Doctor în fizică

Generalități

Programul de descriere

Prezentare generală

Cercetarea științifică din cadrul Facultății de Matematică și Fizică a fost evaluată cu exactitate în exercițiul de revizuire reciprocă REF 2014, 70% dintre cercetări fiind considerate excelente la nivel internațional sau în lume. Activitatea de cercetare fizică în cadrul Școlii este axată pe cinci centre de cercetare specifice; toți membrii personalului academic aparțin unuia dintre aceste Centre de Cercetare, enumerate mai jos.

  • Astrofizică (Ph.D./MPhil)
  • Simulare simulatoare (Ph.D./MPhil)
  • Medii nanostructurate (Ph.D./MPhil)
  • Fizica plasmei (Ph.D./MPhil)
  • Teoria fizică atomică, moleculară și optică (Ph.D./MPhil)

Înregistrarea se face cu normă întreagă sau cu normă parțială, sub conducerea unei echipe de supraveghere numită de către universitate. Veți fi așteptat să vă prezentați teza de doctorat la sfârșitul a trei ani de înmatriculare cu normă întreagă pentru doctorat, sau doi ani pentru MPhil (sau echivalent part-time).

Programele postuniversitare de cercetare din cadrul CNM oferă experiență și cursuri de formare în cercetarea academică de ultimă oră: multe dintre componentele noastre de cercetare sunt lider mondial, după cum reiese din performanța REF2014. În plus, totuși, majoritatea cercetătorilor noștri postuniversitari sunt expuși materialelor funcționale și fotonicii în marile companii multinaționale.

Membru al personalului - Școala de Matematică și Fizică

Informații de cercetare

Astrofizică (Ph.D./MPhil)

Veți fi implicați în căutarea supernovelor îndepărtate și de unde au provenit; studiați populația de asteroizi și de cometă din sistemul solar; căutați planete care orbitează alte stele din galaxia noastră; falsuri de studiu și alte procese dinamice din atmosfera Soarelui. Veți avea ocazia să petreceți perioade extinse la centre de cercetare de vârf din lume, cum ar fi Observatorul European Sudic și Centrul de zbor al spațiului Goddard pentru NASA.

La Queen, noi conducem consorții europene majore și suntem susținuți de un portofoliu de granturi de cercetare de mai multe milioane de lire sterline dintr-o serie de surse, printre care Consiliul pentru Știință și Tehnologie din Marea Britanie, Societatea Regală și Uniunea Europeană.

Simulare simulatoare (Ph.D./MPhil)

Simularea atomică este utilizarea metodelor teoretice și computaționale pentru studierea proprietăților structurale, dinamice și optice ale moleculelor, lichidelor, solidelor și plasmelor la scară atomică. Experimentele computaționale sunt folosite pentru interpretarea datelor experimentale existente și pentru prezicerea fenomenelor încă nevăzute.

Veți studia probleme la interfețele dintre fizica materiei condensate, știința materialelor, chimia, biologia și ingineria.

Veți interacționa cu colegii de laborator de la Queen și la nivel internațional, adresându-vă întrebărilor fundamentale și / sau practice și veți dezvolta și programa metodologii noi de simulare pentru a modela situații în prezent în imposibilitate de acces, cum ar fi excitațiile electronice, proprietățile optice ale materialelor și interacțiunea dintre curenții electrici, căldură și lumină.

Medii nanostructurate (Ph.D./MPhil)

Prin cercetarea dvs., veți contribui la avansarea înțelegerii mondiale a materialelor utilizate în domeniul electronicii, fotonicii și calculului. Veți ajuta la descoperirea proprietăților noi și la ajutarea dezvoltării unor idei despre modul în care aceste proprietăți ar putea fi utilizate pentru a schimba modul în care se dezvoltă tehnologia în deceniile viitoare.

Veți avea acces la unele dintre cele mai avansate echipamente și facilități disponibile în prezent pentru cercetare, atât în Universitatea din Queens, cât și prin colaborări internaționale. Prin implicarea în cercetarea dvs., veți avea oportunitatea de a deveni un expert în creșterea și modelarea materialelor, caracterizarea proprietăților magnetice, electronice și optice și în microscopia high-end. Acestea sunt toate tehnici care vă fac foarte ocupabili pe piața mondială de materiale electronice și fotonice.

