Doctor în fizică

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Absolvenții vor avea competență în principiile de bază ale fizicii.

Absolvenții vor avea o cunoaștere avansată și profundă a propriului domeniu de cercetare de specializare.

Absolvenții vor fi foarte calificați în utilizarea metodelor avansate științifice experimentale / observaționale / computaționale / teoretice și / sau instrumente adecvate domeniului lor de specializare.

Cel mai important rezultat al doctoratului lor va fi capacitatea de a efectua cercetări independente și inovatoare, de a dezvolta o gândire critică, capacitatea de a lucra într-un mediu avansat și internațional de cercetare.

Ei vor putea să efectueze o lucrare științifică originală la marginea de frunte a domeniului lor, producând o disertație scrisă.

Absolvenții vor putea să rezume principalele probleme din domeniul lor și să comunice rezultatele cercetării științifice la nivel profesional, precum și altor studenți.

Domeniile de activitate ale cursului de absolvire sunt: ​​fizica nucleară și subnucleară, fizica astrofizică, fizica materiei condensate, fizica teoretică, fizica medicală și biofizica.

Posibilități de plasare a unui loc de muncă

Activități de cercetare în universități naționale și străine, centre de cercetare și industrie. Predarea în universități și școli secundare. Locuri de muncă care necesită o expertiză științifică ridicată, atât în ​​sectorul public, cât și în cel privat.

Datele de angajare pentru doctoratul nostru arată o tendință foarte pozitivă: de mulți ani au fost monitorizați timp de cel puțin 5 ani de la terminarea doctoratului. diplomă. Obținerea unor poziții post-doc bune la instituții, universități sau laboratoare din Italia sau străină este considerată un indice de calitate indirect, dar eficient al doctoratului. Şcoală. Procentul din ultimii 5 cicluri: 14% angajați la universitățile italiene, 38% universități străine, 28% angajați la institute de cercetare italiene sau străine, restul fiind angajați ca profesori, ca analisti financiari, programatori, etc.

Linii de cercetare

  1. Fizica nucleară și sub-nucleară
  2. Astrofizică
  3. Fizica materiei condensate
  4. Fizica teoretica
  5. Fizică medicală și biofizică

Bursele se acordă pe o perioadă de 3 ani, iar suma anuală este de 15.343,28 EUR brut (aproximativ 1130 EUR net pe lună).

Admiterea se bazează pe o examinare competitivă.

Apelul pentru cereri (aviz de concurență) este disponibil pe site-ul nostru

Pentru mai multe informații despre program, consultați această pagină .

Ultima actualizare Aug 2020

Despre facultate

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral ... Citeste mai mult

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral level, as well as short vocational masters, advanced masters and specialisation programmes, most of which are in the medical area. Some degree programmes are taught in English. Citește mai puţin