Doctor în filosofie

Generalități

Programul de descriere

Programul de doctorat în filozofie al McMaster oferă cursuri de studii care conduc la gradul de doctorat. în filozofie. Programul este conceput astfel încât studenții să poată intra rapid în emoția propriilor cercetări, construind în mod constant o bază solidă de cunoștințe cuprinzătoare.

Admitere

Admiterea la doctorat. programul necesită un master în filozofie sau un grad echivalent. Există, de asemenea, posibilitatea ca studenții înscriși în programul de Master McMaster în Filozofie să fie acceptați în doctorat. program fără să finalizeze gradul de Master, cu condiția să satisfacă anumite condiții pentru a progresa excelent în primul an. Selecția se face de către doctorat. Comitetul de program al Departamentului de Filozofie și orice student admis se încadrează în reglementările generale ale Universității McMaster.

Orice solicitant a cărui primă limbă nu este engleza și care nu a absolvit o diplomă în cadrul unei universități acreditate într-un program a cărui limbă principală de instruire este engleza trebuie să depună dovezi de competență în limba engleză.

Ph.D. Programul de timp

Programul este conceput pentru a fi finalizat în patru ani. Doctor cu normă întreagă studenților din program li se garantează finanțare timp de patru ani, cu condiția să înregistreze progrese satisfăcătoare. În ultimii ani, departamentul a reușit să extindă finanțarea integrală sau parțială tuturor studenților de cinci ani și șase ani cu normă întreagă. Departamentul se angajează să continue această practică, dar nu poate garanta finanțare completă studenților dincolo de anul patru. Următoarea cronologie rezumă așteptările programului pentru progresul studenților:

Primul an

Primul termen

 • Întâlniți-vă cu doctoratul Consilier înainte de începerea mandatului, sau cât mai curând posibil după începerea cursurilor, pentru sfaturi despre cursuri și cerințele zonei de întâlnire și pentru a vă aproba selecțiile de curs oficial.
 • Faceți două sau trei cursuri.
 • Aplicați pentru burse externe (SSHRC și OGS) cu ajutorul unei singure cereri comune, dacă sunteți eligibil
 • În consultare cu doctoratul Consilier, aranjați un supervizor de teză.
 • Determinați împreună cu supraveghetorul dvs. dacă va trebui să stabiliți competența în logică sau în una sau mai multe limbi, altele decât engleza, înainte de examenul dvs. de calificare. Dacă intenționați să scrieți o teză despre un filosof care a scris într-o altă limbă decât engleza, va trebui probabil să demonstrați competența în această limbă. Dacă da, luați în considerare dacă ar trebui să începeți studiul formal al limbii respective acum. Studenții absolvenți pot audita, sau pot lua pentru credit, cursuri de limbă universitare fără taxă suplimentară.
 • Cu doctoratul Consilierul și supraveghetorul dvs., aranjați-vă pentru ceilalți doi membri ai Comitetului dvs. de supraveghere.

Al doilea mandat

 • Ia restul celor cinci cursuri, altele decât doctoratul. Seminar de cercetare (asigurați-vă că îndepliniți cerințele zonei).
 • Comitetul dvs. de supraveghere ar trebui finalizat până la sfârșitul lunii februarie.
 • Întrebați profesorii de curs sau supervizorul dacă orice lucrări pe care le-ați trimis la cursuri ar fi potrivite pentru reeditare pentru publicare.

