Doctor în filosofie

Generalități

Programul de descriere

Programul de Doctorat își propune să antreneze cercetători în filosofie că, din cunoașterea solidă a tradiției și a filozofiei curente, sunt capabili să îndeplinească competența în unele dintre următoarele sarcini: să interpreteze și să analizeze riguros gândirea filosofică istorică în unele dintre temele sale , autori și epoci; contribuie la dezvoltarea dezbaterilor filosofice contemporane; a fi participanți la discuțiile despre acele probleme proprii realității noastre sociale și istorice; direcționarea proiectelor de cercetare filosofică; să facă parte din echipe interdisciplinare de cercetare; formarea unor noi cercetători în filosofie sau în domenii conexe.

Informații generale

 • Conferința: Doctoratul necesită o dedicare cu normă întreagă.
 • Modalitate: în persoană.
 • Acordarea titlului: Doctor of Philosophy.
 • Durata estimată: Programul are o durată minimă de șase (6) semestre.
 • Anul inițierii: 1988
 • SNIES: 1037
 • Rezoluție de registru calificată: 133 din 3 ianuarie 2014, valabilă până la 3 ianuarie 2021.
 • Taxă de înscriere: 12.896.000 $ / semestru *
 • Tipul de formare: Postuniversitare
 • Locul unde este oferit: Bogotá

* Valoarea de înregistrare corespunde costului pe perioadă stabilită pentru anul 2019.

Curriculum

Doctoratul în filosofie durează cel puțin șase (6) semestre academice, cu dedicație permanentă. Pregătirea tezei necesită prezentarea și aprobarea prealabilă a unui proiect de teză.

Programul necesită dezvoltarea a trei tipuri de activități de cercetare: seminarii (12 credite); studii directe sau alte activități echivalente (10 credite); planificarea, elaborarea și apărarea tezei de doctorat (30 credite). Aceasta este cerința minimă a programului, dar conform opiniei directorului tezei, facultatea poate solicita un număr mai mare de cursuri, seminarii sau alte activități academice considerate necesare pentru pregătirea adecvată a tezei.

 • Seminariile sunt activități academice de grup care au funcția esențială de a pregăti elevul în metodele de analiză, în practica discuțiilor și în elaborarea rapoartelor și rezumatelor cu rigoare metodologică. Este un exercițiu în gândirea personală și riguroasă și în expunerea credincioasă și metodică a gândului.
 • Cercetarea direcționată constă în prima explorare a unui subiect (atât în cele mai importante abordări, cât și în aspectele sale bibliografice și metodologice), conform unor modele posibile de practică de cercetare în filosofie. Este o lucrare individuală a elevului sub îndrumarea directă și asiduoasă a profesorului.

Teza de doctorat este nucleul acestui program de doctorat. Trebuie să fie o anchetă filosofică care arată maturitatea intelectuală, rigoarea metodologică și capacitatea de contribuție disciplinară a elevului.

Profilul solicitantului

Doctoratul în filosofie se adresează persoanelor care au un nivel de maturitate filosofică echivalent cu cel oferit de programul de masterat al acestei facultăți. Cu toate acestea, pentru a intra în Doctorat nu este obligată să fi finalizat programul sau au un masterat în filosofie sau orice altă disciplină.

profilul absolvent

Doctorul în filosofie, din cunoașterea solidă a tradiției și prezentului filozofic, va fi capabil să formuleze și să dezvolte proiecte de cercetare capabile să contribuie la disciplină.

Graduate bandaje

Datorită forței corpului profesoral, Doctoratul oferă o experiență formativă cu un personal, expert și constanta acompaniament care va permite elevilor să-și dezvolte interesele teoretice cu cea mai mare rigoare. În plus, programul este caracterizat de diversitatea sa tematică și vocația dialogului dintre marile curente și tradițiile filosofice.

admitere

Cerințe de înregistrare

 • Curriculum vitae universitare (studii universitare, diplome obținute, producție intelectuală, practici profesionale, cunoașterea limbilor străine și alte activități din domeniul cercetării).
 • Formularul de înregistrare completat în mod corespunzător cu fotografia.
 • Fotocopie a unei diplome universitare profesionale sau universitare, echivalentă sau mai mare decât prima diplomă universitară în filosofie.
 • Fotocopia calificărilor corespunzătoare titlului prezentat.
 • Fotocopia certificatului sa extins la 150%
 • Un text de o mie de cuvinte (trei pagini în spațiu și jumătate) în care solicitantul explică motivele care l-au determinat să solicite admiterea la acest program.
 • Trimiteți un eseu de maximum 3.000 de cuvinte (9 pagini) pe un subiect filosofic care demonstrează competența academică a elevului.
 • Documentele trebuie trimise la Oficiul de admitere și înregistrare și trebuie să trimită o copie digitală poszdilosfilosofia@javeriana.edu.co

procesul de admitere

Odată ce înregistrarea a fost făcută, candidații vor fi chemați la:

 • Prezentați un examen de înțelegere a textelor filosofice într-o limbă modernă diferită de limba spaniolă (engleză, franceză, germană, italiană și portugheză). Acest examen este luat de la Facultatea de Filosofie și aprobarea sa este o condiție necesară pentru admitere.
 • Prezentați un interviu cu profesorii facultății.

Decizia candidaților admiși la program este luată de decanul facultății, după audierea avizului Comitetului de admitere. În unele cazuri, celor admiși li se poate cere să ia seminarii suplimentare sau să îndeplinească alte cerințe academice.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more ... Citeste mai mult

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more civilized, more educated and juster society, inspired by Gospel values. Citește mai puţin