Doctor în matematică în științe naturale, sociale și de viață

Generalități

Programul de descriere

GSSI - Gran Sasso Science Institute, cu sediul în L’Aquila (Italia), oferă 30 de burse de doctorat în următoarele domenii:

  • „Fizica astroparticulelor” (8 burse)
  • „Matematică în științele naturii, sociale și ale vieții” (8 burse)
  • „Calculatoare” (7 burse)
  • „Știință regională și geografie economică” (7 burse)

Limba oficială a programelor de doctorat este engleza. Bursele sunt acordate timp de 4 ani, iar suma lor anuală este de 16.159,91 euro brut. Toți doctoranzii au cazare gratuită la facilitățile GSSI și folosesc cantina.

Cererea trebuie depusă prin intermediul formularului online disponibil pe www.gssi.it/phd/ până la 11 iunie 2020, ora 17:00 (fus orar italian).

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați apelul pentru aplicații la www.gssi.it/phd/ sau să scrieți un e-mail la applications@gssi.it .

Programul evidențiază

Matematică în științele naturii, sociale și ale vieții (8 burse)

  • 6 burse;
  • 2 burse pentru proiectul de cercetare „GrowBot - Spre o nouă generație de artefacte în creștere inspirate de plante”. Pozițiile sunt pe jumătate susținute în temeiul Acordului de grant nr. 824074 (Apel: FETPROACT-2018-2020) al Programului-cadru Orizont 2020. Proiectul este regizat de prof. Pierangelo Marcati și va aborda următoarele subiecte de cercetare: modele matematice pentru creșterea și mișcarea plantelor de alpinism și relația lor cu datele experimentale existente în literatura de specialitate. Probleme de control provenite de la robotica bio-inspirată. Principalele tehnici matematice sunt legate de algebra liniară numerică, calculul științific, analiza rețelei și învățarea mașinii și aplicațiile lor pentru biologia plantelor. Modele deterministe și stocastice pentru comunicații și interacțiuni vegetale.

Este posibil să aplicați atât pentru proiectul GrowBot, cât și pentru burse GSSI, prin depunerea a două cereri diferite.

În cadrul cursului de doctorat în matematică în științele naturii, sociale și ale vieții, a fost stabilită o prioritate în modelarea matematică, atât în domeniile tradiționale de aplicare, cum ar fi fizica sau inginerie, cât și în problemele emergente în biologie și în științele sociale. Se va pune accentul și pe metodele numerice, tehnicile de calcul de înaltă performanță, analiza stocastică și metodele de ecuație parțial-diferențială, în special cele legate de dinamica fluidelor și de fizica cuantică. Metodele numerice și stocastice pentru modelele matematice din seismologie vor fi de interes special.

Curriculum-ul de doctorat în matematica stiintelor naturale, sociale si de viata de la Gran Sasso Science Institute va conduce studenții să se ocupe nu numai cu aspectele mai tradiționale ale acestei discipline, cum ar fi matematica pură, ecuații diferențiale parțiale și fizica matematică, dar și cu noi probleme, care necesită dezvoltarea instrumentelor cele mai potrivite pentru a face față complexității, cum ar fi analiza stochastică și matematica computațională.

Curriculum-ul constă în 4 ani de studiu și cercetare. În primul an, după orele de pregătire inițială, studenților li se vor oferi trei cursuri principale și un număr mare de cursuri scurte, acoperind un spectru larg de subiecte. Până la începutul celui de-al doilea an, studenții selectează un proiect de cercetare sub supravegherea unui (sau mai mult) dintre matematicienii afiliați la GSSI.

Consiliul director

Paolo Antonelli (GSSI), Piermarco Cannarsa (Università roma TorVergata), Gianluca Crippa (Universität Basel), Camillo De Lellis (Universität Zürich), Nicola Guglielmi (GSSI - Università L'Aquila), Pierangelo Marcati (Președinte, GSSI), Errico Presutti (GSSI), Gigliola Staffilani (MIT), Angelo Vulpiani (Sapienza Università di Roma)

Comitetul trecut (2013-2016)

Paolo Antonelli (GSSI), Stefano Bianchini (SISSA), Gianni Dal Maso (SISSA), Camillo De Lellis (Universität Zürich), Antonio De Simone (SISSA), Pierangelo Marcati (Catedra, Universitatea din L'Aquila și GSSI), Errico Presutti (GSSI), Gigliola Staffilani (MIT)

Profilul universității

GSSI - Gran Sasso Science Institute ( www.gssi.it ) este o școală internațională de doctorat și un centru pentru cercetare și educație superioară în domeniile fizicii, matematicii, informaticii și științelor sociale. A fost fondată în 2012 în L’Aquila (Italia) ca centru de studii avansate a INFN - Institutul Național de Fizică Nucleară și apoi a fost înființată în martie 2016 ca Școală de Studii Avansate care oferă educație postuniversitară.

Printr-o colaborare și interacțiune de zi cu zi, cercetătorii și studenții au oportunitatea de a construi o bună cunoaștere a metodelor de cercetare și de a experimenta contaminarea intereselor, abordările inovatoare și schimburile multiculturale în toate activitățile GSSI. În abordarea complexității lumii de azi, ne-am angajat să înlăturăm toate barierele dintre zonele de studiu și de cercetare ale GSSI, unde interdisciplinaritatea și fertilizarea încrucișată stau la baza a tot ceea ce facem. Printre obiectivele noastre se numără diseminarea rezultatelor științifice către societate și promovarea evenimentelor culturale pentru publicul general, cetățenii și școlile.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

The Gran Sasso Science Institute (GSSI) is an international PhD school and a center for research and higher education.

The Gran Sasso Science Institute (GSSI) is an international PhD school and a center for research and higher education. Citește mai puţin