Termenul de vară

 • Programează-ți ședința anuală a comitetului de supraveghere, care va avea loc în luna mai, cu Comitetul tău de supraveghere, doctorat. Ofițer de program și administrator absolvent. Iată unde vi se va spune cu siguranță dacă trebuie să demonstrați competențe speciale. De asemenea, veți avea șansa să discutați despre planurile dvs. pentru vară și ce vă propuneți să faceți în disertația dvs.
 • Începeți sau continuați să studiați pentru examenul dvs. de limbă sau logică, dacă este necesar.
 • Începeți pregătirea propunerii de disertație.
Anul doi
 • Ia doctoratul Seminar de cercetare (septembrie-aprilie).
 • Finalizați orice alte lucrări rămase (aveți nevoie de șase cursuri în total, inclusiv seminarul de cercetare doctorală).
 • Aplicați pentru burse externe (SSHRC și OGS) cu ajutorul unei singure cereri comune, dacă sunteți eligibil.
 • Continuați studiul pentru examenul dvs. de limbă sau logică, dacă este necesar.
 • Scrieți documentul dvs. de examinare de calificare (document QE). Trimiteți un proiect al documentului QE supraveghetorului dvs. până la sfârșitul celei de-a 17-a luni în program (de obicei ianuarie a celui de-al doilea an). Așteptați să pregătiți mai multe proiecte și să le derulați pe lângă Supervizorul dvs. înainte ca propunerea dvs. să fie acceptată pentru examenul de calificare.
 • Faceți examenul de limbă sau logică, dacă este necesar. Doctoratul Ofițerul de program va aranja acest lucru la cererea dvs.
 • Programează-ți reuniunea anuală a comitetului de supraveghere, care va avea loc în luna mai.
 • Faceți examenul de calificare (QE), la care vă veți apăra propunerea de teză (consultați secțiunea de mai sus, intitulată „Examen de calificare” pentru detalii). Acest lucru are loc în mod normal în luna mai. Puteți relua examenul o dată. Cu toate acestea, în condiții speciale absente, trebuie să treceți QE-ul până la sfârșitul lunii august pentru a rămâne în program.
 • Începeți să vă scrieți teza după ce ați trecut de QE.
Anul trei
 • Aplicați pentru burse externe (SSHRC și OGS) cu ajutorul unei singure cereri comune, dacă sunteți eligibil.
 • Lucrează la teza ta. Procedura obișnuită este să trimiteți un capitol simultan supraveghetorului dvs. pentru comentarii, pe care le acomodați într-o versiune revizuită. Așteptați-vă la mai multe cicluri de comentarii și revizuiri. În mod obișnuit, ceilalți membri ai Comitetului de supraveghere nu văd un capitol până când acesta nu l-a acceptat. Acest model variază și ar trebui negociat în prealabil cu Comitetul dvs. de supraveghere.
 • Organizați o reuniune anuală în mai cu Comitetul dvs. de supraveghere.
Anul patru
 • Aplicați pentru SSHRC și OGS dacă sunteți eligibil și vă așteptați să reveniți pentru al cincilea an.
 • Completați-vă teza. Un obiectiv bun este de a avea un proiect final până în ianuarie a anului patru. Acest lucru oferă timp pentru revizii, pentru nominalizarea Comitetului de Supraveghere a unui examinator extern și pentru examinatorul extern să citească și să pregătească un raport.
 • Apara-ti teza. (Dacă o faceți destul de curând, nu veți avea nevoie de o reuniune anuală în mai cu comitetul dvs. de supraveghere.)
 • În tot acest timp, ar trebui să încercați să produceți o muncă care merită publicată într-un jurnal respectabil. Publicația îți ajută perspectivele de angajare și îți începe cariera de cercetare. Ori de câte ori aveți o muncă care credeți că este de o calitate suficientă, arătați-o supraveghetorului dumneavoastră (sau altei facultăți) și primiți-i avizul cu privire la caracterul potrivit pentru publicare. Supervizorul sau alți membri ai facultății ar trebui să vă poată sfătui cu privire la locurile corespunzătoare pentru a-l trimite.

124264_photo-1505664194779-8beaceb93744.jpgGiammarco Boscaro / Unsplash

Cerințe de zonă

Ph.D. candidații trebuie să demonstreze o cunoaștere cuprinzătoare a domeniilor centrale ale filozofiei, prin demonstrarea competenței în 5 domenii ale filozofiei din cele 2 liste de mai jos. Nu pot fi selectate mai mult de trei zone dintr-o listă:

Istoric
 • Filosofia antică și medievală.
 • Filosofie modernă 1600 până la 1800.
 • Filosofia continentală din 1800.
 • Filosofia britanică și americană din 1800.
Sistematic
 • Etica și teoria valorii.
 • Metafizică și Epistemologie.
 • Filozofie socială, politică și juridică.
 • Logică, Filosofia limbajului și Filosofia științei.