Veți beneficia de recentele investiții majore de finanțare realizate de UK Engineering and Scientific Research Council Research, US-Ireland R

Fizica plasmei (Ph.D./MPhil)

Cercetarea dvs. va implica identificarea și răspunsul la principalele probleme contemporane ale fizicii materiei ionizate, exploatând sinergia derivată dintr-o integrare strânsă a studiilor experimentale, teoretice și de simulare, cu activități majore în plasmele produse cu laser și electric, ultra-rapid atomice și moleculare fizica și interacțiunea dintre radiațiile ionizante și plasmele cu sistemele biologice. De asemenea, veți beneficia de transferarea rezultatelor cercetării în sectoare industriale și medicale.

Științe matematice Centrul de Cercetare (Ph.D./MPhil)

Veți avea posibilitatea de a alege dintr-o varietate de domenii interesante în Matematică Pure, Matematică Aplicată și Cercetare Statistică și Operațională. Centrul de cercetare oferă expertiză în domenii precum: analiza funcțională, teoria spectrală, algebra, topologia, optimizarea, analiza datelor topologice, analiza supraviețuirii, modelarea Bayesiană, data mining și altele. Vă veți alătura unui grup dinamic și în creștere, stăpânind cele mai recente metode în domeniul dvs. de alegere și contribuind la crearea de matematică originală, într-un mediu prietenos și de susținere.

Teoria fizică atomică, moleculară și optică (Ph.D./MPhil)

Veți contribui la un corp de lucru cu evoluții majore recente, incluzând interacțiuni laser puternic cu câmpuri cu atomi și molecule, prelucrare cuantică a informației, optică cuantică și termodinamică cuantică, interacțiuni cu atomi și molecule de antimaterie, împrăștierea electronilor prin ținte foarte complexe elementele de vârf ale fierului și de atomi Rydberg, fizica cuantică cu multe corpuri, sisteme atomice ultra-reci și simularea caracteristicilor acestora și fundamentele mecanicii cuantice.

Structura cursului

Veți fi așteptat să vă prezentați teza la sfârșitul a trei ani de înregistrare cu normă întreagă pentru doctorat, sau doi ani pentru MPhil (sau echivalent part-time).

Cerințe de intrare

Absolvent

Cerința academică minimă pentru admiterea într-un program de cercetare este, în mod normal, o diplomă de gradul superior de gradul doi de la un furnizor din Marea Britanie sau ROI sau o calificare echivalentă acceptabilă pentru universitate. Informații suplimentare pot fi obținute prin contactarea Școlii de Matematică și Fizică.

Studenti internationali

Pentru informații despre echivalentele internaționale de calificare, vă rugăm să verificați informațiile specifice pentru țara dvs.

Limba engleză cerințe

Se impune obținerea unui scor IELTS * de 6,0, cu cel puțin 5,5 în orice componentă sau o calificare echivalentă acceptabilă pentru universitate. * Luat în ultimii doi ani

Studenții internaționali care doresc să se adreseze la Universitatea Queen Belfast (și pentru care engleza nu este prima lor limbă), trebuie să fie capabili să demonstreze competența lor în limba engleză pentru a beneficia pe deplin de cursul lor de studiu sau de cercetare. De asemenea, resortisanții din afara SEE trebuie să îndeplinească cerințele de imigrare în Marea Britanie pentru viză și imigrație (UKVI) pentru limba engleză în scopuri de viză.

Dacă aveți nevoie să vă îmbunătățiți abilitățile de limba engleză înainte de a intra în acest program, INTO Queen's University Belfast oferă o gamă largă de cursuri de limbă engleză. Aceste cursuri intensive și flexibile sunt concepute pentru a vă îmbunătăți abilitățile de admitere în acest domeniu.

  • Academic English: un curs intensiv de limba engleza si abilitati de studiu pentru un studiu universitar de succes la nivel de grad
  • English pre-session: un curs intensiv de limba engleză intensivă pentru studenții care încep un program de studii la Universitatea Queen's din Belfast și care au nevoie să-și îmbunătățească limba engleză.
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is ho ... Citeste mai mult

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is home to some of the most innovative and globally significant research and teaching. It works where industry and research meet, providing the platform to spin out research into commercial opportunities and engage with industry on cutting-edge research with real-world projects such as the work with Wrightbus to produce the cleanest hybrid bus technology that powers the London Routemaster, or the pioneering work in The Institute of Electronics, Communications and Information Technology, securing our digital future through their Centre for Secure Information Technologies. Citește mai puţin