Read the Official Description

Ingineria dezvoltării câmpului de petrol și gaze (082002)

Introducerea programului

Ingineria dezvoltării câmpului de petrol și gaze este o disciplină care urmărește să înțeleagă proprietățile fundamentale ale rezervorului de petrol și gaze și legea fluxului de petrol și gaze în medii poroase, să construiască un sistem eficient de deplasare pentru a dezvolta corect câmpul de petrol și gaz și a extrage petrolul și gaz la suprafața din punct de vedere economic. Ingineria dezvoltării câmpului de petrol și gaze este cea mai importantă componentă în amonte de industria petrolieră.

Această disciplină a fost înființată în 1953 pe baza departamentului de inginerie petrolieră din Universitatea Tsinghua, una dintre cele mai vechi discipline majore ale petrolului din China și este singurul subiect care intră pe lista de disciplină cheie în proiectul 211. autorizată să acorde diploma de master în 1961 și doctorat în 1986. În 1991, a fost înființată stația de cercetare post-doctorală mobilă de inginerie a petrolului și a gazelor naturale. În 2001, a fost acordat disciplinele-cheie naționale. După construcție susținută de planul nouă de cinci ani, al zecelea plan de cinci ani și proiectul 211, această disciplină a fost îmbunătățită semnificativ cu realizările remarcabile. Planul de construcție al platformei inovatoare a disciplinei superioare a fost lansat în 2006. Acest program a devenit baza inovației teoretice importante, cercetării științifice și pregătirii profesionale a personalului la nivel înalt în domeniul petrolului

Odată cu dezvoltarea în ultimii șaizeci de ani, în special cu sprijinul construirii disciplinei cheie în Proiectul 211, această disciplină dezvoltă un grup academic cu nivel ridicat de educație și cercetare academică, care este eligibil pentru a prelua proiectele cheie de nivel național. Există 61 de membri ai facultăților, dintre care 16 profesori, 22 de profesori asociați. Cincisprezece membri ai facultății sunt calificați să supervizeze doctoratul. studenții și patruzeci și șapte dintre aceștia sunt eligibili să supravegheze studenții universitari și profesioniști. Această disciplină are laboratorul cheie de dezvoltare a energiei de gaze și de utilizare a ingineriei centru de cercetare sprijinit de Ministerul Educației, China University of Petroleum (Beijing), subdiviziune a laboratorului național cheie de energie de cărbune și cărbune tehnologia de extracție metan mină, laboratorul cheie de formare și dezvoltarea gazelor naturale susținute de China National Petroleum Corporation, laboratoarele-cheie pentru stimularea rezervoarelor, petrofizica și fluxul în mediu poros de nivel provincial și ministerial, sucursala a Centrului Național de Cercetare și Dezvoltare a petrolului și gazului strâns. În afară de acestea, are două platforme experimentale la nivel universitar în dezvoltarea petrolului și a gazului și o redresare îmbunătățită a petrolului.

Obiective

În calitate de doctorand în această disciplină, trebuie să existe o atitudine științifică riguroasă practică și stil academic, o etică științifică pozitivă, o alfabetizare și un corp sănătos, să stăpânească teoria fundamentală a ingineriei dezvoltării petrolului în mare măsură și să studieze profund cunoștințele specifice, să înțeleagă caracteristicile disciplina, cunoașteți cele mai recente progrese ale acestei discipline, cunoașteți problemele existente în teoria și tehnologia actuală și realizați realizări inovatoare. De asemenea, veți avea capacitatea de a comunica oral și literal cu ceilalți în limba engleză, vor fi competenți în citirea și scrierea documentelor academice și rapoartelor tehnice în limba engleză și vor face prezentări în cadrul conferinței internaționale în limba engleză.

Domenii de cercetare

1. Teoria și aplicarea fluxului de petrol și gaze în mediul poros

2. Teoria dezvoltării câmpului de petrol și gaze și ingineria sistemelor

3. Teoria și tehnologia ingineriei producției de petrol

4. Chimie îmbunătățită de recuperare a petrolului și producție petrolieră

Lungime program

Trei ani.

Curriculum

Credite: credite totale ≥16, maximum ≤30.

Cursuri de bază pentru public
 • Limba chineza
 • Introducere în China
Cursuri de bază majore
 • Teoria fluxului multifazic
 • Ulei
Cursuri obligatorii majore
 • Teoria și tehnologia ingineriei de producție
 • Știință și tehnologie de recuperare a petrolului și a gazelor îmbunătățite
Procedura necesară
 • Revista de literatură și propunerea de teză
 • Ştiinţă
Cursuri opționale
 • Retele neuronale artificiale
 • Matematica fuzzy
 • Metoda matematică modernă

Notă: studenții pot alege cursuri elective în alte programe, în conformitate cu recomandările supervizorului.

Disertație

Respectați regulamentul relevant al China University of Petroleum Beijing.

Program taught in:
Engleză
Chinez

See 5 more programs offered by China University of Petroleum »

Acest curs este Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
3 anii
La zi
Price
36,000 CNY
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date