Competența într-un anumit domeniu poate fi demonstrată prin completarea a două cursuri absolvente (un termen) cu cel puțin un B (sau echivalent) în fiecare curs. Cursuri absolvente finalizate înainte de începerea doctoratului. programul poate fi contorizat pentru a satisface cerințele zonei. Doctoratul Consilierul va stabili care dintre aceste domenii de filozofie se încadrează în fiecare curs. În mod normal, următoarele sunt recunoscute drept echivalente a două cursuri pe un termen:

 • Un examen scris de trei ore pe textele primare selectate în domeniu. Examinarea poate fi repetată o singură dată.
 • O apărare de succes a tezei de MA.
 • Un doctorat de succes Examen de calificare.
 • O lucrare publicată, supusă aprobării de către Comitetul de program, cu condiția să apară într-o revistă profesională revizuită de către profesioniști în filozofie (revistele editate de studenți absolvenți sunt excluse în mod special).

Cursuri

Ph.D. studenții iau șase cursuri în total: cinci cursuri unice, plus doctoratul. Seminar de cercetare în al doilea an. În circumstanțe speciale, această sarcină poate fi redusă, dar toți candidații trebuie să urmeze cel puțin patru cursuri. Studenții absolvenți pot selecta dintre cursurile universitare de filozofie la McMaster, la Universitatea Wilfrid Laurier și la Universitatea din Guelph.

Performanțele satisfăcătoare în activitatea de curs nu necesită o notă mai mică decât B-minus (sau echivalent). Se consideră că un student care primește o notă mai mică decât B-minus (sau echivalent) face progrese nesatisfăcătoare.

Ph.D. Seminar de cercetare

Unul dintre cele șase cursuri ale candidatului este doctoratul. Seminar de cercetare. Obiectivele sale sunt de a încuraja dialogul constructiv între studenți și facultăți și de a încuraja studenții să își formuleze cercetarea într-o manieră filozofică. Seminarul este oferit sub conducerea unui membru al facultății, deși toți profesorii și studenții interesați sunt informați despre program și invitați să participe. Supraveghetorii trebuie să participe la prezentarea supraveghetorului lor.

Nota finală pentru Seminar este trece / eșuează. (NB: Eșecul seminarului de cercetare doctorală reprezintă un progres nesatisfăcător și poate duce la retragerea din program).

Demonstrarea competenței

Studenți la doctorat. Programul poate fi solicitat să demonstreze competența în una sau mai multe abilități pe care comitetul lor de supraveghere decide, în consultare cu doctoratul Consilier, pentru a fi necesar pentru teza lor (de exemplu, logică sau altă limbă decât engleza). Comitetul de supraveghere va decide, în mod normal, cu privire la tipul și nivelul de competență cerut formal, la prima sa întâlnire anuală cu studentul. Cu toate acestea, studentul trebuie să se întâlnească cu supraveghetorul său cât mai curând posibil după înregistrarea inițială pentru a stabili ce competențe, dacă este cazul, este probabil ca studentul să fie solicitat să demonstreze. În mod normal, studentul va demonstra competențele cerute înainte de a i se permite să treacă la un examen de calificare.

Examenul de calificare

Scopul examenului de calificare (QE) este să se asigure că candidatul are o propunere de teză viabilă și condițiile de expunere cu succes. Pentru a putea fi eligibil pentru a lua QE-ul, studentul trebuie să fi obținut (până la sfârșitul celei de-a 20-a luni a programului) un GPA pentru cursurile efectuate către doctoratul. de cel puțin 9,5. QE este o examinare orală a documentului QE pe care studentul îl pregătește în consultare cu supraveghetorul ei și cu ceilalți membri ai Comitetului de supraveghere. Acest document trebuie să includă următoarele:

Declarație de pregătire: Un cuvânt de 250-500 a scris o declarație care explică modul în care cursurile lor, selecțiile din zonă, competența lingvistică și alte cunoștințe relevante (de exemplu în logică sau în alte domenii academice relevante pentru cercetarea propusă) le-au pregătit pentru cercetarea tezei. Această afirmație ar trebui să fie anexată la propunerea de teză.

