Doctor în matematică

Generalități

Programul de descriere

mathematics

Participarea la Departament ca postuniversitar este cu siguranță o mișcare bună. Departamentul menține cercetări puternice atât în ​​matematică, cât și în matematică pură și aplicată, precum și în nucleul tradițional al unui departament de matematică . Ceea ce face departamentul nostru diferit este cercetarea la fel de puternică în mecanica fluidelor, calculul științific și statisticile.

Calitatea cercetării la nivel postuniversitar se reflectă în realizările științifice ale membrilor facultăților, dintre care mulți sunt recunoscuți ca fiind conducători în domeniile lor. Programele de cercetare implică deseori colaborarea cu cercetători la nivel internațional, în special în universitățile europene, nord-americane și chineze. Academicienii renumiți participă, de asemenea, la colocviile și seminariile regulate ale departamentului. Facultatea cuprinde mai multe grupe: Matematica Pura, Matematica Aplicata, Probabilitate si Statistica.

Matematica pătrunde aproape în fiecare disciplină a științei și tehnologiei. Considerăm că abordarea noastră cuprinzătoare permite interacțiunea inspirată între diferiți membri ai facultății și contribuie la generarea de noi instrumente matematice pentru a răspunde provocărilor științifice și tehnologice cu care se confruntă lumea în rapidă schimbare.

Programul de doctorat oferă un fundal larg în alt = "matematică și științe matematice. Studenții își aleg concentrarea majoră dintre trei opțiuni: Matematică pură, Matematică aplicată și Probabilitate și statistică. Teza de doctorat trebuie să fie o contribuție originală în domeniu.

Foci de cercetare

Algebra și teoria numerelor

Teoria grupurilor Lie, algebrele Lie și reprezentările lor joacă un rol important în multe din dezvoltarea recentă în alt = "matematică și în interacțiunea alt =" matematică cu fizica. Cercetarea noastră include teoria reprezentării grupurilor reductive, algebrelor Kac-Moody, grupurilor cuantice și teoriei câmpului conformal. Teoria numerelor are o istorie lungă și distinsă, iar conceptele și problemele legate de teorie au fost instrumentale în fundamentarea unei mari părți din alt = "matematică. Teoria numerelor a înflorit în ultimii ani, așa cum este evidențiat de dovada lui Fermat Ultima teoremă. Cercetarea noastră este specializată în forme automorfe.

Analiză și ecuații diferențiale

Analiza funcțiilor reale și complexe joacă un rol fundamental în alt = "matematică. Acesta este un subiect clasic, dar încă vibrant, care are o gamă largă de aplicații. Ecuațiile diferențiale sunt utilizate pentru a descrie multe probleme științifice, inginerești și economice. Studiul numeric al unor astfel de ecuații este esențial pentru înțelegerea și rezolvarea problemelor. Zonele noastre de cercetare includ analiza complexă, asimptotica exponențială, analiza funcțională, ecuațiile neliniare și sistemele dinamice și sistemele integrabile.

Geometria și topologia

Geometria și topologia oferă o limbă esențială care descrie toate tipurile de structuri din natură. Subiectul a fost îmbogățit foarte mult prin interacțiune strânsă cu alte domenii matematice și cu domenii ale științei, cum ar fi fizica, astronomia și mecanica. Rezultatul a condus la mari progrese în subiect, evidențiate de dovada conjecturii Poincaré. Domeniile active de cercetare din cadrul Departamentului includ geometria algebrică, geometria diferențială, topologia redimensională, topologia echivariantă, topologia combinatorică și structurile geometrice în fizica matematică.

Analiza numerica

Accentul se pune pe dezvoltarea algoritmilor avansați și a schemelor computaționale eficiente. Domeniile de cercetare actuale includ algoritmi paraleli, calculul rețelelor eterogene, teoria grafurilor, procesarea imaginilor, dinamica fluidelor computaționale, problemele singulare, metoda adaptivă a rețelei, simulările fluxului rareficat.

Stiinta aplicata

Aplicațiile alt = "matematică în domeniile științifice interdisciplinare includ știința materialelor, modelarea multiscala, fluxurile multifazice, genetica evolutivă, știința mediului, predicția numerică a vremii, modelarea oceanelor și a coastei, astrofizica și știința spațială.

Probabilitate și statistică

Statisticile, știința de colectare, analiză, interpretare și prezentare a datelor, reprezintă un instrument esențial într-o mare varietate de discipline academice, precum și în afaceri, guvern, medicină și industrie. Cercetarea noastră se desfășoară în patru categorii. Seria de timp și datele dependente: inferențe de la nonstationaritate, nonlinearitate, comportament de memorie lungă și modele de timp continuu. Metodologia de reeșantionare: bootstrap bloc, bootstrap pentru date cenzurate și aproximări Edgeworth și point-point. Procesele stochastice și analiza stochastică: procesele de filtrare, difuzie și Markov, aproximarea și controlul stochastic. Analiza supraviețuirii: funcția de supraviețuire și erorile în variabilele pentru modelele liniare generale. Probabilitatea cercetării actuale include teoria limitelor.

Matematică financiară

Acesta este unul dintre domeniile de cercetare cu cea mai rapidă creștere în domeniul matematicii aplicate alt = "matematica. Firme internaționale bancare și financiare de pe tot globul angajează doctoranzi științifici, care pot utiliza tehnici analitice și numerice avansate pentru a prețul instrumentelor derivate financiare și pentru a gestiona riscurile de portofoliu. Tendința a fost accelerată în ultimii ani pe numeroase fronturi, determinate atât de progrese teoretice substanțiale, cât și de o necesitate practică în industrie de a dezvolta metode eficiente de a prețuri și de a acoperi instrumente financiare din ce în ce mai complexe. Zonele actuale de cercetare includ modele de prețuri pentru opțiuni exotice, dezvoltarea prețurilor algoritmi pentru instrumente financiare derivate complexe, instrumente derivate de credit, managementul riscului, analiza stocastică a ratelor dobânzii și modele conexe.

students

Informațiile despre program pentru 2020/21 sunt acum gata la

Cerințe de admitere

i. Cerințe generale de admitere

Candidații care doresc admiterea la un program de doctorat ar trebui să aibă:

  • a obținut o diplomă de licență cu o evidență dovedită a performanței remarcabile de la o instituție recunoscută; sau a prezentat dovezi ale muncii satisfăcătoare la nivel postuniversitar, cu normă întreagă timp de cel puțin un an sau cu normă parțială timp de cel puțin doi ani.

ii. Cerințele de admitere în limba engleză

Trebuie să îndepliniți cerințele de limbă engleză cu una dintre următoarele abilități *:

  • TOEFL-iBT 80 #
  • TOEFL-pBT 550
  • Testul revizuit cu hârtie revizuit TOEFL 60 (scoruri totale pentru secțiuni de citire, ascultare și scriere)
  • IELTS (modulul academic) Scor general: 6,5 și toate scorurile: 5,5

* Dacă prima dvs. limbă este engleza, iar licența dvs. de licență sau o diplomă echivalentă a fost acordată de o instituție unde mediul de instruire a fost engleza, vi se va renunța la îndeplinirea cerințelor de limba engleză de mai sus.

# se referă la scorul total într-o singură încercare

Termenele de aplicare

Va rog, referiti-va la

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World Univ ... Citeste mai mult

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World University Rankings (2018), HKUST offers a wide selection of research postgraduate studies in Science, Engineering, Business and Management, Humanities and Social Science, Environmental Studies, and Public Policy leading to the Master of Philosophy (MPhil) and the Doctor of Philosophy (PhD) degrees. All programmes are taught in English. Citește mai puţin