Doctor în economie

University of Economics Prague - Faculty of Business Administration

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

EFMD Equis Accredited

Doctor în economie

University of Economics Prague - Faculty of Business Administration

Pentru informații actualizate despre programele de doctorat la Facultatea de Administrare a Afacerilor, consultați site-ul web .


Ph.D. Economie (engleză)

Filiala de studiu Economics se concentrează pe instruirea oamenilor de știință și a cercetătorilor care doresc să obțină sau să își aprofundeze cunoștințele și abilitățile existente în domeniile macroeconomiei și microeconomiei. În domeniul macroeconomiei, accentul se pune pe aspectele analizei și pe influența mediului instituțional asupra procesului de luare a deciziilor în managementul macroeconomic în companii. În microeconomie, atât teoria prețurilor, cât și concurența sunt subiectele studiului și, în al doilea rând, analiza impactului politicilor microeconomice (structurale) asupra sferei corporative.

Domeniul de studiu al studenților, pe lângă disciplinele obligatorii și opționale, implică activități științifice și de cercetare, bazate pe studiul independent al literaturii cehe și străine, care oferă cele mai recente informații în domeniu. Prin urmare, studentul este obligat să se angajeze în activitatea de publicare proprie pe parcursul studiilor. Studiile sunt completate de examenul de doctorat de stat și apărarea disertației doctorale.

Este de așteptat ca absolvenții să lucreze în domeniul științei și cercetării, precum și în predare (în special în universități). De asemenea, vor lucra în departamentele strategice și analitice ale companiilor financiare și nefinanciare.

Structura programului este următoarea:

Blocul A: Subiecte comune pentru întreaga școală:

  • Economie (microeconomie-macroeconomie)


Blocul B: Subiecte obligatorii ale filialei:

  • Metode de cercetare pentru manageri
  • Modele dinamice în economie
  • Metode statistice pentru cercetarea științifică
  • Instrumente cantitative pentru analiza economică


* Doctorand alege unul dintre cele două discipline la recomandarea unui supervizor și în funcție de specializarea lui.Blocul C: subiecți opționali

După discuția cu supervizorul, doctoratul alege alte discipline necesare pentru teza de doctorat.

Opțiunile se pot extinde, eventual, în alte cursuri din cursurile gratuite de cursuri elective acreditate pentru studii doctorale la Universitatea de Economie din Praga.

Ph.D. elevul îndeplinește alte atribuții în conformitate cu Regulamentul de studiu și examinare al Universității de Economie din Praga pentru studii în programe doctorale și facultăți de drept.

Admitere

Admiterea la un program de studii doctorale este condiționată de finalizarea corectă a studiilor într-un program de studiu de masterat. Diploma de master trebuie să fie recunoscută în Republica Cehă.

Studenții străini care doresc să studieze într-un program într-o altă limbă decât limba cehă (" Programul pentru străini ") trebuie să plătească o taxă de școlarizare. Această taxă este de 5000 EUR pe an. Această formă de studiu este un program la distanță, ceea ce înseamnă că studenții vin pentru consultări la un moment dat de acord cu tutorii lor, dar nu sunt obligați să participe la cursuri și seminarii zilnic. Cu toate acestea, trebuie să vină la examene. Elevii pot studia, pot sta la examene, pot scrie și apăra teza de doctorat într-o limbă străină. Durata standard de studiu este de 3 ani. Elevii nu au dreptul la burse sau locuințe.

Studenții străini din programele de studii în limba cehă (" programul ceh ") nu plătesc taxe și li se poate acorda o bursă în perioada care nu depășește durata standard a studiilor. Decanul facultății va stabili suma care va fi acordată pentru bursă. Ei pot aplica pentru cazare rezidentiala (in functie de capacitatea dormitoarelor).

De asemenea, studenții care au primit o bursă de către guvernul ceh nu plătesc taxe și pot primi cazare rezidențială.

Admiterea la Programul de Studii Doctorale este condiționată de succesul procesului de admitere al Universității. Decizia finală revine decanului facultății din programul de doctorat respectiv, acordându-se atenția cuvenită succesului la examenul de admitere, precum și capacității didactice a facultății. Dacă un solicitant nu a fost admis numai din cauza capacității insuficiente de predare la facultate, rezultatele examinării rămân valabile timp de un an de la data la care a fost efectuată examinarea.

Pentru informații actualizate despre programele de doctorat la Facultatea de Administrare a Afacerilor, consultați site-ul web .

Această școală oferă programe în:
  • Engleză


Ultima actualizare December 9, 2018
Durata & Pret
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Data începerii
Sept. 2019
Duration
Durata
3 anii
Cu jumătate de normă
Cu normă întreagă
Price
Preţ
5,000 EUR
pe an în limba engleză; gratuit în limba cehă
Information
Deadline
Mai 15, 2019
Locations
Republica Cehă - Prague, Prague
Data începerii : Sept. 2019
Termen limită de aplicare Mai 15, 2019
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Sept. 2019
Republica Cehă - Prague, Prague
Termen limită de aplicare Mai 15, 2019
Data terminării Contactează şcoala