Doctor în filosofie în științe teoretice și computaționale

Generalități

Programul de descriere

Despre

Ph.D. Programul este un program de patru ani. Formatul pentru gradul constă în cursuri și o teză. Studentul trebuie să treacă o examinare scrisă și orală cuprinzătoare în primii doi ani ai programului.

Teza este cea mai importantă componentă a muncii în ceea ce privește gradul și implică cercetarea originală. Primul pas pentru orice student potențial este selectarea unui supervizor potențial și, în consultare cu supraveghetorul, organizarea unui plan de cercetare care să includă un subiect de teză posibil, înainte de admiterea la program. Interesele de cercetare ale facultăților sunt un factor critic în această decizie preliminară.

Departamentul încearcă să-și extindă și să-și consolideze activitățile de cercetare, iar studenții absolvenți vor juca un rol important în acest demers. Aproape toți membrii facultății din cadrul departamentului primesc finanțare externă sau internă pentru a-și susține programele de cercetare.

Diplomele de absolvent au fost în mod tradițional premiate pentru finalizarea cu succes a unei teze satisfăcătoare. Traseul tezei exprimă tradiția fundamentală a burselor academice. Se referă, de asemenea, la programele universitare de licență, deoarece crearea unei teze în orice disciplină necesită o serie de aptitudini fundamentale pentru tradiția educației liberale, inclusiv analiza și sinteza ideilor, investigații empirice, construirea și articularea argumentelor, și abilități de scriere.

Datorită naturii doctoratului. program, teza constituie cerința centrală a programului. Teza va fi scrisă sub îndrumarea unui supraveghetor sau a unor supervizori. În consecință, este necesar ca un candidat să stabilească contacte cu potențialii supraveghetori înainte de depunerea cererii de admitere. Candidații care caută potențiali supervizori ar trebui să contacteze fie departamentul academic relevant, fie Școala de Studii Universitare.

Expertiza de cercetare a facultăților

Departamentul de Matematică are membri ai facultății care desfășoară activități de cercetare în următoarele domenii:

 • Algebră
 • Analiză
 • combinatorică
 • Logică
 • Teoria numerelor și
 • Statistici.

Punctele forte ale departamentului de cercetare sunt Teoria numărului și Combinatorica.

Facilități și centre de cercetare / instituții

Departamentul nostru a devenit membru al PIMS (Institutul Pacific pentru Științele Matematice) în 2012. PIMS a fost creat în 1996 de către comunitatea de oameni de știință matematică din Alberta și British Columbia și ulterior sa extins atât la statul Washington, Saskatchewan și Manitoba. Este o afacere de milioane de dolari, cu diverse universități fiind acordate fonduri pentru proiecte, conferințe, vorbitori, post-doctorat, burse de studii universitare etc.

Mandatul PIMS este de a promova cercetarea și aplicațiile științelor matematice, de a facilita formarea personalului înalt calificat, de a îmbogăți conștiința și educația în domeniul științelor matematice și de a crea parteneriate matematice cu organizații similare din alte țări (cu un accent deosebit pe Rimul Pacificului). PIMS finanțează grupuri de cercetare colaborativă, burse post-doctorale și evenimente individuale pe bază competitivă.

Există multe avantaje de a avea calitatea de membru în PIMS. În fiecare an, departamentul are doi colaboratori post-doctoral, sponsorizați de PIMS. Mai multe premii financiare au fost acordate facultăților și studenților absolvenți ai departamentului.

Beneficiile programului și rezultatele învățării

Beneficiile programului și rezultatele potențiale de învățare și abilitățile / cunoștințele pe care elevii le vor dobândi în timpul finalizării programului:

Programul de matematică vă va permite să dezvoltați o varietate de abilități matematice, cum ar fi: abordarea conceptelor abstracte, analizarea și rezolvarea problemelor, construirea argumentelor matematice, analizarea și interpretarea datelor, găsirea de modele și concluzii, aplicarea teoriilor matematice pentru teoriile fizice și folosind software-ul matematic. Veți învăța, de asemenea, să prezentați argumente și concluzii cu exactitate și claritate, să vă organizați munca și timpul în mod eficient, precum și să vă bazați pe gândirea critică, comunicarea și abilitățile de lucru în echipă.

Contextul educațional relevant

Exemple de medii educaționale relevante / cursuri pertinente pentru admiterea în considerare pentru acest program:

Elevii cu un MSc în matematică cu un GPA puternic ar trebui să fie bine pregătit pentru a intra în Ph.D. program.

Găsirea unui supraveghetor

Elevii sunt obligați să asigure un supervizor potențial înainte de a depune o cerere pentru acest program.

concentraţii

 • Matematici aplicate
 • Bioinformatică
 • Biofizică
 • Chimie computațională și teoretică
 • Informatică
 • Geofizică
 • Matematică biologie
 • NanoSci
 • Matematică pură
 • Statistici
 • Fizica teoretica
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The University of Lethbridge was built on a commitment to students and the student experience, small classes and the liberal arts. Those founding principles are still at the forefront of what we do. T ... Citeste mai mult

The University of Lethbridge was built on a commitment to students and the student experience, small classes and the liberal arts. Those founding principles are still at the forefront of what we do. Today the U of L is respected around the globe and is recognized as a research-intensive, comprehensive university. Citește mai puţin