Propunere de teză: o propunere scrisă de cel mult 3000-5000 de cuvinte (care nu include bibliografie) care se referă la următoarele puncte:

 • Importanța filozofică a cercetării și contribuția anticipată a candidatului la subiect.
 • O descriere a insuficienței pozițiilor alternative din literatura actuală.
 • O declarație clară a problemei pe care disertația își propune să o trateze și strategia propusă pentru abordarea acesteia (acolo unde este posibil, studenții ar trebui să schițeze argumentul tezei).
 • Un conținut de lucru cu o schiță a ceea ce contribuie fiecare capitol la argumentul general al disertației.
 • O bibliografie de lucru a literaturii primare și secundare

Cronologie QE

Este de așteptat ca studenții doctoranzi să trimită un proiect de document QE supraveghetorului lor cel târziu în a 17-a lună de înscriere în program (de obicei, la sfârșitul lunii ianuarie a celui de-al doilea an). Studenții care nu sunt în măsură să îndeplinească această așteptare trebuie să anunțe doctoratul. Consilier prin e-mail. Pentru a rămâne în doctorat. Programul, studentul trebuie să treacă QE până la sfârșitul celei de-a 24-a luni de înscriere (de obicei la sfârșitul lunii august a celui de-al doilea an). Orice student care nu poate îndeplini acest termen din cauza unor situații de urgență medicală sau personală este sfătuit să consulte doctoratul. Consilier pentru a discuta posibilitatea de a sesiza Școala de Studii Absolvente (SGS) pentru o prelungire. Rețineți că discreția SGS de a acorda astfel de solicitări este strict limitată la circumstanțe exigente.

Un student care nu reușește primul ei QE poate încerca QE a doua oară, dar numai dacă există timp adecvat pentru a face acest lucru înainte de sfârșitul termenului de 24 de luni pentru trecerea QE. Pentru a asigura un timp adecvat pentru a doua încercare, studentul este sfătuit să-și planifice primul QE până la sfârșitul celei de-a 21-a luni de înscriere (de obicei, mai al anului doi). Studenții care nu reușesc a doua încercare nu vor avea voie să rămână în program.

Criterii pentru examinatori

Sarcina Comitetului de Supraveghere de la QE este de a evalua viabilitatea proiectului de teză și dacă studentul este pregătit în mod corespunzător pentru a-l întreprinde. Mai exact, examinatorii ar trebui să stabilească:

 • Dacă candidatul este pregătit în mod adecvat, inclusiv familiarizarea cu tendințele de cercetare de bază și actuale.
 • Dacă teza propusă poate contribui semnificativ la literatura din zona sa.
 • Dacă teza propusă va avea lungimea, complexitatea și dificultatea corespunzătoare.
 • Dacă strategia propusă este cogentă.

Examinatorii își vor lua decizia cu privire la succesul examinării, atât pe baza documentului scris, cât și a performanței candidatului la examenul oral. Rezultatul QE este raportat la Școala de Studii Absolvente ca „Treceți cu distincția”, „Treceți” sau „Nu”

Teză și apărare

Studentul pregătește teza în consultare cu supraveghetorul și cu ceilalți membri ai Comitetului de supraveghere. Cu aprobarea Comitetului de supraveghere, lucrările finalizate sunt transmise unui examinator extern. După aprobarea examinatorului extern, teza este apărată în fața membrilor Comitetului de supraveghere și a unui examinator suplimentar, care este fie examinator extern, fie examinator „intern-extern” al unui alt departament al Universității McMaster. O teză care depășește 90.000 de cuvinte (inclusiv apendice, bibliografie și note) nu va fi acceptată decât dacă autorizația este acordată de Comitetul de program al doctoratului, la recomandarea Comitetului de supraveghere.Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați link-ul de mai jos pentru calendarul academic pentru absolvenți 2019-2020 al McMaster

https://academiccalendars.romcmaster.ca/preview_program.php?catoid=39

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

McMaster University is located in the city of Hamilton, in the province of Ontario, Canada. We are one of the top 75 universities in the world (Times Higher Education World Rankings 2019), ranked 2nd ... Citeste mai mult

McMaster University is located in the city of Hamilton, in the province of Ontario, Canada. We are one of the top 75 universities in the world (Times Higher Education World Rankings 2019), ranked 2nd in the world for global impact (Times Higher Education Impact ranking, based on the Sustainable Development Goals (SDGs) adopted by the United Nations), and we are the #1 research intensive university in Canada. McMaster is known for our teaching model: a student-centered, problem-based, interdisciplinary approach to learning, a model that has been adopted world-wide. Citește mai puţin