniela Centemero

Ofițer de aplicații

DIW Graduate Center

E-mail: gradcenter@diw.de

Telefon: +49 30 89789-547

Ultima actualizare Nov 2020

Despre facultate

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the ... Citeste mai mult

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the expansion of the national and international research data infrastructure in the social and economic sciences. DIW Berlin is a member of the Leibniz Association and operates exclusively for non-profit scientific purposes. Citește mai puţin